Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Slavnosti sněženek

Slavnosti sněženek (1983)

Co jiného mohlo vzniknout ze spojení tolika božských umělců a tvůrců.. Máte ohromné štěstí, že jedu kolem!

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Dokonalý film. Můj milovaný Hrušínský, švihák Tříska,něžná Libuška, úžasně zahrané dětské role ( snad nejlépe vůbec). Hlášky, které žijí s námi a které každý zná. Hudba, výprava, scénář, dialogy, herci..... vše dokonalé.

Vrchní, prchni!

Vrchní, prchni! (1980)

Zajímalo by mě, jestli tento film znají v cizině. Patří mezi nejlepší komedie, které znám.... Scénka kdy jede autobus,hadrák a uprostřed policie je nezapomenutelná. Abrhám je bezkonkurenční a všichni mu zdárně sekundují . V čem to hrajete? V saku...

Amadeus

Amadeus (1984)

1 * film nemá jediné slabé či slepé místo, každá vteřina je bud plná emocí, krásné hudby nebo krásných obrazů 2 * herecký výkon Toma Hulce a dabérský výkon Vetchého jsou dvě geniální nitky spletené v jednu dokonalou symbiozu 3 * velmi přitažlivý příběh, scénárista využil maximum ze střípků známé zajímavé osobnosti 4* geniální hudba, geniální obrazy , můžu na to koukat opakovaně znova a znova 5* Chodové a náš chodský hrábětový kousek tímto způsobem oběhl svět Proto mých pět hvězd, moje poklona a můj dík za tento film.

Snídaně na Plutu

Snídaně na Plutu (2005)

Úžasný, úžasný ,úžasný film. Viděla jsem ho náhodou před léty na dvojce někdy kolem půlnoci....jinak bych ani netušila, že takový film existuje. A přišla bych o hodně. Jeden z dalších filmů, jehož jsem se postupně stala součástí, naprosto jsem se do něj ponořila a ,,žrala " všechno ,co mi bylo předkládáno. Velmi dojemný film, ve kterém se vám začne kutálet slza po tváři a rázem se musíte rozesmát. Navíc nostalgie jak hrom, parádní hudba.... Mně se to líbí víc než Forrest Gump, zatímco jsem u Forresta měla chvilkama pocit,že to není reálné, tady jsem věřila naprosto všemu. Cillian podal famózní výkon! Někdo tu psal, že přehrává, bodejt by ne, která ženská nepřehrává, která nešpulí trochu rty, nezamrká řasama :-))) a Cillian byl ženskou, aspon v tomhle filmu.

„Pane, vy jste vdova!“

„Pane, vy jste vdova!“ (1970)

Doslova bláznivé, šílené, herci se museli vyřádit :-)chtěla bych vidět záběry z natáčení, Janžurka, Hrzán,Libíček, fFilipovský, Menšík, Helena a Stella, Sovák...tolik komiků na jednom place...nic jiného ani vzniknout nemohlo (a podobného nikdy už nevznikne)

Všichni dobří rodáci

Všichni dobří rodáci (1968)

Filmová lahůdka, silný příběh, výborný scénář, velmi vyrovnané herecké výkony, tento film plyne jako sám život.. mísí se zde jemný poetismus s tvrdou realitou.... ráda se k němu vracím. Opět film, který nemohu hodnotit jako filmový produkt a kus pásky, ty hvězdy jsou za emoce a pocity, které ve mně tento film subjektivně vyvolal.