Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (325)

plakát

Nebožtíci přejí lásce (1972) 

Tohle je pravý film do horských letních dní. Parádní Jack Lemmon, který opět spojil síly s bezchybným Billym Wilderem a vznikla překrásná konverzační komedie u které mi ani nevadila její délka. "Permesso. Tedy Avanti!"

plakát

X-Men: První třída (2011) 

First Clas není lepší než Singerova verze, ale skvěle zapadají do Singerovy verze. Co nejvíc pohání x-men je hlavní střet dvou mužů a tedy dvou rozdílných ideologií. Vaughn také dokázal skvěle vystihnout feeling 60. a 70. let. Navíc velmi potěšilo jedno malé cameo. Nejlepší letní blockbuster roku 2011 a i jeden z nejlepších filmu tohoto roku.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Coeni ožívají umírající žánr westernu a jde jim to skvěle. Coenům se navíc podařilo originál i vylepšit. A to hlavně díky propracovaným charakterům postav. Bridges je jako vždy parádní, Damon si to užívá a mladičká Hailee Steinfeld je prostě k nepřekonání. Oproti originálu však zamrzí trochu slabší konec.

plakát

Krvavá neděle (2002) 

Greengrass se svoji roztřesenou kamerou umí dělat divy. Díky tomu vás vtáhne do centra dění, tak jako kdyby jste tam byli taky. Velmi silný zážitek, který ve mně zůstane ještě hodně dlouho.

plakát

Králova řeč (2010) 

Bezchybná režie, úžasné herectví, skvěle odvyprávěný silný příběh, nádherná dobová atmosféra a spousta brilantních dialogů. Jeden z nejlepších filmů roku a moc bych tomuto filmu přál více než jednoho Oscara.

plakát

Černá labuť (2010) 

Darren Aronofsky je se svým každým filmem lepší a lepší. Teď přichází opět se silným námětem, kterým vás pohltí a nakonci ještě přitvrdí aby vás úplně rozsekal. Black Swan je parádní psycho rozbor jedné baletky v úžasném podání Natalie Portman, která doslova exceluje jako nikdy a Oscar jí snad nemůže minout. Zdatně jí však sekunduje i skvělý Vincent Cassel. K tomu všemu úžasná hudba i kamera. Celý film jsem jen zíral na tu krásu, kterou Darren skvěle přenesl do nejmenšího detailu. Prostě Masterpiece.

plakát

Barry Lyndon (1975) 

Přiznám se, že ne úplně všechny Kubrickovy filmy se mi líbili (Mechanický pomeranč, 2001) a občas jsem si říkal proč je Stanley považován za jednoho z nejlepších režisérů všech dob. Po Barry Lyndonovi už vím proč. Barry Lyndon je prostě úžasný film s brilantní výpravou a nádhernými kostýmy. A samotná režie je přímo mistrovská a celý film je díky Kubrickovi propracován do nejmenšího detailu. Skvělý pohled do společnosti 18. století, úžasní herci (obzvláště Ryan O'Neal, který podává životní výkon) a hlavně se mi líbí styl - méně keců a více hudby. Barry Lyndon je přímo filmová lahůdka, která se zařadila mezi mé nejlepší filmy co jsem, kdy viděl a na konci jsem měl chuť si ho pustit znovu. Rozhodně se však jedná o film, který nemusí být úplně pro každého, díky velmi pomalému stylu vyprávění. P.S.: Neexistuje náhodou ještě nějaká prodloužená verze?

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Výborné pokračování, které drží vysoce nastavenou laťku z prvního dílu a navíc jsou Dvě věže o něco temnější. Hned v úvodu film vtáhne bravurní bitvou Gandalfa s Balrogem a pak už to jede jak po másle. Frodova cesta do Mordoru, úchvatný Glum jako jedna z nejúžasnějších digitálních postav filmové historie, návrat Gandalfa a hlavně finální bitva v Helmově žlebu se zapíše do dějin. Rozšířená verze navíc přidává příběhu ještě větší sílu.

plakát

Doktor Smrt (2010) (TV film) 

Skvělý film se silným námětem a hlavně s úchvatným Al Pacinem, který po dlouhé době podává opět strhující výkon.