Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (210)

plakát

Volání o pomoc (2007) 

11.9.2001 z jiného úhlu pohledu, až se divím, že se tomu pohledu pozůstalých dosud nikdo až tak moc nevěnoval. Při první scéně Adama na koloběžce jsem se chtěla začít smát, ale jeho mono v čekárně a závěrečný projev emocí u soudu mi totálně vyrazilo dech. Komici, kteří se převážně objevují v lepších či horších komediích v poslední době daleko lépe zvládají dramatické role, aniž by u toho vypadali směšně. Budiž příkladem Jim Carrey, Vince Vaughn nebo Owen Wilson a tady naprosto excelující Sandler. Chci ho vidět v takové roli znovu.

plakát

Motýlek (2017) 

Původního Motýlka jsem neviděla a ráda bych se vyhnula srovnávání, takže to tak asi i zůstane. Duo Hunnum a Malek funguje skvěle, oba jsou na vrcholu herecké kondice a já doteď přemýšlím, jak může někdo zvládnout pět let na samotce a nezbláznit se. Závěrečná scéna na útesu dojala. 80%

plakát

Mildred Pierceová (2011) (seriál) 

Miluju tyhle dramatický minisérie a když jsem zjistila, že se tam objeví i má oblíbenkyně Kate Winslet, nemohlo se nic pokazit. Tyhle dobovky jí sedí jak ulité a děsí mě s jakým přehledem zvládá takto náročné role hysterek ála Nouzový východ. Zdatně jí sekundují obě představitelky povedené nevděčné dcerušky, kdy jsem nevěděla, jestli mám chuť ji zabít nebo proplesknout matku, aby se z té naivity vzpamatovala. Neznalá předlohy ani původní verze filmu nemám naštěstí s čím srovnávat, takže tomu s klidem odpálím lepší 4*.

plakát

Titanic (2012) (TV film) 

Kdybych nebyla Titanikofil, asi by mi to stačilo. Mizerný střih, dialogy, celý scénář a o zachycení historických faktů ani nemluvím. Snaha o dramatičnost při potápění lodi se nepovedla. Loučení chrabrých mužů se svými ženami je přehnané, jediné, co ve mně vyvolalo nějakou tu emoci je objetí tatínka s dcerkou zatímco čekají na zatopení podpalubí. Opravdu odvaha udělat nízkorozpočtovou televizní minisérii, po tom co předvedl Cameron.

plakát

Tajemství Titaniku 3D (2003) 

Viděno ve 2D a ničemu to nevadilo. A věřte, že v originálním znění Paxtonovy komentáře nepůsobí tak pateticky. Ale k obsahu - Jim opět ukázal své filmařské dovednosti a pozval si ty největší odborníky na podmořský svět a Titanic samotný. Zajímavá byla výměna názorů mezi Abernathym a bioložkou ohledně návratu člunů na místo nehody. Samotné záběry potopeného Titaniku jsou obohacené počítačovou animací tehdejší podoby lodi, takže přesně víme, kde se zrovna nacházíme. Krom toho nám Cameron na pozadí ukazuje prostřednictvím duchů, co se zrovna na daném místě asi odehrávalo a nastíní tak osudy pasažérů, což působí ještě mrazivějším dojmem. Méně zajímavá byla záchrana robotů v poslední půlhodině. 90%

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Mangu můžu a zvlášť, když je pod tím podepsanej Cameron, jehož rukopis je tady očividný. Těch pár epických bojových scén je vizuální pohádka, obzvlášť ta v hospodě. Rosa je sympaťačka, jen mi nějak nefungovala chemie mezi ní a tím pubošem. Waltzovi role hodného taťky hodně sedla. Doufám v pokračování.

plakát

Titanic (1997) 

Nedokážu si představit, že by někdo někdy dokázal příběh lodi natočit lépe než Velký Jim. Jeho puntičkářství a posedlost Titanikem je evidentní. V době uvedení filmu mi bylo deset a tehdy jsem ještě nechápala koncept filmu tak jako dnes. Dokonale zachycuje celou podobu lodi, osudy slavných osobností i zkázu. A to prosím s filmovými triky, které ještě nebyly tak vyspělé jako dnes, digitálně vytvořené postavy poznáte až na několikátý pohled. Spousta lidí tu kritizuje romantickou dějovou linku, ale ona není až tak zbytečná. Cameron představuje postavy Jacka a Rose jako průvodce lodí, fungují jako představitelé společenských rozdílů. Mladej Leo už několik let předtím dokázal, že není jenom pěknej ksicht, i když tady ani neměl pořádně co hrát. Nejlepší výkon ale stejně předvedl důstojník z pozorovacího hnízda: "Iceberg, right ahead", v tu chvíli mě vždycky zamrazí i po x-tém shlédnutí. Ze soundtracku je nejoblíbenější "Building panic" se scénou pasažérů běžících k zádi lodi po spuštění všech záchranných člunů... Zasloužených 11 Oscarů.

plakát

Ray Donovan (2013) (seriál) 

Po několika epizodách nejsem schopna si najít alespoň jednu sympatickou postavu. Naopak je to kopie všech nesympatických postav z Dextera. Nechápu jejich problémy, ani to, jak Ray utírá celebritám prdele... Končím ještě u první série a to jsem se fakt snažila.

plakát

12 hrdinů (2018) 

Fakt bych nevěřila, že se budu u tohoto typu filmu nudit. Těch pár akčních výbuchů stálo sice za to, ale i když má film Hemswortha, Shannona a Peňu, připomíná to spíš vyjížďku Vinnetoua v Afghánistánu. A ty silné hlubokomyslné hrdinské řeči mezi bitvami, to jako opravdu? Kdo jim ta slova vložil do úst by si měl nafackovat. Po Lone survivor slabota. Příště se na Hemswortha podívám radši jak se ohání kladivem, na Shannona jak mu hrabe z přírodních živlů a na Peňu jak zabíjí skopčáky. Nebo radši na toho Vinnetoua...