Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 946)

plakát

Otcovství (2021) 

Kevin Hart, ten malej ukecanej černoch, co v nenáročných komediích hraje stále stejného malého ukecaného černocha v lehce dramatičtější roly a docela mu to sluší. Ano, bavíme se tady o stokrát přepraném triku….jeden rodič umře, druhý se sám musí postarat o potomka a za to, že byl celý rok hodný mu Ježíšek donese novou lásku……..ok, tohle je klišé velikosti Mount Everestu, ale nějakým kouzlem to funguje.

plakát

Scrubs: Doktůrci - Můj poslední den 2/2 (2009) (epizoda) 

Taky někdy, když máte tu správnou melancholickou náladu, si pouštíte na Youtube JDho závěrečnou „pouť“ nemocniční chodbou zakončenou Gabrielovou The book of live? Já jo a i po sté nezůstávají oka suchá. Tohle byla velká jízda, jedna z největších, co jsem kdy na televizní obrazovce zažil. Thank you Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio and more, thank you very much.

plakát

Scrubs: Doktůrci - Scrubs: Med School (2009) (série) 

Skalními fanoušky nikdy nepřijatý pokus vzbudit z mrtvích, pro mne jeden z nejlepších komediálních seriálů všech dob. Dřívější tahouni si předávají babu, někteří chybí. Vratkých opratí se chytají nový žokejové, ale buďme k sobě upřímní  Kerry Bishé nebo Michael Mosley  nejsou Zach Braff roku 2001 ,stejně jako jim již není samotný Zach Braff . John C. McGinley se pořád pokouší budit hrůzu a Donald Faison roztáčet orla, ale kdo jim to ještě věří. Děj, zápletky, humor, vztahy…..všechno se vydává po vyšlapané cestě, jen to celé již prostě nefunguje. Díky za všechno, bylo to fajn, ale je čas jít dál.

plakát

Jak se moří revizoři (2018) 

To je vám paní herečka ta Dana Morávková. Divím se, že po ní ještě neskočil Hollywood. Mít v portfoliu za posledních deset let marné pokusy Evy Toulové, Teambuilding (5% zde na ČSFD), dva Kameňáky, nebo pokojíčkový slasher Poslední výkřik (11% zda na ČSFD)….do toho samozřejmě nějaký Barrandov nebo nekonečný seriál…..to prostě jako umělec chceš. A hlavní revizor Petr Batěk? Tak je zřejmě rád, že si do svého curriculum vitæ může vůbec nějaký celovečerní snímek zapsat. Ale k věci. V prvé řadě máte pocit (nevím, kde jste k němu přišli), že vám bylo dáno uměleckou múzou. Sednete před televizi a během jednoho dílu Ulice sesmolíte něco, co po přimhouření obou očí můžete nazvat scénář. Pak už si jen od strejdy půjčíte kameru, kterou natáčí dovolené v Chorvatsku, pár druhořadým hercům z Ordinace, slíbíte švédské stoly a dalším profesím s nulovou zkušeností, že budu mít svůj profil na ČSFD…….a je to, jste filmař a točíte filmy.

plakát

Láska se zárukou (2020) 

Tuctová romantika pro herce druhé až třetí garnitury, průhledná jako čerstvě umyté okno….alespoň, že jeden z ústřední dvojice byl tmavé pleti a současnému pomatenému světu nebylo ublíženo.

plakát

Láska prochází žaludkem (2016) (TV film) 

Asi tak. Bylo to holka z vesnice, která šla za kariérou do města, aby  se nakonec vrátila zpět domů, kde si upraví svoje životní hodnoty, opětovně se zamiluje do své lásky ze střední a žijí spolu šťastně až do další sklizně jablek :D To je mi panečku, ale zapeklitá a originální taškařice. Dobrý, když to dáte na Prima Love, tak je vám jasné, co očekávat a své fanoušky z řad „zoufalých manželek“ si to bezesporu najde.

plakát

Casting na lásku (2020) 

Původně jsem o existenci toho ženského povzdechu Evy Toulové (vlastně ani o ní samotné – budu se na nějaký z jejich marných pokusů být filmařskou ještě podívat) neměl ani tušení. Narazil jsem omylem na televizní obrazovce a asi už vím, proč tomu bylo tak. Tohle fakt NE. Tereza Němcová-Petrášková, dejme tomu. Neokoukané tváře vždy potěší a nakonec se svojí osobností na roli „zoufalé herečky“ i docela hodí. Ale pak už je snad všechno špatně. Pomineme-li, že od první minuty vám je jasné, že tohle dílko nemá s filmařinou příliš společného, tak příběh nic, zápletka nic, romantika nic, humor nic,  catering nic, támhle nic a támhle taky nic. Uznávám, že za každým konáním stojí nějaké vynaložené úsilí, ale v tomto případě to byl opravdu pro.....ý čas.

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Chtěl jsem začít tím, že z toho strašně cítím předchozí HBO počin Sedmilhářky a ono ejhle, taky že jo…..legendární David E. Kelley opět smočil brk do inkoustu. Bohužel (pokud jste fanda originality) nebo bohudík (pokud neradi měníte, co funguje), Big Little Lies z hlavy nedostanete až do konce. Podobné schéma, podobný styl vyprávění, podobná zápletka, podobná Nicole Kidman……podobný zážitek, podobné hodnocení.

plakát

Attila (2020) 

Začal bych asi tím, že osobně nikdy nepochopím podobné životopisy, ať už filmové nebo i knižní, v momentě, kdy dotyčný (sportovec obzvláště) za sebou nemá celou kariéru…..ale co, už stalo se. Na samotný projekt mám asi tak dva pohledy. Ten první je, že to celé působí spíše jako hračka ambiciózního „všehoschopce“ Petra Větrovského. A za Bé snaha ukázat, že ten snědý maďaroslovák je naozajstný sympaťák s hollywoodským příběhem. Ale jinak jo. Pro nás, kteří oslavovaného bojovníka vnímá až několik posledních let, jde o jednoduché seznámení s jeho počátky a pro skalní prostě jenom…..prostě jenom….prostě netuším :D

plakát

Scrubs: Doktůrci - Série 7 (2007) (série) 

Oněch pouhých jedenáct epizod je takovým symbolem konce starých dobrých časů. Ano, čeká nás ještě směšně ofousený JD z osmé série a skalními fanoušky nikdy nepřijatá Med School, každopádně nezbývá, než konstatovat ne příliš optimistické: „nic už nebude jako dřív“.