Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Elizabethtown

Elizabethtown (2005)

Romantické, lehce dramatické, místy komediální a s nádechem "road tripu". Film o mladém talentovaném návrháři obuvi Drewovi (Bloom), jenž začíná jak ztrátou pracovní, kde díky velkému neúspěchu přichází o místo, tak i rodinnou - smrt otce. Jeho život se tím ocitá v krizi. Zápletka začíná triviální cestou pro otcovo tělo do jeho rodiště. V letadle se však seznámí s milou a optimistickou letuškou Claire (Dunst). Rozkvétajícím vztahem s ní a také seznámením s početnou rodinou otce, začíná kolotoč emocionálních událostí, jenž Drewovi změní život. Film plný jak emočně silných okamžiků, tak i humorných částí a to vše podkresleno znamenitým soundtrackem. Škoda jen toho trochu ukvapeného konce, kde náhlá změna působí jako by se snažil režisér Crowe vtlačit zbylý potenciál filmu aby se vešel do 123 minut. Film + hudba + má oblíbená Dunst, které role sedla na tělo + výkon Blooma, který mi do své role taktéž velmi seděl - režie = ****. (doplňuji o pár let později: Elizabethtown je pro mě srdcovka, a za to musím dohodit ještě tu poslední, pátou, hvězdičku).

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975)

Nechci se opakovat ale ty bitky, ty hlášky/dialogy...a ta nostalgie, jak jsem s bráchou proseděl dlouhé hodiny u prvního videa o točil "šimon a matouš..." stále dokola (dobře...ještě terminátora jedničku a dvojku ;-)). Lehká bláznivá komedie s italskými dvojníky :-)

Most do země Terabithia

Most do země Terabithia (2007)

Nejsem si jit, zda li tenhle fim i přes veškeré snahy je pro děti...každopádně nese své poselství v duchu Hledání země Nezemě, kde ono "fantasy" je projekcí dětské fantasie. Film má celkem příjemný spád, a onen dějový zlom se mi zjevil nečekaně a dřív než bych čekal...a velice dojemně. Film není žádný scenáristický zázrak, ovšem dětské role jsou krásně zahrané, obzvlášť AnnaSophia Robb, která do své role krásně sedí. Definitivně hodné k shlédnutí, pokud vás "taháky za city" příliš neotravují.