Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (8)

plakát

Amy (2015) 

Mistrně zpracované, zábavné, silné. Zpěvačka, která se zařadila po bok největších legend hudby. Její krátký pobyt na výsluní ovlivnil mnoho a dále ovlivňovat bude. Ona si takový dokument zaslouží. Jasných 5.

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

"There are moments in a match when the ball hits the top of the net, and for a split second, it can either go forward or fall back. With a little luck, it goes forward, and you win. Or maybe it doesn't, and you lose." Nepotřebuje komentář.

plakát

S kuchařem kolem světa (2007) (seriál) 

Fred Chesneau, lehce bláznivý francouzský průvodce, který diváka provází rozmanitostmi kuchyně celého světa. Na můj vkus někdy až příliš vysmátý, ale ty momenty dávají skvělému cestovatelskému dokumentu ještě něco navíc. Odlehčí to a člověka to příjemně obohatí. Líbí se mi, že je to celkově pojaté dost neortodoxně. Rozhodně 5 hvězd v porovnání s konkurencí v podobě laciných TV show's.

plakát

Red Hot Chili Peppers živě v Slane Castle (2003) (koncert) 

Neskutečný koncert, který zastihl Red Hot Chili Peppers v nejlepší formě. Hrad Slane v pozadí, magická atmosféra a největší hity této funkové legendy v záznamu, který stojí za shlédnutí.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Excelující Leonardo DiCaprio ve výkonu, za který by si toho Oscara konečně zasloužil. Jordan Belfort, muž, který nutí každého, kdo zažíval jen trochu podobné pocity, sympatizovat a fandit do poslední chvíle. Prolhaný manipulátor vás prostě donutí k tomu, aby jste ho alespoň na chvilku milovali. 3 hodiny nabité energií a zejména vtipem. Výborný Jonah Hill, který se v mých očích dostal ze stínu herce v béčkových filmech (nepočítejme roli v Moneyball).

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Po prvním díle, ve kterém divák stále čeká na to co se stane, se seriál dostává do neskutečných obrátek, které gradují každým dílem. Absolutní dominance se kterou válcuje celý seriál herecký výkon Matthewa McConaugheyho, pak trochu vrhá do stínu vynikající výkon amerického balíka Woodyho Harrelsona. Jeden z nejlepších seriálů všech dob.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Od prvního dílu jsem se nemohl ubránit pocitu, který mne hnal pouštět dál a dál. Navzdory tomu, že obsahuje menší historické chyby jsou Vikings jedním z nejlepších počinů, které jsem v daném žánru, i obecně, viděl. Strhující tempo, vynikající hudba a divoká krajina. Postavy (zejména Floki, Rollo nebo Athelstan) sekundují hlavní postavě Ragnara Lothbroka více než obstojně. Samotný Ragnar (Travis Fimmel) se na můj vkus někdy až moc věnuje neverbální komunikaci, ale výkon celého hereckého týmu je výborný. V seriálu v podstatě nefiguruje žádné velké jméno. Snad jen kromě nepříliš významné postavy Gabriela Byrnea. Nejde opomenout ani skvělý výkon Katherin Winnick (Lagertha). Za mě 5 hvězdiček, protože jsem u třetí série a nemůžu přestat.