Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 369)

plakát

BoJack Horseman - Série 4 (2017) (série) 

Když už jste po třetí sezóně mysleli, že BoJack už nemůže být depresivnější, přichází na Netflixu se čtyřkou a BoJackovým návratem do dětství. Začíná to sice trochu pomaleji a ne tak vtipně, ale od půlky už čekejte koňskou dávku kvalitní animované zábavy s poučením.

plakát

To (2017) 

Asi takhle. Při sledování tohoto filmu jsem byl členem Loosers Clubu, přehlíženým spolužáky, šikanovaným tyrany, zamilovaným do Beverly, k smrti vyděšeným Pennywisem, naplno pohlceným detektivním pátráním, navěky zpřáteleným s ostatními Nulami a odhodlaným nakopat prdel tomu klaunovi. Takže je mi úplně jedno, kolik chyb a rezerv tenhle film má - jako že jsem si všimnul hned několika - protože To nabízí takovou hromadu kvalitního matroše, že jím moji pozornost plně a beze zbytku zaměstnává. Plná recenze. PS: Hrozně mě fascinuje ta hororová (nejen!) fanouškovská kultura. "Nemá to atmosféru tradičního hororu v moderním smyslu toho slova, takže to vlastně není moc dobrej horor." Kdy jste naposledy viděli něco od Hitchcocka, Mouchu, Twin Peaks, Věc nebo Mlčení jehňátek? I horor má být v první řadě dobrý film.

plakát

Tulipánová horečka (2017) 

Tohle byla ale přeslazená mizérie... Člověk by čekal, že se tyhle dobovky o chudáčcích fešných slečinkách provdaných za staré páprdy a hledajících útěchu v náručí mladého bohéma už ani nedají pokazit. Ono ale přitom stačí odfláknout scénář a vykašlat se na cokoli jako logické chování postav, věrohodnost jejich vztahů (o lásce, přátelství a touze se toho hodně nakecá, ale nic se neukáže) nebo nějakou příběhovou invenci. Nuda střídá protáčení očních bulev... Dane DeHaan navíc tentokrát herecky úplně mimo realitu. Plusem může být povedená produkce, nečernobílost hlavních protagonistů a vcelku povedená humorná stránka. Takhle nějak vypadají pohnojené tulipány. A přitom jsem se tak těšil. PS: Pokud chcete kvalitní film na podobné téma, sáhněte po Lady Macbeth. Ta tuhle kytičkovou nudu přebíjí ve všech ohledech.

plakát

Loganovi parťáci (2017) 

Ám aboat to get nejkid so nou pejkin. Jsou filmy pro burany a filmy o buranech. Tenhle naštěstí patří do té druhé kategorie. Zároveň se ale nejedná o žádnou snobárnu, Soderbergh evidentně své vidláky miluje a možná jim i maličko závidí, takže se se svojí západovirginskou variací na Oceanovic -náctky mazlí, jako by to byla jeho pihovatá sestřenice s předkusem. Craig asi nikdy nebyl vtipnější.

plakát

Hra o trůny - Série 7 (2017) (série) 

Je to už zcela jiný seriál. Neskáču z toho radostí, starý (Martinův) styl bych bral zpět všemi dvaceti, ale tak nějak jsem se s tím smířil a užívám si, že je to pořád sakra cool zábavná podívaná, která ví, jak využít nastřádaný nostalgický potenciál. Ale knihy doufám budou pokračovat úplně jinak.

plakát

Hra o trůny - Drak a Vlk (2017) (epizoda) 

Asi nejslabší finále ze všech sedmi sérií. Dát fanouškům vše, co chtěli, mi přijde docela kontraproduktivní.

plakát

Vánoční speciál BoJacka Horsemana: Sabrinino vánoční přání (2014) (TV film) 

Vánoční speciál, který si utahuje z vánočních speciálů, ale zároveň následuje jejich vzor tím, že se klasickým epizodám nemá šanci vyrovnat. Přesto neopouštíme klasickou bojackovskou satiru a jako jednohubka to bez problémů funguje.

plakát

Temná věž (2017) 

Takové nemastné neslané, je fajn se na to kouknout, ale zážitek to není ani při sledování, ani po něm. Řekl bych nenadchne, ale neurazí, jenže pokud máte k dispozici Kingovu (údajně - neměl jsem zatím tu čest si ji přečíst) geniální předlohu, je takovýhle nesoustředěný, neživotný, obyčejný a vykalkulovaný polotovar skutečně zklamáním. Víc než jako cokoli jiného to působí jako celovečerní pilot k plánovanému seriálu... seriálu, kterého se samozřejmě nedočkáme, protože Dolarová věž babylonská sotva překoná hranici zisku.

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Docela slušný příběh, prvotřídní design a zajímavé postavy, které mě baví, vs. nijak zvlášť děsivá a zbytečně dlouhá duchařina. Nejsem hororový fanda (ne, že bych se u tohoto žánru bál až příliš nebo naopak vůbec, jen k tomu nemám vztah), takže beru klady a jsem ochotný přimhouřit oko nad negativy. SPOILEROVÉ PS: Jen už v této sérii konečně pár lidí (dětí) zabijte, jinak nemám důvod se o někoho bát.

plakát

The Defenders (2017) (seriál) 

Kauzalita, konzistentnost a koherence hadr, první dvě epizody více měné nudí, ty další zase ženou kupředu tempem tak zběsilým, že se ve vývoji charakterů posunujeme spíš skokově než plynule a některé vedlejší dějové linky jsou utnuty/zakončeny předčasně/divně. Přesto jsem se hlavně díky zajímavým postavám a střetujejich ideologií bavil a i když rozum mluví o kvalitě někde mezi první půlkou Lukea Cage a Iron Fistem, srdce prozatím nemůže jít níž. Přesto je moje hodnocení na hraně. 68,0001 %. PS: Když potřebujete pár figurek na šachovnici zvané scénář posunout z bodů A - D do bodu Z a víte, že na náhodu už vám divák neskočí, není nic příhodnějšího (línějšího) než vzít nejmystičtější z oněch figurek a vlepit jí někde mezi kecy o dracích či či líbeznou větičku o osudu, který je svedl dohromady.