Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (19)

plakát

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru (2022) 

Knížku můžu doporučit všemi deseti, člověk v ní najde i hlubší zamyšlení. Film byl prima, ale vše bylo dost uspěchané a z příběhu se tak trochu vytratilo kouzlo. I přesto rozhodně stojí za zhlédnutí - jen teda nesouhlasím se žánrem komedie/fantasy :)).

plakát

Mashle (2023) (seriál) 

Mashle je mix Harryho Pottera, Moba a One Punch Mana. Zní to podivně, ale funguje naprosto parádně!

plakát

Dívka (2018) 

Velmi silný a citlivý film, díky kterému si alespoň z malé části umím představit, jak psychicky náročná musí tranzice být.

plakát

Blízko (2022) 

Překrásné a velmi bolestivé. A velký obdiv oběma klukům, zahráli to neskutečně.

plakát

Duna (2021) 

Husí kůže od začátku do konce.

plakát

Mladá modrá krev (2021) (seriál) 

Takový věci miluju! Vynoří se odnikud, člověk nemá žádná velká očekávání a pak jen zírá. Skvělí herci, kteří nijak nepřehrávají, chytlavý soundtrack, supr kamera a příběh, který je sladký tak akorát. Doufám, že bude další sezóna!

plakát

Chlast (2020) 

Sám skoro nepiju, takže jsem si nebyl jistý, jestli tenhle film náležitě ocením. Noo a po prvních minutách jsem měl chuť otevřít lahev vína - a pak ji zase rychle zavřít... Byla to emocionální jízda s perfektním závěrem.

plakát

Já, Victor (2020) (seriál) 

Začnu jako skoro všichni tady - film Love, Simon mám opravdu rád, a tudíž jsem se na tenhle seriál fakt těšil. A mám velkou radost, že mě nezklamal. Podobně jako ve filmu se zde řeší vážná témata s určitou lehkostí a bez afektu. Žádná postava nepůsobí zbytečně ani otravně a hlavní hrdina je prostě sympaťák. Moc bych si přál další sérii, zároveň se ale trochu bojím, aby se nevytratil ten klidný tón.

plakát

Já, Simon (2018) 

Opravdu dlouho se mi nestalo, že by mi byli všichni herci sympatičtí. Pomatený "záporák", který byl vlastně jen zamilovaný, afektovaný ředitel, otrávená učitelka, všichni Simonovi kamarádi a samozřejmě samotný Simon. Každý z nich měl svůj příběh, své trápení. Myslím si, že i díky tomu film působí velmi lehce, ačkoli jde o celkem vážné (a v poslední době často zpracovávané) téma. Také mi sedlo vykreslení Simona jako obyčejného kluka, který jako gay na první pohled vůbec nepůsobí. Ne každý se chová a obléká jako ten typický stereotyp. Obecně to Nick Robinson zahrál perfektně v momentech, kdy se o sobě snaží říct pravdu. To zaváhání, opatrné pohledy a obavy, jak bude druhý reagovat. Jak přesný! Konec filmu byl dost sladký, ale tak to podle mě mělo být a já si ty růžové brýle sundávat nechci. Pro některé je to asi jen další přeslazená romantika. Já však hlavnímu hrdinovi dost rozuměl a celkově mi film tak nějak pomohl.