Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 322)

plakát

Poslední souboj (2021) 

Skvělá středověká/rytířská záležitost. Dalo by se hnidopišsky najít pár menších neduh, ale v kontextu celého filmu to snad ani nemá smyl.Výprava pěkná, příběh dobře vyprávěný (i když trošku natahovaný), herecké výkony v topu. Finální rvačka parádní, i když o další kus méně "realistická" jak úvodní bitvy (kde si musel Scott prostě zacákat krví jak o život, na všechny strany). Finální dojem je skvělý. Plus se mi líbilo, že se zde nevařilo na ideálu "rytířství" - Jean jako dobrý bojovník ale mizerný hospodář a Jacques jako sečtělý a schopná, avšak morálně dost "uvolněný". A blond Affleck se tak vtělil do postavy, že jsem si 2/3 filmu neuvědomil, že to je on. Celé to je navíc ponořené v hutné středověké atmosféře, takže nemám problém dát plný počet za skvělý filmový zážitek.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Děj, zde nehledejme. Nějaký příběh to má, ale to nejhlavnější tady je akrobacie násilí v podání Harley. Jinak je všechno alespoň o třídu nižší. Herecké výkony i o dvě (vyjma McGregora, který ujde, ale je na něm vidět, že to bere lehkovážně, protože tohle nebude tahák ani kdyby se na halvu postavil). OK, viděl jsem Harley a její hyenu, zajímavý, nashle.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Deset prstýnků (kdo ten český název vymyslel...) je naštěstí taková fantasy wuxia ložená v "Marvel světě" a to je vlastně fajn a netrpí to souchotinami, které "jádro Marvelu" postihly. Rozjezd je pozvolnější, gradaci a finále "tradiční" a ve výsledku je to akční oddechovka na dvě hodiny a nějaké ty drobné navrch. Veršotepectví charakterů, děje i kompozice hlavních a vedlejších rolí nehledejte, je to prosťoučké, že scénář musel spotřebovat stoh papírů do tiskárny a troje voskovky. Ale hezky se na to kouká, tak si to na chvíli dejte na lednici, než to zapadne v zapomnění sklepa lidských vzpomínek.

plakát

American Horror Story - Houpy hou (2023) (epizoda) 

I po druhém dílu příšerné klišé přes klišé, prvoplánovité kraviny, tady ten dualismus "jsem šílená já nebo se něco kolem mě děje" je přepraný jak starý trenky.

plakát

Příběhy ze Zeměmoří (2006) 

Goró není Haiao, to je na první pohled jasné, generační posun jde znát a souhlasím tu s názorem, že to více vypadá jako západní pohádky (až tedy na výtvarnou stránku). Ale za mě to nebylo nezbytně špatně, i když skoro dvě hodinky stopáže byly znát. Také hlavní hrdina je většinu toho času na facku a srovná se a vysvětlí se to trošku až na konci, což už pro mě bylo poněkud pozdě na to, abych mu přiznal ještě nějaké sympatie. Kromě toho to ale bylo hezké a dobrodružné.

plakát

Mlčení (2016) 

Já se těšil na temné Japonsko, Garfielda a Divera. Celkem to vyšlo, i když Diver mě nakonec úplně nebavil (stejně tak i Neeson, ale to jsem čekal). Zato mě ale bavil japonský herecký ansámbl, který tomu dal očividně všechno. A i když je to dlouhé, pomalejší s poměrně zvláštním tempem pro tuctového diváka, mě to bavilo obsahem i příběhem.

plakát

Moje učitelka chobotnice (2020) 

Krásny dokument o kouzelných a fascinujících tvorech této planety - chobotnačkách!:-)

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Když už vyčerpáš všechno, jdi meta. Alespoň tohle si řekli scénáristé S6, vyhrabali Courtne Cox, přihodili Ortegu, stopáž nakouřili na dvě hodiny, aby mohli dostatečně budovat cokoli, co spláchlo klasické finále. Já jsem ve výsledku rád i za tuhle pseudo inovaci. A teď už bych nechal Vřískot opravdu umřít, alespoň dokud někdo nebude mít opravdovou vizi, jak z toho znovu vymámit skvělý horor.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Trojka oproti tomuhle bohužel dokonce ušla. Už po prvních 15 minutách je jasně vidět, že do Ex4 neproudily ani peníze (myšleno na produkci; možná leda na honoráře), ani zájem herců. Výsledek je příšerný - repliky jsou prkenné, postavy se tak nějak pohybuji ve vzduchoprázdnu aby si odkroutily své scény, kamera je hrůza, choreografie akce je nejvíc Hollywood basic bitch level, chyb je nasekáno habaděj (poslední bonus výstřel po tom co závěr zůstal vzadu byla už jen třešnička na oříšku) a to CGI. Za celý další den jsem neviděl horší CGI a to jsem viděl pár devadesátkových videoklipů. Herní animace od studia z Bulharska, o kterém jste nikdy neslyšeli a už nikdy neuslyšíte, protože starší brácha jednoho z dvou vývojářů mu sebral PC, aby vám mohl posílat SMS s výzvou na uhrazení poplatku za zpracování důležité zásilky, který musíte okamžitě uhradit. A příběh ukrytý v předchozím souvětí je více nápaditý, zajímavý a podstatně hlubší než celí Ex4. Uzavřu to tím, že bych se asi musel hodně namáhat, abych si dokázal představit, jak hlouběji by tohle mohlo ještě padnout. Pryč s tím, i když se bojím, že to CGI mě bude strašit ve snech ještě dlouho.

plakát

Insidious: Červené dveře (2023) 

Insidious už se tak vyčerpal, že začíná stravovat sám sebe. Tohle je bohužel prvoplánové a ztratilo to vše z kvalit série už na dobro. Řadový "demon/ghost" horror který už se ani nehledá, když se ztratí. Loňské "Talk to me" je víc "Insidious" než tyhle Rudé Dveře a je na čase si přiznat, že tahle série nemá ani nové nápady, ani novou krev a stará řemeslná dovednost ji taky opustila.