Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (30)

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Koukám, že recenzenti se tu dělí na ty, kterým se to líbilo, a na ty, kterým se to nelíbilo. Já s dovolením zařadím do skupiny těch, kterým se to nelíbilo. Což nutně neznamená, že jde o špatný film. Ale asi jsem se na něj neměl dívat. Nalákal mne název a také přívlastek na CSFD "dobrodružný" (koukám, že ho někdo mezitím změnil na "psychologický", což je určitě správnější). Pro mne tedy hodně nudný film s nesmyslnými dialogy Sandlera s pavoukem. Některé pasáže mi přišly spíše jako komedie, což asi nebylo cílem (např. prezentace sponzorů). Musím říct s naším velikánem, že v polovině filmu jsem to nevypnul jen proto, že jsem byl zvědavý, zda druhá polovina bude stejně slabá jako ta první. A byla ještě horší. P.S. Nemáte pocit, že na film od Netflixu tam bylo hrozně málo černochů? No, aspoň jeden Ind.

plakát

Město (2010) 

Krimi? Spíše sociální drama kombinované s červenou knihovnou. Nevím, zda jsem měl soucítit s hlavním hrdinou, kam ho dohnalo ošklivé prostředí. Já spíše ke konci doufal, že už ho konečně zastřelí.

plakát

Liška pouště (1951) 

Film je dost nezajímavý, což je dáno i rokem vzniku. Ale pěkná je závěrečná scéna s nabídkou, kterou nešlo odmítnout. Za tu hvězdička nahoru.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Nejsem znalec a fanda Star Wars, filmy základní řady ale znám. I pro mne bylo zajímavé se podívat, co se dělo mezi 3. a 4. epizodou s Lukem a Leiou. Celkem nejsem zklamaný. Ale malá Leia byla pro mne příšerně otravná a scény, kde měla utíkat dospělým, byly vysloveně směšné.

plakát

Vlajka smrti (2022) (seriál) 

Loupežnická pohádka s piráty. Humor mi přišel hodně infantilní.

plakát

I jako Ikaros (1979) 

Pro mne dost slabý film. Výprava i herecké projevy na úrovni televizní inscenace. Postup vyšetřování diletantský a založený na náhodách. Nakonec nejzajímavější byla ukázka Milgramova experimentu, i když její začlenění do filmu nemělo velký smysl.

plakát

Tajemnica Westerplatte (2013) 

Podle filmu to vypadá, že si Poláci polovinu svých mrtvých vojáků zastřelili sami. Nevím, podle toho, co jsem o tom četl já, to tak nebylo, ale možná je to výsledek nějakých nových zjištění? A vadily mi ty halucinační scény s majorem Sucharským. Bitevní scény nejsou špatné, ale celkově je děj zmatený a pro neinformovaného člověka to musí být nepřehledné.

plakát

Záhada v Saint-Tropez (2021) 

Pokus o napodobeninu Růžového pantera. Ne moc povedený. Christian Clavier není Peter Sellers a Nicolas Benamou není Blake Edwards. Ale úplný propadák to zase není.