Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (502)

plakát

Hvězdná brána - Časová smyčka (2000) (epizoda) 

Nejlepší epizoda z celého seriálu. Takovej kříženec světa Hvězdné brány a filmu Groundhog day (Na Hromnice o den více), takže pořádná porce zábavy zaručena.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Ten kousek, který mi v Djangovi chyběl, tady je. Proto dávám fullhouse. A i když mi malinko vadil příliš Waltzující Tim Roth, tak fantastičtí S.L.Jackson, Kurt Russel a pro mě trochu překvapivě i Walton Goggins vše přebíjí. Ten rasimus visící ve vzduchu na pozadí nedávno ukončeného sporu Severu a Jihu, nenávist plynoucí z nezahojených křivd, to vše je krásně vystiženo. Navíc miluju ty nečekané krvavé twisty, kdy uprostřed dialogu někomu najednou ustřelí hlavu, nebo useknou prst při prvním ne-škrtnutí zapalovače apod. Až si utřídím myšlenky, tak to tu asi ještě přeformuluju, teď mám ale pocit, že je třeba všem sdělit, že tenhle film, to zas byly konečně po velmi dlouhé době cinefilské orgie, zkrátka - slintám blahem. Mimochodem, věděli jste, že Bruce Dern (starý generál) je jediný, kdo ve filmu zastřelil postavu ztvárněnou Johnem Waynem?

plakát

Zmizelá (2014) 

Zvláštní film s jedním promyšleným a na něj navazujícím nepromyšleným a zároveň dost uhozeným plánem. Zdejších 85% je silně nadhodnoceno, asi proto, že místní cinefilové vidí jméno Fincher a ejakulují si do pampers... Ano, režisérsky to není špatné, ale když máte špatný scénář, tak "z hovna bič neuděláš". První část zápletky je naprosto uvěřitelná - pozor spoilery - velmi inteligentní žena narafičí svou fingovanou smrt na nevěrného manžela tak, aby vše jednoznačně naznačovalo jeho vinu z jejího zmizení. Druhá část, kdy se pokusí o návrat zpět, je naprosto debilní, uráží inteligenci jak samotných hlavních postav, tak práci policie. Z diváků navíc dělá solidní tupce. Za mě tedy taková "střední cesta" a přiklonění se k podprůměru za tu pachuť na jazyku z druhé poloviny filmu.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

K hodnocení tohoto filmu se těžko hledají formulace, pokud člověk nechce spoilovat. Tak tedy jen napíšu, že se jedná o naprosto boží ad absurdum hnanou akční skoro až parodii na bondovky. A nezapomeňte, kostelům se raději vyhýbejte, mohou být plné maniaků s vraždícími choutkami.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Elliot je přesně ten typ hrdiny, který je dnes "In", naprosto vyniká v nějaké činnosti (u Elliota je to hacking), na níž je postaven celý seriál, z hlediska sociálních vztahů je to pak totální pošuk, kterého společnost úplně neakceptuje, jemu se však díky solidní přetvářce daří jakž takž existovat. Trpí trochu mesiášským komplexem a snaží se chránit ty, na kterých mu záleží. Rozhodně se nabízí srovnání (a podoba) s Dexterem Morganem a to nejen díky komunikaci s imaginárním "Dark Passengerem", ale i díky snaze skrze zločinné prostředky páchat "vyšší" dobro. Pilot nastínil vysoký potenciál seriálu včetně háčku na konci, nemůžu se dočkat pokračování. Ortel s hodnocením zatím nevynáším, dovolím si počkat až na konec celé série, nicméně mou pozornost seriál určitě upoutal.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Kevin Spacey je jedním z nejlepších herců své generace a pokud mu asistuje stejně skvělá Robin Wright v roli manželky - ledové královny, je jasné, že před sebou máme fenomenální záležitost. Taková malá sonda do dění ve velké politice, myslím, že skutečnost se ve Státech moc lišit nebude. Po první sérii rozhodně palec nahoru, tohle mě vážně baví.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Po třech sériích si konečně dovolím napsat komentář k tomuto vpravdě výpravnému seriálu History Channelu. Krásný seriál z dob raného středověku podaný netradičním způsobem z pohledu pohanů útočících na křesťanské državy. První dvě série mě opravdu bavily, protože jsou plné zajímavých zvratů, třetí série byla už poněkud vlažnější, ale poslední twist to trochu napravil, takže zatím je seriál na maximálním bodování. Bojím se však, že klesající tendence bude pokračovat a já budu muset časem nějakou tu hvězdičku odebrat.

plakát

Obří vosy útočí (2012) odpad!

Po dlouhé době hodnotím film, aniž bych ho celý dokoukal. Ale tohle se fakt nedá. To není béčko, ani céčko, ani déčko, to je prostě, dámy prominou, totální sračka.

plakát

Rivalové (2013) 

Bohužel nemám poslední dobou téměř žádný čas na to, abych psal komentáře. U tohoto filmu si ale tu chvilku udělám, abych onu báječnou podívanou vychválil do nebes... Bod 1) Chlapáckej sport, o tom žádná. A sezóna 1976 musela být úžasná, bohužel já pamatuju až pozdější dobu, kdy měli střídavě navrch (i nad Laudou) Prost a Senna. Podle mě jim ti dnešní frajírci na autech s motorem do sekačky nesahají ani po kotníky. Jinými slovy, výborně zvolené téma, které po zfilmování úplně volalo. Bod 2) Perfektně zachycená vzájemná nenávist, která ale postupně přerostla v úctu a možná i do náznaku přátelství. Bod 3) Dobrý film potřebuje dobrou hudbu - Hans Zimmer opět odvedl výbornou práci, soundtrack okamžitě po shlédnutí putoval do smartphonu. I právě teď mi hraje do uší. Bod 4) Výborný konflikt charakterů precizního Laudy a frajírka Hunta, kdo z nich mi byl přece jen o kousek sympatičtější, poznáte z následujícího bodu. Bod 5) Niki Lauda je bůh!

plakát

Gravitace (2013) 

Forma totálně přebíjí obsah, nutno vidět v Imaxu, bez toho si tak dvě hvězdy odeberte.