Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Everly (2014) 

parádní krvavý béčko s nádhernou Salmou Hayek, fakt jsem se nasmála

plakát

Život Adèle (2013) 

díky festivalu Mezipatra jsem konečně mohla vidět tento film - po dlouhé době mi tři hodiny v kině utekly jako voda :) Výborně zobrazený vývoj vztahu a navíc perfektně zahraný.

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Dám filmu čtyři, hlavně za Catherine, Juda a Rooney, jinak bych dala tři. Film není špatný, dobře zahraný i režírovaný, ale nějak mi vadilo, že jsem tak brzy přišla na pravou zápletku...

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Tim Burton is back, alespoň pro mne :) Maloměsto zaplněné obyvateli hororových příběhů, kteří odmítají přijímat nové názory a informace. Zneužívání (zde fantastických) vědeckých objevů oproti původním záměrům jejich tvůrců. Hlavní hrdinové, kteří by asi do "normální" společnosti moc nezapadli. Výtvarným zpracováním i stavěním příběhu Burton navazuje na své dřívější animované filmy a je to dobře. Černobílé provedení odkazuje na klasické filmy a u tohoto příběhu mi připadá více působivé, než by bylo barevné. Navíc film opět dokresluje dokonalá hudba Dannyho Elfmana.

plakát

Skyfall (2012) 

Díky Samu Mendesovi jsem alespoň částečně vzala Bonda s Craigem na milost. Tak první třetina filmu byla opět naplněna zběsilými honičkami a chaosem. Ale potom se vše dějově i obrazově zklidnilo, objevil se konečně nový záporák, který byl neskutečně ztvárněný Bardemem. Dostalo se i na nějaké hlášky, které k Bondovi prostě patří. Skotsko se snad ani nedá ztvárnit jinak než úžasnou krajinou a svébytnou atmosférou, která také filmu velmi pomohla. Postava nového Q celkem zajímavá a za Judi Dench budu truchlit. Z nového Bonda se mi prostě tenhle líbil nejvíc.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Velmi uvěřitelné výkony všech protagonistů vč. představitele hlavní „dětské“ role. Záplava bezútěšnosti, strádání hlavních hrdinů. Zoufalství i naděje přeživších, hledajících své blízké. Lidé, kteří v podstatě zůstali nedotčení a přesto odmítají pomoc a naopak. Tak nějak si můžeme přestavit svět po apokalypse. Kdyby nebyl film založen na základě příběhu skutečné rodiny, bylo by téměř k neuvěření, že se členové pětičlenné rodiny nakonec po všech útrapách sešli. Nicméně v tomto případě je happyend namístě.

plakát

V jednom ohni (2008) 

K filmovému zpracování se vyjadřovat nebudu, tam bych mnoho výtek neměla. Zaměřím se na obsah filmu a proto, kdo neviděl ať nečte, aby si mohl udělat úsudek sám. Vím, že se tu mnohým nezavděčím, ale každý máme svůj názor na věc. Předem říkám, že mám ráda přemýšlivé filmy, které se dotýkají citů i mysli. S tímto cílem jsem se podívala i na tento film. Něco je zde však evidentně špatně. Manželství, které trvá jen pár let je na pokraji krachu a my nevíme, jak se k takovému chování pár po několika letech vůbec dopracoval. Přemýšlíme, zda na počátku jejich poměrně krátkého svazku vůbec bylo něco tak silného, aby do manželství vůbec vstupovali. Nevíme, zda se vůbec někdy pokusili problémy řešit nebo prostě jen čekali, až ten druhý „prohlédne“ případně to prostě nějak dopadne. Ostatně, kdyby se neobjevil , sympatický a chápavý lékař v manželčině zaměstnání, aby zjistila, že coby kdyby…asi by to ještě nějakou dobu pokračovalo manželovým sledováním porna ve volných chvílích a manželčiným trucovitým nezájmem o společný domov. Ale nastává chvíle, kdy se mladý muž svěří otci s tím, že je doma konec. A zde je další kámen úrazu. Víra je podle mne niterná věc, ke které se přistupuje s jistým ostychem a člověk by měl mít chuť do ní proniknout. V tomto filmu je nám předkládána s typickým americkým patosem, který snad ještě znásobil i český dabing. Nedivila bych se, kdyby otcovy promluvy, případně i rady jeho zapáleného kolegy, dokázaly udělat z hlavního hrdiny ateistu. Ale ne, on prohlédl – vyhodil počítač, přestal sobecky škudlit na svou vysněnou loď. A ejhle, když manželka zjistí, že zaplatil její matce nákladnou rehabilitační postel , rázem pochopí, že se její manžel stal úžasným a radostně oba dva všechny problémy hodí za hlavu a obnoví svůj svatební slib navždy, za přítomnosti usmívajících a slzících rodičů i chápajícího kolegy. Podle mě prostě takto moderní film, který by měl promlouvat o síle víry, vypadat nemá.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Film, na který jsem se tak dlouho těšila, až jsem se skoro bála na něj podívat. Ale musím říci, že mne nezklamal v žádném ohledu. Co do obsahu, nad kterým by se měli lidé obzvlášť v dnešní době opravdu zamyslet, protože to, co dnes děláme nebo naopak neuděláme, skutečně může značně ovlivnit budoucnost nejen naši, ale hlavně i dalších generací. Tak po režijním zpracování i po hereckých výkonech - Tom Hanks, po té co mne celkem otrávil jako Langdon v Šifře, si u mě napravil reputaci, Hugo Weaving znovu skvělý i ostatní obsazení velmi dobré. Masky z budoucnosti tak trochu startrekovské, jak už se ostatně zmínil i POMO, ale to v celkovém vyznění nijak zvlášť nevadilo a hudba... prostě výborná. Je dobře, že se točí i takovéto filmy...

plakát

Vše o mé matce (1999) 

Na Almodovara se dívám tak nějak na přeskáčku, takže k tomuto filmu jsem se dostala až teď a naprosto mne dostal. Po dlouhé době je to film, na který myslím i další den po tom, co jsem ho shlédla. Prostě si podle mne zaslouží jen superlativa vč. dokonalých hereckých výkonů.

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Je fajn vidět, že někomu se sny plní, protože to dává i nám ostatním naději, že třeba jednou... :)