Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Poslední recenze (1 888)

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

"I´m going to die surrounded by the biggest idiots in the Galaxy..." Když kolem mě Strážci galaxie prolítli poprvé, dala jsem jim stěží pár minut (pár jako dvě), během kterých jsem dospěla k názoru, že tahle kokotina není pro starý a prostě jsem to vzdala. Mea culpa, mea maxima culpa! Podruhé mě ke Strážcům galaxie přivedl fakt, že jsem si chtěla trochu udělat jasno v bordelu, co nese nálepku Marvel. Kdo s kým proti komu a proč. A světe div se, najednou mi to přebarvičkované, plastikové universum ala Star Wars nevadilo, mluvící mýval a chodící dřevo už nebyli trapní, nýbrž svérázně fajn, a ostatním čičmundům jsem taky přišla na chuť, včetně té s odstínem vyblitého špenátu. Humor fungoval na jedničku: kdykoliv scéna zasmrděla patetickým klišé, jeb do toho svěžím závanem nějaké trhlé hlášky. "We´re just like Kevin Bacon!" Musím zdůraznit, že jsem si film naservírovala v původním znění s amatérskými (obstojnými) titulky. Z toho, co jsem viděla, český dabing je krotký a zdaleka ne tak dobrý. Měla jsem dnes posranou náladu, téměř se natahovala po mračnech deprese a voilá - je to pryč. Tak teda díky, divná bando praštěných odpadlíků, zvedám všechny čtyři palce, jelikož I AM GROOT!

plakát

Muž z oceli (2013) 

Když jde o létající chlapy v elasťácích, volím obvykle losí test - tedy úhybný manévr, zabraňující srážce s těmito kokotinami. Ani nevím, proč jsem v případě "Muže z oceli" učinila výjimku a setrvala na kolizním kurzu. Našla jsem však několik pozitiv, proč nelituji: 1) Povedený vizuál, dechberoucí efekty 2) Je celkem prdel pozorovat, jak se "mimozemšťani" vzájemně používají coby demoliční koule 3) Neoholený Henry Cavill nahoře bez 4) Vzpomínky na dětství měly příjemně nostalgickou, vidlákovskou atmosféru. Jinak teda sorry, ale z okázalého amerického vlastenectví se mi navaluje a seznam scénáristických píčovin je veledlouhý. Všimli jste si, jak si papaláši v závěru nedělají starosti o osud světa či lidstva, nýbrž výhradně o osud Spojených států? A co ty "náhody": přistávající mimozemská loď parkuje Supermanovi prakticky nad chalupou, jakkoliv ufouni nemají vůbec šajn, kde se dotyčný na Zemi nachází. Superman sebou v pádu odněkud z orbity flákne se svou vyvolenou zrovna tam, kde poblíž postávají tři její kolegové a nikdo jiný, jaká náhodička... Kam vlastně zmizeli všichni přeživší, kde jsou mrtvoly? Ve finále "S" vymete a zboří s generálem Zedem půlku velkoměsta a jakmile držková skončí, objeví se u něj rázem milovaná Louis, aby si mohl Clark Cunt poplakat v jejím výstřihu. Kde se tam kruciprdel vzala - jak věděla, kam se teleportovat?! Prostě snůška hovadin a nabubřelé mávání vlajkou s hvězdami a pruhy. Nicméně: čekala jsem, že to bude horší a vlastně jsem se i docela bavila, tudíž sem mohu jebnout tři odpočinuté astry.

plakát

Auta (2006) 

Sama od sebe bych o animák s vozidly v hlavní roli ani neopřela kolo, ale dcera má věci po starším bratranci: tričko s Bleskem McQueenem, fusekle s Bleskem McQueenem, pyžamo s Bleskem McQueenem a tak dále. Začalo ji zajímat, co to je za hezké závodní auto a tak jsem stáh... ehm, vypůjčila film. Měl úspěch, cácora si ho užila a já ještě víc, už jsme spolu přerod arogantního frajírka ve fair play charakter viděly nejméně 4x. Nepochybuji, že si brzy dáme pátý okruh. Zápletka sice není originální, je to nevtíravě výchovné a spoustu hlášek mrňata nepochopí, ale kupodivu "Auta" dobře fungují nejen na cílovou skupinu mláďat, dobrou náladu zvládají opakovaně vyvolat také u polovodiček se sjetým dezénem. Krásně animovaná, stylová jízda na 80%.

Poslední hodnocení (2 417)

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)

12.08.2019

Můj přítel delfín (2011)

08.08.2019

Iluze lásky (2007)

07.08.2019

Ant-Man (2015)

06.08.2019

Strážci Galaxie (2014)

01.08.2019

Nevědomí (2013)

11.07.2019

Auta (2006)

02.07.2019

Ptačí klec (1996)

29.06.2019

V srdci moře (2015)

19.06.2019

Reklama

Poslední deníček (38)

21.6.2013

Milý půlročníčku,

konečně mám zase chvíli volného času a čerstvou historku, o kterou se s Tebou musím podělit. Jela jsem takhle včera v podvečer domů z rachoty a proklínala se za imbecilní nápad, používat kolo jako dopravní prostředek i v takových zkurvených vedrech. Obvykle si dávám malou pauzu na obnovení sil ve stoupání za Prdelikovicema, ale tentokrát jsem byla na zhroucení o pár kilometrů dřív v Prdelance. Spíše jsem spadla než slezla ze svého vehiklu a ve stínu třešně se usadila ne zídku u plotu něčí zahrady. Za pár vteřin přifuněl hnědý vořech a chraplavým poštěkáváním dával najevo nesouhlas s mou přítomností. Vysvětlila jsem mu, že ho nesežeru a vypadnu hned, jak se uvedu do použitelného stavu. A ať mě laskavě nekousne do prdele. Psíka toto prohlášení uspokojilo a přešel na režim "ocasní ventilátor". Podrbala jsem ho na čumáku a nabídla mu kousek banánu. Pohrdnul a dobře udělal, ten banán byl mimořádně hnusný, tahala jsem ho v batohu třetí den. Podělila jsem se tedy s mravenci a otočena směrem k ulici vychutnávala zvolna chladnoucí tělesnou schránu, když jsem periferním viděním postřehla, jak ta chlupatá křižovatka mění pozici. Konkrétně náhle stál jen na třech nožičkách. Ta čtvrtá byla ve vzduchu kdesi v úrovni mého pasu. No nebudu chodit kolem horké kaše: nestihla jsem uskočit, hafík mi pochcal hýždi. Příliš vyčerpaná horkem, mdlým hlasem jsem mu oznámila, že je hajzl, dobytek a hovado. Mé vyjádření se ho zjevně nijak nedotklo, vesele na mě vyplazoval jazyk. Obětovala jsem trochu své drahocenné vody, tou dobou už beztak odporně zteplalé, na odstranění největších škod a siestu dokončila ve stoje, s vyčítavým pokukováním za plot. Pokud lituješ, deníčku, že jsi u této události chyběl, přikládám video s podobně postiženým jedincem.

21.6.2013