Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Zcela zásadní dílo pro fanoušky sci-fi a vůbec všechny, kteří mají rádi filmy s hlubším smyslem. Jedná se o jeden z mála případů, kdy filmová adaptace předčí knižní předlohu (jinak vynikajícího spisovatele Philipa K. Dicka). Skvělé výkony pečlivě vybraných herců posunuly film zcela nad běžnou Hollywoodskou produkci a podařilo se jim dohnat mě ve finále až k slzám. Pro ty, co si chtějí podívanou užít naplno, doporučuji sehnat remasterovanou verzi filmu (Final Cut), která vyšla minulý rok (2008) samostatně na Blu-ray disku nebo jako součást 5 diskové edice obsahující i další bonusový materiál. Pokud se o filmu chcete dozvědět další podrobnosti doporučuji zakoupit knihu Future Noir - The Making Of Blade Runner.

Matrix

Matrix (1999)

Občas se cítím jako Neo než ho vylovili z Matrixu. Kolikrát mám pocit, že už jsem se probudil, ale stále zjišťuji, že jsem spal. Nejlepší dosud natočený cyber film čerpající ze světa mého oblíbeného spisovatele Williama Gibsona. Pohlcující atmosféra a dechberoucí akční scény mě donutily film vidět tolikrát, že to radši nepřiznám.

Duna

Duna (1984)

Nahlédnutí do vesmíru Franka Herberta v uměleckém podání, s vynikajícím scénářem a oldschoolovými triky. Herci se pro své role narodili a díky nim Duna i přes starší datum vydání neztrácí nic ze svého kouzla ani dnes.

Immortal

Immortal (2004)

Tahle vizuální nádhera s osobitou atmosférou mě přenesla do světa, ve kterém nejsme sami a bohové existují. Všem doporučuji vykašlat se na průměrné hodnocení odrážející průměrného diváka, nikoli však průměrný film. Budete odměněni zcela unikátním zážitkem.

Stroj

Stroj (2013)

Může být stroj lidštější než člověk? Kde je hranice?

Michael Clayton

Michael Clayton (2007)

Inteligentní thriller jdoucí vlastní cestou, který mě dokonale pohltil svou atmosférou a zanechal pocit uspokojení a rovnováhy.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Je to, jako když jíte šťavnatej steak a dáváte si k tomu ledově vychlazenou Plzeň. Film pro labužníky. Nezapomenutelné scény a hlášky, které baví celý život. Dalo by se o tom napsat mnoho, ale je to zbytečné, musí se to prožít.

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Výborně napsaný a zahraný film, jdoucí do hloubky a nutící k zamyšlění nad mnoha otázkami ovlivňujícími rozhodování v našem životě. Po každém shlédnutí mám pocit, že jsem v něm objevil něco nového.

Ovládací panel
3 body