Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (395)

plakát

Vražedná práva (2014) (seriál) 

1. série Největší seriálové překvapení 2014. Geniální Viola Davis & sympatický tým mladých právníků. Po prvních 3 dílech je jasné, že nepůjde o další seriál "týdenního případu", stále více a více se noříte do případu zabité studentky a také zabití manžela Annalise, které nám neustále předpovídají "flashforwardy". Má jediná výtka směřuje zatím k nim, je jich moc a příliš se na můj vkus opakují. Každopádně pro milovníky správného amerického drama seriálu a právnického prostředí doporučuji! Především díky Viole je to lahůdka. Snad se to nezkazí a snad nebudou seriál do nekonečně natahovat. (Psáno po první polovině 1. série.)

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Tento film se mi těžce hodnotí, všichni kolem o něj mluvili, a já se na něj tedy "z donucení" také podíval. 1) Poprvé jsem u filmu hystericky brečel. Posledních 30 minut v podstatě v kuse. A to jsem si myslel, že nemám slzné kanálky. 2) Miluju Ansela Elgorta, jsem si jistý, že o něm ještě uslyšíme. 3) Překvapilo mě, jak moc civilně a přirozeně to je natočené, čekal jsem větší romantickou křeč. 4) Ano, je to kýč, je to citové vydírání, ale ve chvíli, kdy jsem film viděl, jsem asi něco takového potřeboval. Buďme rádi za to, co máme, a užívejme si každý den. Protože někteří lidé takovou šanci nemají... (Málem jsem se 2x rozbrečel jen při vyprávění o filmu dalším lidem. Jsem slaboch!)

plakát

Yes Man (2008) 

Carl Allen je můj hrdina! Samozřejmě, je to komedie, která je přitažená za vlasy, ale jde o tu myšlenku (kterou nelze brát doslova). Nežijme jen život, který po nás chce společnost, ale zkusme udělat občas něco spontánního a šíleného. Nevěřili byste, kolik znám lidí, kteří "jdou do práce, z práce do sámošky a doma šup k televizi". Jít ven nemají čas, protože ráno vstávají nebo jakákoliv jiná výmluva. Autoři tohoto filmu to jistě také znají a alespoň na 100 minut ve filmovém světě, jednoho takového mrzouta předělali. Reálně je to asi na 3* (především kvůli tomu vzahovému romantickému klišé na konci), ale jelikož se mi hodně líbí ta celková myšlenka, tak dávám 4*.

plakát

Volný pád (1993) 

Přiznám se, že jsem se Falling Down dostal čirou náhodou v autobusu Student Agency, kdy už jsem vyčerpal všechny "oddechové komedie", u kterých se dá klidně chvilku zaspat. Michael Douglas ve spojení s Joelem Schumacherem mě rozhodně nenechali zahmouřit oko ani na vteřinu. Skvělé psychologické drama o tom, kam náš svět může dohnat nešťastné lidi. První půlka naprosto dokonalá, druhá již sklouzává do klišé a nějakého "rodinného drama", které tam je prostě navíc. Dějová linka odcházejícího policisty mně také extrémně nebavila, i když byla skvěle zahrána Robertem Duvallem. Celkový dojem je ale pozitivní, líbila se mi hlavně ta základní myšlenka "jeden proti celému zkur*enému světu".

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Stejně jako první část hodnotím 4*, ale osobně se mi dvojka líbila trochu více. Ubylo humoru, přibylo emocí a "konečně" těch kontroverznějších scén. Výborný Jamie Bell. Místy opět trochu dlouhé a nudné, ke konci už přeplácané a úplný konec šokující. Otázka je, co čekáte po 4 hodinách v kině za dvojité vstupné. Nemůžu se zbavit dojmu, že se z Nymfomanky dal udělat pěkný nepřeplácaný 150 minutový film - s vyváženějším humorem a kontroverzí. Ale Trierovým záměrem asi bylo, abychom tak dlouho koukali v podstatě jen na to, že má hlavní hrdinka ráda sex a ničí jí to život. Ten můj komentář nedává smysl, protože jsem dlouho nebyl z žádného filmového zážitku tak zmatený / nadšený / zklamaný zároveň. Nymfomanka stojí za vidění, nevím tedy jestli úplně ta originální nezkrácená verze (brrr... tolik času bohužel na jeden film nemám), ale zase taková bomba to není.

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Moje první setkání s Trierem. Dostal jsem trochu jiný film, než jsem očekával z různých mediálních ohlasů apod. První Nymfomanka byla překvapivě vtipná a míň explicitně-kontroverzní než bylo popisováno. Skvělé herecké výkony, zajímavé umělecké pojetí režie/kamery/střihu, místy ovšem zbytečné dlouhé (černobílá sekvence). Scéna s Umou Thurman naprosto geniální, stejně tak mě překvapil Shia, že není jen teenagerské pako z Tranformerů. Vidět druhou část je v podstatě nutnost, protože první je jen takový rozjezd...

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Když jsem poprvé slyšel o Lego Movie, tak jsem už jen kroutil hlavou, že to bude komerční kravina na vytažení peněz z rodinného rozpočtu. Ale od prvních ukázek jsem se těšil a dostal, co jsem čekal. Nápady nacpanou barevnou podívanou, spousta hlášek a gagů, překvapivě spíše pro dospělé. Kdo by si nechtěl ihned po zhlédnutí filmu jít hrát s Legem? PS: Miluju LEGO Batmana!

plakát

Ledové království (2013) 

Více Olafa a méně klišé a mohlo to být za 5*. Jinak VELICE nadprůměrný animák, při kterém se budou bavit děti i dospělí. Krásná kouzelná atmosféra, decentní humor, sympatické postavy, příjemné písničky a dobrý český dabing.

plakát

Zahulíme, uvidíme 3 (2011) 

Asi jsem divnej, ale nikdy jsem neviděl žádný film "Zahulíme, uvidíme". Až jednoho dne si takhle jedu do Bratislavy se Student Agency a ze všech filmů na výběr jsem zvolil docela omylem tento. Tak dlouho už jsem se nenasmál (tímto se omlouvám všem spolucestujícím)! Je to naprostá pitomost, u které nemusíte přemýšlet, která chrlí jeden gag za druhým. Scéna s NPH byla naprosto geniální... Škoda jen moralizujícího a trochu pohádkového konce, ale tím je asi onen kýč dokonalý. Fajn zhulená zábava, nic víc, nic míň!

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Trochu něco jiného než jsem očekával, ale možná v dobrém. Velice dobrý scénář, po pomalejší první polovině přichází to pořádné drama a odhalování jiné perspektivy příběhu, což mám rád. Vyvrcholení je pak ve dvou fázích: první výtečné, druhé již trochu zbytečné, natahované a s nejistou motivací (posledních cca 5 minut). Natočeno to je taky velice řemeslně dobře, ale chladně. Scházely mi tam emoce - Jude Law je dobrý herec, ale upřímně mi bylo jedno, jestli přichází o celý život. Rooney Mara je nesympatická už od pohledu, takže jediná moje záchrana byla Catherine Zeta. Channing Tatum by se asi měl spíš svlékat nebo zachraňovat Bílý dům, než hrát v intelektuálním dramatu. Možná lepší casting, výraznější hudba, dynamičtější vyprávění, by z toho pro mě udělalo lepší film. Mezi 3* a 4*, ale v kontextu současné americké tvorby díky bohu za ty dary, takže 4*.