Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 723)

plakát

Odpojit (2012) 

Povedená a skvěle natočená (Fincher by se za to nestyděl) mozaika s hodně silným a perfektně gradujícím vyvrcholením. Všechny linie měly co říct a všichni herci měli co hrát, o tvůrcích ještě v budoucnu uslyšíme.

plakát

Přerušený kruh (2012) 

Srovnání s Blue Valentine se nabízí, ale i když tady jde o život dítěte (tedy úplně jiná liga než má mě ráda, nemá mě ráda), je to vedle Valentine slabá vztahová polívčička. Každopádně je to skvěle natočeno, country soundtrack je úžasný a hlavní dvojice výborně obsazena. A z hlavy to taky jen tak nevyšumí.

plakát

Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 

Krystalicky čistá esence "romantické komedie pro průměrného Američana", kde nesmí chybět tlusťoch, kterej padá, tuny mouder o síle lásky, samozřejmě velkolepé morální ponaučení a trochu těch prdíků.

plakát

Zatímco spíš (2011) 

Tosarův César je naprosto brilantní svině, takového záporáka jsme tu dlouho neměli. Vynikající thriller z pohledu psychopata, co neumí být šťastný.

plakát

Jako za starejch časů (2012) 

Oddychovka, která těží především z toho, že představitele hlavních hrdinů pamatujeme jako gangstery v nejlepších letech a proto se nám jejich důchodcovské problémy s erekcí, vysokým tlakem a posměchem mladších jeví nostalgicky úsměvné. Hlavní trojice je parádní, především Arkin vyfasoval bombastickou postavu, ale podívat se na film střízlivýma, nostalgií nezamlženýma očima, je to scénáristická pohroma.

plakát

Good Vibrations (2012) 

Vlastně obyčený životopis o nelehkém plnění si vlastního snu, ale díky atmosféře, prostředí a především hudbě je to rázem srdcovka. "Když se řekne punk, tak New York má účesy, Londýn nohavice, ale Belfast...má DŮVOD!!!"

plakát

The East (2013) 

Stupidní kokotina o sektě grínpísáků, kteří jsou strašně kůl, protože když zrovna sofistikovaně nenabourávají obří korporace, tak hrají flašku, objímají se a rituálně si omývají pačesy. Děkuji, nechci.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Naprostý luxus. Vysokorozpočtová epic zobíkárna snad nemohla dopadnout lépe. Od prvních minut jsme vrženi do akčně-hororového uragánu, jenž nás společně s Pittem, kterej jako správnej hrdina skoro všechno posere (pořád dělá randál), protáhne téměř celým světem a furt a furt se něco děje, ale pokaždé je to jiné, nápadité, velkolepé i komorní a nikdy to nenudí. Já se teda už dlouho u filmu takhle napjatě nebavil.

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Pixar už má svoje nejlepší léta asi za sebou, ale v prequelu Příšerek dokázal, že je stále plný hračičků a lidí, které jejich práce baví. Svět strašidel přímo vybízí k utržení fantazie ze řetězu až na pár pomalejších a většinou triviálních "příběhových" okamžiků se na diváka sype jeden skvělý příšerácký nápad za druhým. Po lehce křečovité Rebelce opět hravá a zábavná podívaná, ovšem stále bez dříve pixarovsky tradičních nezapomenutelných momentů, o ději jako takovém pak ani nemůže být řeč.

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Klišé, které více než aby bylo feel-good, tak spíš leze na nervy, podobně jako Elizabethtown. Cameron Crowe se z rockera stal tuctovým přeslazeným popíkářem mě to přestává bavit.