Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (210)

plakát

Taková moderní rodinka (2009) (seriál) 

Dá se tomu říkat sitcom, když je to podané téměř dokumentárně a bez ozvěny smíchu za každou hláškou či vtipnou situací? Ať tak či tak, velká rodina Jaye Prittcheta válí jako jeden z nejlepších comedy seriálů vůbec. A to právě díky neotřelému pojetí tradiční podoby sitcomu. Neokoukané tváře své role zvládají parádně, u mě vede Cam, Mitchell a hlavně trouba Phill!

plakát

Mrtvý bod (2015) (seriál) 

Naděje na zajímavý krimi seriál skončila u pilotu. Rozjezd by byl slušný, herci taky, jsou neokoukaní a tak, ale ... Bože, ty dialogy bych postavám odpalovala z ksichtů jak baseballový míčky. Ještě jednou někde uslyším JSI V NEBEZPEČÍ a UŽ JSI V BEZPEČÍ, půjdu do takové vývrtky, že by mi i Valenta záviděl. Pokud nemáte rádi Kriminálky Miami apod, i tomuto se raději obloukem vyhněte... EDIT po 3.sérii: Po třech seriích neuvěřitelně patetických dialogů, kdy si postavy při luštění Janiných tetovaček škrobeně doplňují mezi sebou věty a otravným vztahem Jane/Kurt, své hodnocení stále nemůžu ani o půl hvězdy zvednout. Jediné sympatické postavy jsou Roman, Patterson a trochu Rick. Ostatní mě neuvěřitelně s**ou tím, jak se berou hrozně vážně. Třeba zrovna vševěd Kurt, jehož souhlasný škubohlav se objeví v každém dílu aspoň třikrát. Běží to v poledne jako kulisa, dívat se na to fakt moc nedá.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Povedená kopie Přátel , která se zpočátku ubírá dobrým směrem s neokoukaným humorem a prolínáním časových rovin. Bohužel asi od půlky celého seriálu už nepřináší nic nového a je tu vcelku patrná nerozhodnost scénáristů, kdy celý příběh důstojně ukončit a která, že to žena bude onou matkou. A to celé je v osmé sérii pohřbeno urychleným koncem, kdy se nám Matka ukáže opravdu jen na chvíli, přičemž její postava zůstala ke škodě absolutně nevyužita. Nicméně jsem se po většinu času výborně bavila především při Barneyho fintách oblbování nanynek, jen postava Robin mi nebyla tak úplně sympatická. Za zmínku určitě stojí český dabing , který v tomto seriálu ukázal perfektní improvizaci především v poslední sérii v díle s rýmováním.

plakát

Skleněný (2019) 

Body Shyamalanovi za snahu dokončit svůj příběh. Je fakt, že se to tak úplně nepovedlo, ale ta snaha je tu aspoň vidět. První půlka je hodně o povídání a analýze Vyvoleného, Rozpolceného a Skleněného v podání ne příliš dobře zvolené postavy psycholožky Paulsen. A nebýt McAvoye, který podává naprosto nadpozemský výkon, dost bych se nudila. Druhá půlka už je trochu akčnější, ale ne natolik, aby se u toho tajil dech, nicméně v kontextu příběhu dostačující. Willis je teda na podobné šaškárny trochu starý, ale utáhne to. Jackson zklamal na plné čáře, nevím proč, asi už psychoušů v jeho podání mám trochu dost. Lepší průměr, aspoň nám necpou další blockbuster značkovou Marvelovku, kterých začíná být přehršel.

plakát

Titanic: Následky (2012) (TV film) 

Na nové informace velmi hodnotný dokument, bohužel mi vadila kompozice. Bylo to takové nepřehledné, až jsem se ztrácela v příbuzenských vztazích pozůstalých.

plakát

Baby Driver (2017) 

Nečekala bych Ansela Elgorta v gangsterce. A toto je taková sladká romantická gangsterka okořeněná parádně sestříhanou akcí za doprovodu hudby, kterou má Baby v uších. Úvodní autohonička je nejlepší, co jsem zatím viděla. Jen škoda, že závěr s Kevinem Spaceym byl až moc přitažený za sluchátka. Každopádně to nic nemění na tom, že jsem si tu dvouhodinovku s Anselem, Jamiem a Kevinem fakt užila.

plakát

Úkryt (2014) 

Bettanyho nejen režijní, ale i scénáristický debut se jednoznačně povedl. Emoční násilná ždímačka z tak trochu jiného prostředí s úžasnými hlavními hrdiny, přičemž Connelly jsem donedávna měla jen za příležitostnou přicmrndávačku s naprosto zbytečnými a nepodstatnými rolemi. Tímto se jí omlouvám. 3,8*

plakát

127 hodin (2010) 

Mám z toho dost rozporuplné pocity. Příběh je odvyprávěn zajímavým způsobem a Franco tu svoji "One man show" zvládl na výbornou. Že tam tečou různé tělní tekutiny se asi tak nějak od žánru očekává, je to tak naturalistické, že to ani víc vidět být nemohlo. Soundtrack byl ale rušivý a ani trochu mi tam nesedl. Zkrátka jsem se chvílema nudila a sorry jako... fakt nechápu děcko s rodinou sedící na gauči. Já si z toho na prdel nesedla.

plakát

Stopy spravedlnosti (2017) 

Politice rozumím jako koza petrželi, ale nečekala jsem, že i přesto dostanu takovej svižnej akční nářez. Charismatickému Pierceovi politik sedl jak prdel na hrnec a starý Jackie je stále ve formě. Za skoro dvě hodiny jsem se ani trochu nenudila, tak tomu musím odpálit plný počet.

plakát

Trestanec (2017) 

Když už jsme tak u toho vězení, problém je asi v tom, že jsem nedávno viděla Motýlka. A ten neskutečně odsejpal, zato tady jsem se u mukla s Nikolajovýma psíma očima tak nějak nudila a ty "family" žvásty už mi přijdou ve filmech trapný. Ne, že by to Nikolaj nezvládl, to zas jo. Ale tady byla chyba jinde. P.S. Dlouho nechci vidět nic, kde vězni serou balónky.