Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (325)

plakát

Machři (2010) 

Je určitě jasné a je to i vidět na filmu, že si celá parta natáčení užila. Ale teď už definitivně vím, že Sandlerův smysl pro humor mě nikdy neosloví. Machři nepřinášejí nic nového a když mě nepobaví ani Steve Buscemi, tak je něco špatně.

plakát

Krvavá neděle (2002) 

Greengrass se svoji roztřesenou kamerou umí dělat divy. Díky tomu vás vtáhne do centra dění, tak jako kdyby jste tam byli taky. Velmi silný zážitek, který ve mně zůstane ještě hodně dlouho.

plakát

Cizinec (2010) 

Komedie to neni, romantika to taky moc neni, akční nikoliv a thriller to neni už vůbec. Ale nuda to rozhodně je. To vše díky stupidnímu scénáři, kde Depp nemá co hrát, Angelina hezky sice vypadá, ale dokazuje, že opravdu neumí hrát a ten závěr je tragickej a vystihuje celý film. Zajímalo by mě za co jsou ty 3 nominace na Zlaté Glóby.

plakát

Králova řeč (2010) 

Bezchybná režie, úžasné herectví, skvěle odvyprávěný silný příběh, nádherná dobová atmosféra a spousta brilantních dialogů. Jeden z nejlepších filmů roku a moc bych tomuto filmu přál více než jednoho Oscara.

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Tomu říkám parádní start do Nového roku, protože takhle jsem se u filmu už dlouho nenasmál. Excelentní comicsová oddechovka, která je lehce akční, ale hlavně je komediální až na půdu a nemůže se brát tak vážně. Film táhne skvělý herecký ansábl. Seth Rogen byl a bude vždycky ulítlý pako a svojí postavu si napsal skvěle přesně ve svých hereckých mantinelech, Kato sice jako herec nic moc, ale ve dvojici s Rogenem jim to úžasně klape. A Waltz jako Chudnofsky/Bloodnofsky - ten měl dostat více prostoru. Teď už jen zbývá aby film v kinech uspěl, a mohlo vznikout pokračování. P.S. Škoda, že se to nejmenuje Zelená včela.

plakát

Černá labuť (2010) 

Darren Aronofsky je se svým každým filmem lepší a lepší. Teď přichází opět se silným námětem, kterým vás pohltí a nakonci ještě přitvrdí aby vás úplně rozsekal. Black Swan je parádní psycho rozbor jedné baletky v úžasném podání Natalie Portman, která doslova exceluje jako nikdy a Oscar jí snad nemůže minout. Zdatně jí však sekunduje i skvělý Vincent Cassel. K tomu všemu úžasná hudba i kamera. Celý film jsem jen zíral na tu krásu, kterou Darren skvěle přenesl do nejmenšího detailu. Prostě Masterpiece.

plakát

Barry Lyndon (1975) 

Přiznám se, že ne úplně všechny Kubrickovy filmy se mi líbili (Mechanický pomeranč, 2001) a občas jsem si říkal proč je Stanley považován za jednoho z nejlepších režisérů všech dob. Po Barry Lyndonovi už vím proč. Barry Lyndon je prostě úžasný film s brilantní výpravou a nádhernými kostýmy. A samotná režie je přímo mistrovská a celý film je díky Kubrickovi propracován do nejmenšího detailu. Skvělý pohled do společnosti 18. století, úžasní herci (obzvláště Ryan O'Neal, který podává životní výkon) a hlavně se mi líbí styl - méně keců a více hudby. Barry Lyndon je přímo filmová lahůdka, která se zařadila mezi mé nejlepší filmy co jsem, kdy viděl a na konci jsem měl chuť si ho pustit znovu. Rozhodně se však jedná o film, který nemusí být úplně pro každého, díky velmi pomalému stylu vyprávění. P.S.: Neexistuje náhodou ještě nějaká prodloužená verze?

plakát

Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010) 

Nejlepší zjištění po skončení filmu bylo, že se nejedná o zbytečné pokračování úspěšného prvního dílu. Jen škoda, že jsem se trochu ztracel v dialozích, kdy jsem ani nevěděl o čem je řeč. Jinak ovšem jsou zde skvělí herci a to hlavně Douglas, který se pro Gekka narodil. Ostatní ovšem nezaostávají. Škoda už pak jen toho konce.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Tak jsem se konečně po dlouhé době dočkal pořádného Pottera. Skvěle řeměslně zvládnuté, vtipné, napínavé a navíc hlavní trio hraje od každého dílu lépe a lépe. K tomu všemu pár výborných scén jako Příběh tří bratří, návštěva na ministerstvu, Harryho tanec a hlavně zničení viteálu. Film ovšem lépe vynikne až se spojením s druhou částí Relikvií, což bude pořádně našlapaná jízda od začátku až do konce jelikož tvůrcům už z knížky chybí jen posledních 200 stránek. Už se nemůžu dočkat!!!

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Výborné pokračování, které drží vysoce nastavenou laťku z prvního dílu a navíc jsou Dvě věže o něco temnější. Hned v úvodu film vtáhne bravurní bitvou Gandalfa s Balrogem a pak už to jede jak po másle. Frodova cesta do Mordoru, úchvatný Glum jako jedna z nejúžasnějších digitálních postav filmové historie, návrat Gandalfa a hlavně finální bitva v Helmově žlebu se zapíše do dějin. Rozšířená verze navíc přidává příběhu ještě větší sílu.