Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (395)

plakát

Jurský park (1993) 

V roce 93 tohle byla filmová bomba a já jsem to jako dítě žral. Jsou filmy na které se nezapomíná...

plakát

Jurský park 3 (2001) 

Zbytečné pokračování, krásné ještěrky :-)

plakát

Kajínek (2010) 

Nic víc než průměr. Byl tu pokus o jakýsi český akční velkofilm, bohužel je tu několik aspektů, které jdou přímo proti tomu. Co mi vadilo celý film, byla kamera a vůbec celý režijní koncept. Snaha natočit 1/3 artový vizuálně poutavý snímek, 1/3 hluboké téma a 1/3 akční áčko se bohužel projevila na celkovém výsledku. Kamera mi skutečně velice vadila, některé záběry byly pěkné, ale celkově prostě o ničem. Špatný je scenář, alespoň z mého pohledu mi vadí vykreslení vytrvalého a neústupného kriminalisty jako akčního hrdiny, který valstně strašně trpí. Vše nasvědčuje tomu, že v těch vraždách měl prsty někdo jiný, ale nelze opomíjet jeho další činny, které z něj žádného Mirka Dušína nedělají. A to že si jde vydobýt spravedlnost způsobem, že prohodí někoho skleněným stolkem, tak to je skutečně hrdinské... Ale ve filmu to tak je podáno, nebo to přinejmenším takto vyzní. Tristní byla i lehká vztahová zápletka mezi Kájínkem a obhájkyní ("Bez těch mříží vypadáte úplně jinak" - WTF?). Film slušně graduje v závěru, ale jak jistě víme, případ Kájínek je neuzavřený, nedošetřený a tudíž je takový i film. Co nám tedy dá jeho zhlédnutí? Zhola nic... Jen přetrvá pocit, který jsme věděli už před zhlédnutím, a to že s tímto případem není něco v pořádku, stejně tak, že s českou kinematografií také není něco v pořádku. Pozitivum jsou rozhodně výkony Vilhelmové (snad jen ta skutečně příšerná paruka jí to kazí), Dlouhého a Lavroněnka. Také hudba Vaška Bárty (jeho herecký výkon je zase jiná kapitola, pro film se moc nehodí). Těch pár efektů také ujde, ale v porovnání se západem to je sakra rozdíl. Prostě průměr, ve kterém si cením jen snahy o nějakou inovativnost i "západovost", ale naopak mě zcela irituje natočit film jako obhajobu kriminálníkovi, který by rozhodně neměl být opěvovaný jako hrdina.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Dokonalé. Tohle je podle mě životní role Toma Hankse. Společně s kapitánem pirátů rozjíždí herecký koncert a Paul Greengrass servíruje atmosférickou nervydrásající podívanou, která (ačkoliv se tam dějově toho tolik neděje) zabaví na víc než dvě hodiny. Na konci jsem sice čekal nějakou finální konfrontaci mezi kapitány, ale uspokojilo mě to i bez toho. Film, který dokazuje, že i když neboříte hranici žánrů, nemáte gigantický rozpočet na ultravytuněné vizuální efekty a nehraje do všeho megaepická hudba, tak může jít o nadprůměrnou podívanou.

plakát

Kat Mydlář (2012) (divadelní záznam) odpad!

Naprosto strašný "muzikál" Michala Davida v kýčovité výpravě á la Star Wars, se šílenými texty Fanánka, špatné "režii" Vaculíka a v návaznosti na všechnu tvůrčí hrůzu také logicky se špatnými až nijakými výkony. K tomu všemu obrazově i zvukově špatný záznam spíchnutý na koleni. Podrobná recenze muzikálu zde.

plakát

Kdo přežije - Mikronésie (2008) (série) 

Nejlepší Survivor, kterého jsem viděl. Nejvíc podvodů, dementních tahů, křehkých i silných aliancí i dramatických odchodů. I když je koncept Survivoru stále stejný, výběr soutěžících podle stejné šablony, soutěže i výhry také stále na jedno brdo, tak stále dokáže pobavit. PS: Jo, a miluju Ozzyho, i když se chová jako arogantní čů*ák.

plakát

Kdo přežije - Nikaragua (2010) (série) 

Neviděl jsem rozhodně všechny série Survivoru, neviděl jsem dokonce ani všechny díly Nikaragua, ale mohu směle konstatovat že z cca těch 10 viděných sérií, je tato značně nejslabší. A to především kvůli naprosto dementnímu nesympatickému castu, jejichž myšlenkové pochody asi těžko normální myslící bytost pochopí. Nechci být na "bratry" Američany zlý, ale kdyby místo soutěžících nasadili opice, mohlo to být zábavnější a inteligentnější. Nesedly mi ani nějaké nové "zvraty" od produkce a také několik soutěží.

plakát

Kdo přežije - Tocantins (2009) (série) 

Série bez nějakých speciálních zvratů a novinek, což dohání docela dobrá hra soutěžících - podrazy docela dost dobré, aliance ne až tak silné, jak se může zdát. A hlavně závěrečná obhajoba před hlasováním naprosto famózní "reality drama". Otázky porotců i osočování dvou finalistů rozhodně skvěle zakončilo tuhle sérii. Vítěz hodně zasloužený. Negativum série pro mě určitě Coach, který mě svou existencí neuvěřitelně iritoval.

plakát

Když si Chuck bral Larryho (2007) 

Normální americká komedie na jedno podívání, která rozhodně není špatná, ale že by byla vyloženě geniální, to se také říct nedá. Pár skutečně vtipných momentů tam však bylo, takže dávám hezké (na americkou mainstream komedii) 3*. Ale musím říci, že Adamu Sandlerovi a Kevinu Jamesovi to velice sluší :).

plakát

Kick-Ass (2010) 

Vynikající film, který je takovým splynutím klasické teenagerovské komedie a "Áčkového" komiksového akčňáku. Vtipné, svižné, vizuálně velice dobré, vynikající hudba, skvělí herci (kterým to kazí jen trochu ošumtělý kmet Cage, jehož sláva je již dávno u konce... a Christopher Mintz-Plasse, který mě doslova sral v každé scéně, celý film). Pokud se chcete příjemně pobavit a odreagovat, rozhodně sáhněte po Kick-Ass, protože je to provdu kick-ass zábava. A teď již nezbývá nic jiného, než se těšit na druhý díl a doufat, že i podruhé to bude stejně zábavné...