Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (306)

plakát

Control (2007) 

Zkurvený bary jsou zkurveně nudný. Zkurvený kluby jsou zkurveně plný zkurvenejch holek a zkurvenejch kluků se zkurvenou vraždou v očích. Zkurvenej chlápek je zkurveně pobodanej, když čeká na zkurvenýho taxíka. Zkurveně zůstáváte ve zkurveným domě. Zkurvený sousedi si zkurveně stěžujou… Velká pocta Joy Divison, která každého příznivcem, ať už indie, punkové nebo v případě Joy Division post punkové hudby zahřeje u srdíčka. Tento film je opravdu citlivě zrežírován a trpělivě nafilmován. Skvělý černobílý zážitek.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Od dob Kmotra tu máme další vláčnou, ale o to napínavou gangsterku. V hlavní roli výborný Hanks, který je prostě Pan herec. I když by se dalo o tom to film říct, že nemá zrovna originální zápletku a scénář, tak i přes to má jisté kouzlo. Melancholické scény otce se synem střídá krveprolití ve stylu 30.let. Nejvíce poetická a zároveň krásná je noční deštivá scéna, kde Sullivan se svým tomíkem pošle Rooneyho gorily k zemi.

plakát

Takešiho hrad (1986) (pořad) 

Vysoce hodnocením jen pro to, že Takešiho hrad byla snad první reality show, kterou jsem kdy viděl. Je obdivuhodné, že Japonci dokázaly vytvořit v devadesátých letech zábavnou show, které strčí současnou scénu do kapsy . Je to opravdu nehorázná šílenost, která snad každého trochu pobaví.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Velmi zdařilé přenesení všem tak známe postavy z děl Arthura Conana Doyla . Sherlocokovi nový kabát velmi padne a sluší. Seriál není ochuzen o typický britský humor, na který jsem zvyklý i z příběhů ze staré Anglie. Herecké výkony jsou ohromné. Hlavní protagonisté skvěle ztvárňují špičkování mezi Sherlocka Holmese a Dr.Johnem Watsnem. Kamera a obrazové přechody v Tilt Shift zpracování dodávají film nádech nového technického větru.

plakát

Pokání (2007) 

Nezapomenutelné. Režisérský mág Joe Wright vybudoval příběh až nadpozemsky intenzivní, inteligentní a mnohovrstevnatý příběh. Na celku je viděl harmonie celého štábu, který Wrighta doplňoval. Vyznění scén se otáčí z pohledu dalších postav, samotný děj přehledně proplétá minulost i budoucnost. Některé momenty, které scénárista skryl, dostanou výslednou tvář až v emotivním finále. Vyzdvihovat herecké výkony postav je zcela zbytečné. Stačí říci, že jediný vzájemný pohled nahradí sáhodlouhé knižní odstavce.

plakát

Životy těch druhých (2006) 

Zdlouhavé drama o praktikách bývalého režimu. Nedělám si sebemenší iluze o jakékoliv shodě se skutečností, odehrávající se při úkolu agenta STASI. Jde spíše o kompromis. Komunismus jsem zažil jen jako dítě, takže si nedokážu představit jaké to mohlo být. Tento film mi je vhodným příkladem někdy vtipných špionážních praktik STB. Je to zvláštní, ale v tom to filmovém podání chvílemi fandíte oběma stranám. Asi jedna ze známek kvalitního filmu. Ve 20.století se pro informace o životě druhých vraždilo, vyslýchalo, odposlouchávalo. V dnešní době 21.století stačí být připojený k jakékoliv sociální síti. To by se agenti vyřádili. :D

plakát

3 Idiots (2009) 

ALL IZZ WELL..!!! ALL IZZ WELL..!!!

plakát

Legendy z Dogtownu (2005) 

Střízlivé, nenadsazený film o počátcích komerčního skateboardingu. Parta kamarádů, kteří jsou správní volnomyšlenkáři, užívají každodenního kalifornského slunce, mořských vln a nekonečných pláží. Sice skateboardingový vznik se nedá datovat, ale film poukazuje na počátky prvních světových hvězd, které později prosadili tuto adrenalinovou disciplínu ve světový formát. Můžeme zde spatřit i počátky ježdění v bazénech, které se později stává více vyhledávaným odvětvím. Filmu nemám co vytknout. Střídá se tu komediálno s dramatičností, pády jsou kompenzovány vzestupy, film jak má být.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Komixový orgazmus...

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Příjemně zpracován konvečního střetu progresivního s konzervativním. Pro tuto názornou ukázku si nemohli vybrat jiné místo, než nejprestižnější soukromou střední školu v Americe, kde jsou striktně po generace dodržována stejná pravidla. Film je to více než geniální. Je tak jednoduchý, přitom vážný. S celým duchovním nadhledem a myšlenkou se ztotožňuje, už jen z kladného vztahu k poetismu. Plakal jsem! Ano, plakal... "Ou captain, my captain"