Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (395)

plakát

Dům snů (2009) (pořad) odpad!

Zřejmě ta nejhorší česká reality show, která kdy vznikla. Několik naprosto nesympatických buranů z vesnice řeší naprostý kraviny při "stavění" baráku. Jan Musil to jako moderátor nezvládá. Všichni jenom remcají, nic nedělají, mají všeho dost... Do toho řeší své rodinné problémy, které nikoho vůbec nezajímají. Ono na tom nemůže nikoho vůbec nic zajímat. Není tam vůbec nic, kvůli čemu bych se na to chtěl dívat déle než jeden díl. A nenapadá mě typ člověka, kterému tohle může něco nabídnout.

plakát

Elixír života (2010) (divadelní záznam) 

Samotný muzikál Ondry Soukupa a Gábiny Osvaldové nebyl špatný. Na jevišti to jako taková podivná kabaretní revue docela fungovalo. Lucie byla bezprostřední, ostatní se taky nenechávali tolik zastínit. Každopádně Elixír života nikdy nebyl asi zamýšlen jako masová záležitost, na kterou by se vzpomínalo ještě desítky let a teatrologové o ní nadšeně hovořili, jako o milníku české muzikálové tvorby. Ovšem co se podařilo vytvořit těm patlalům, kteří jsou podepsaní pod vznikem tohoto DVD záznamu, to je skutečně na pováženou. Naprosto katastrofální kvalita obrazu, otřesný střih... prostě vše špatně. DVD tedy rozhodně nedoporučuji nikomu, kromě těch, kteří muzikál v minulosti viděli a chtějí si ho připomenout. Ale i ty varuju, že pravděpodobně budou z kvality dost otrávení. Nikdy totiž není v záběru to, co chci zrovna vidět. A když, tak rozostřeně či přesvíceně. Děkuji, nechci. Muzikál 4*, záznam 1* (hraničící z odpadem).

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Pořádný sci-fi seriál tu nebyl dlouho a The Expanse má opravdu skvěle nakročeno. Pilotní díl skutečně nepatří k tomu nejlepšímu, ve 40 minutách představuje všechny postavy a vlastně celé prostředí, vztahy, politiku... působí tak rozkouskovaně a přeplácaně. Od druhého dílu už je ale směr seriálu jasnější a hlavní děj vyplouvá na povrch. Vizuál je na kabelovku velice velice slušný, některé záběry z vesmíru parádní (a "milovníci" lens flare si přijdou na své - tady jich je více než ve všech filmech J.J.Abramse dohromady). Postavy zajímavé, Holden je extrémní sympaťák, kterému nelze nefandit. Prozatím čtyři první díly na 4*. Rozhodně doporučuji pro fanoušky sci-fi a radím, vydržte ten první díl a pak se jen bavte...

plakát

Fantomas (1964) 

Co dodat k této legendě? Funés je skvělý, tyhle filmy nikdy nezestárnou...

plakát

Fantom opery (2011) (divadelní záznam) 

Jedna z největších muzikálových klasik konečně na DVD. Nesrovnatelně lepší než filmová adaptace, do původní londýnské divadelní inscenace tomu chybí komornější operní atmosféra, ale i přesto toto zpracování stojí za zhlédnutí. Takto má vypadat profesionální muzikál, který stojí na ohromujících výkonec. Zde producenti vybrali asi nejúspěšnější dvojici posledních let - Ramina Karimloo a Sierru Boggess - skvělí pěvecky, ale především také herecky. Muzikálová špička, rozhodně musí vidět všichni, kteří se alespoň trochu zajímají o divadlo, ale myslím, že si z toho odnese své i naprosto nedivadelní a nemuzikálový typ diváků.

plakát

Fargo (1996) 

Velice povedený film od gerniálních bratrů Coenových. Vynikající černý humor, vynikající herci, vynikající režie a kamera. Vynikající film.

plakát

Fenomén Gott (2009) (TV film) 

Náhodou jsem zhlédnul tento dokument o jednom přeceněném stárnoucím zpěvákovi, který využívá své z neznámého důvodu neutuchající popularity z minulého režimu. Nudný, dlouhý a nic neříkající dokment... Nemůžu si pomoci, ale stále mi chování Gotta před kamerami (kdekoliv) připadá jako obrovská póza. A na tu se opravdu nemusím dívat 85 minut.

plakát

Final Fantasy VII: Advent Children (2005) 

Bohužel tento film naplno ocení pouze znalci hry Final Fantasy VII. Film je prostě dokonalostí a nutností pro pařany FF7, animace a hudba je boží a všichni jsme rádi, že víme jak to bylo dál :-))

plakát

Flash (2014) (seriál) 

.

plakát

Frank z džungle (2010) (seriál) 

Naprostý blázen, u jehož dobrodružství opravdu žasnu. Udivuje mě několik věcí 1) kolik se toho při natáčení nepodaří a nikomu to nevadí, 2) že se skutečně ničeho nebojí a vždy si ví rady a za 3) že ho ještě jeho kameraman/doprovod nezabil. Více než dokument o přírodě mi to přijde jako povedená zábavná show o jenom šílenci v crocsách...