Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (502)

plakát

Kdo přežije - Fidži (2007) (série) 

Solidní série, především její druhá polovina. Zejména díky naprosto různorodému složení trosečníků, od malého-velkého muže Yau-mana přes pruďase Rockyho až po nedodržím slovo Dreamze. Nevýrazných šedých myší moc nebylo, snad jedině Cassandra. Z finálové trojice vyhrál naštěstí jediný přípustný kandidát. Zaráží mě relativně nízké hodnocení, především díky Yau-manovi (třeba jeho použití imunity ve správný moment) je tahle série mimořádně zajímavá.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Řemeslně velmi dobře natočená dobrodružná pohádka pro děti s velmi prostým příběhem, sem tam se objeví pokus o situační humor, leč bohužel na úrovni "teď zas někdo upadl, honem, vidláci, zasmějte se". Animace mi zas tak dokonalá nepřišla, především obličejová mimika postav byla vskutku slabá, v IMAXu jsem se asi již namlsal lepšími snímky... Dvě hvězdičky - z nostalgie a za Filutu.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Pomalu plynoucí, temná, ponurá a zároveň trochu snová atmosféra, fantastický herecký výkon Miroslava Krobota, skvěle sekundující Marie Ludvíková a Alois Švehlík... To vše jsou přednosti vynikajícího českého filmu. Jsem opravdu rád, že v Čechách po dlouhé době vznikl film, jenž snese ta nejpřísnější měřítka i v rámci celosvětového kontextu.

plakát

Drive (2011) 

To se nedá popsat, to se musí vidět (a slyšet). Každopádně ale překvapení roku.

plakát

Bratříčku, kde jsi? (2000) 

Tak stylovou retrokomedii aby člověk pohledal. Perfektní muzika, dokonalé grimasy (čti držky), selská moudra pronášená prosťáčkem Delmarem (naprosto skvělý Tim Blake Nelson), vynikající epizodní role (m.j. Goodman, Badalucco)... Ne, tomu skutečně nelze nic vytknout.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Proč nový Conan nesahá tomu starému ani po kotníky? Řekněme si to v bodech: 1. Hudba - Basil Poleduris je nenahraditelný, zde jenom neustále řve cosi, co má býti hudbou. Opravdu je to místy až protivné! 2. hlavní záporák - J.E. Jones je úplně jiné kafe než tenhle nazdárek, tomu byste nevěřili ani to, že zabije mouchu plácačkou. Jo kdyby tak hlavního záporáka hrál Bob "The Beast" Sapp, to by bylo jiné kafe. Připadám si okraden, tohoto "masáka" měli využít mnohem lépe. 3. Vypatlaná ohavná čůza čarodějka. Z té se mi opravdu zvedal kýbl, navíc ani žádnou pořádnou magii nepředvedla. 4. Conan samotný - Jason Momoa je sice téměř tak dobrý jako Arnold, bohužel je tam ale to "téměř". Nicméně budiž, uznávám, že postava i hlas jsou velmi slušnou devizou StarGateového Ronona Dexe. 5. střih - takhle nepřehledné akční scény jsem dlouho neviděl a doufám, že dlouho neuvidím. Začínám chápat alergii Enšpígla na "třaslavou kameru". 6. příběh = sračka největší. Je to jak počítačová hra - lvl 2 completed, když pobije nájezdníky v lese. Na konci každé úrovně pak čeká tu méně, tu více zdařilý Boss. 7. co to mělo bejt, ti vtipní přikouzlení černo-bílí mužíčci z písku? No, alespoň jsem se zasmál... 8. ženská pro Conana - mniška? lol... 9. vedlejší postavy - zloděj je nesympatickej, piráti hodně ubozí... Chybí někdo jako Mako. 10. konec - šílená vata na závěr, už chybělo jen oživit tatínka a dát si s ním kakao a banánový pudink... 11. to nejdůležitější na závěr - filmu chybí ATMOSFÉRA - díky mizerné hudbě a neustálým až otravným akčním scénám se úplně vytratilo epické vyprávění. Podtrženo, sečteno - palec dolů, zase se mi někdo vychcal na klasiku. //// kino 3D, titulky

plakát

Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 

Už jen za hlášky, které vyloženě zlidověly, si film zaslouží hvězdičkové maximum. (Např. Hledej, Šmudlo.) Třešničkou na dortu je Srstka a jeho "Kachny". Mnoho vynikajících herců ve vynikajícím, byť svérázném humoru DJC.

plakát

Správci osudu (2011) 

Flynn to vystihl úplně přesně i za mě, takže si přečtěte jeho komentář :)

plakát

Lidice (2011) 

Při sledování tohoto filmu je třeba rozdělit dvě věci - tragédii, kterou si museli projít obyvatelé Lidic, a kvality tohoto snímku. Příběh Lidic jako takový je naprosto šílený a měl by být opakován stále dokola, aby se na něj nikdy nezapomnělo. Přesně to vystihla ve filmu postava ztvárněná Mariuszem Osmelakem: "Já věřím v boha, pane Šímo, ale vůbec mu nerozumím." Kvality filmu (a zejména scénáře) jsou ale dost pofidérní. U některých událostí by mě zajímalo, jestli se jedná o fikci nebo o historicky doložená fakta, budu to muset ještě dostudovat, už je to přeci jen nějaký ten pátek, co jsem byl v Lidicích u památníku zplynovaných dětí a v o kousek výš stojícím muzeu... Teď k těm výtkám - příběh strašně rozkouskovaně sleduje příběh až příliš mnoha postav, naopak některé postavy vůbec nedostanou prostor (Zuzana Bydžovská), jiné se najednou ve filmu objeví na efekt, jen aby publikum uronilo slzu (teď mám na mysli třeba pomocnici faráře). A klidně mě rozcupujte, ale filmem, na to jaký má námět, neprochází příliš emocí, chybí mi něco ve stylu Smolíkova:"Z vyššího principu mravního, já protestuji!" Pan Nikolaev je u mě břídil, protože Lidice si zasloužily daleko lepší filmový pomník než kýčovité záběry na Karla Rodena přemýšlejícího o synovraždě (tím ale nikterak nesnižuji herecký výkon K. Rodena, jenž hraje poslední dobou opravdu v životní formě). Konec byl děsně rozvláčněný, někdy je u obecně známých pravd lepší nechat konec volnější, kdyby se titulky (mimochodem vynikající a působivé) rozeběhly v momentě návratu Šímy (Rodena) do zasněžených plání, což byl vlastně jediný opravdu silný okamžik filmu, možná bych šel s hodnocením ještě o kousek výš. Jo a ještě jedna věc, aby bylo v titulcích poděkování Zbrojovce Brno považuji za absurdní přehmat... /// Cinestar Anděl, původní znění :)