Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

"Yvonne McGruderová zrovna vyspává prvních třiadvacet stránek Kámasútry". Nejdokonalejší seriál v širém vesmíru. Červený trpaslík změnil můj pohled na současnou seriálovou tvorbu a nasadil svému žánru laťku tak vysokou, až pochybuji, že se ještě někdy zrodí vtipnější sitcom, než je tento skvost. Rozumím tomu, že někdo nemusí skousnout suchý britský smysl pro humor, ale je nemístné Red Dwarfa odsuzovat pokud o něm nevíte ani fň. A garantuji vám, že až pustíte první epizodu s příhodným názvem "Konec", pochopíte, proč je na CSFD 13. nejlepším seriálem. Naprosto špičkový dabing (pravděpodobně nejpovedenější, protože z každé hlášky je cítit ta procítěnost se kterou dabéři dali seriálu naprosto dokonalý feeling) umocňuje pocit toho nefalšovaného "blbství", herecké výkony jsou geniální a na konci posledního dílu jsem se málem rozbrečel. Dokonale vykreslené charaktery postav a hláška v každé větě. Chtěl bych si umět vymazat paměť tak jako Holly a prožít TO zase od prvního dílu. Je jedno, kdy si Červeného trpaslíka pustíte, je to spolehlivá náplast na špatnou náladu a bránici si bude rvát s každým shlédnutím. Na podruhé, na popáté, na podesáté. Kdybych mohl, dám 10*/10. Dílo scenáristických bohů Granta a Naylora má nálepku "kultovní" a kdo neviděl, nemůže to se seriály ani myslet vážně. Tohle je modla všech sitcomů. "Viděl jsi kapitánovu zprávu? Tu, co ležela u něj na stole? Víš, co tam bylo o tobě? Slovo „imbecil“ tam bylo v jedný větě čtyřikrát.Vážně? A bylo v ní i něco jiného? Tvý jméno a dvojtečka."

Hospoda

Hospoda (1996)

Seriál, který díky prvotřidnímu hereckému obsazení ani chvilku nenudí. Ve scénáři je občas nutné číst mezi řádky, avšak perfektně reflektuje dění v tehdejší době a hlášky také stojí za to. Prostě to nejlepší, co kdy tv Nova vypustila do éteru co se týče seriálové tvorby. Klasika.

Bylo nás pět

Bylo nás pět (1994)

Čirý balzám na duši v záplavě televizních sr*ček. Brilantní herecké výkony, včetně těch malých herců. Kde jinde jste viděli dětské herce, které by vás svým činěním na plátně neiritovaly? Já jen v tomto seriálovém skvostu, který si pokaždé s chutí zapnu a královsky se u něj bavím, kolikrát i dojmu. Hudební doprovod je totiž špičkový.