Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (532)

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Rozhodně neurazí, ale taky ani nenadchne. Možná kdyby se prohodilo osazenstvo, protože naprosto nevýraznej Čermák s jako obvykle otřesnou pře"hrávající" Dykovou byli naprosto vymazáni původním osazenstvem zámku (Pechlát a ořechovka Balzerová byli naprosto dokonalí). Ale k pozitivům přičítám i to, že už si nepamatuju, kdy jsem se naposledy u český komedie smál nahlas, tady se mi to párkrát povedlo a to se počítá. A protože z filmu je cítit u spousty momentů křeč a nedotaženost, tak mám docela chuť si sehnat knížku. Na film asi za tejden zapomenu, ale pod vlivem čerstvých dojmů to necháme za 3*.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Sonic je asi moje nejoblíbenější herní postavička (Seeegaaa...) takže jeho figurka mi trůní na stole a hrál jsem většinu her s ním v hlavní roli, takže ani film jsem si nenechal ujít. Jasně, primárně je to film pro děcka, ale i my pamětníci si najdeme svoje. I když narážek na hry mohlo být malinko víc a Dr. Ivo Robotnik (pro mě to Eggman nikdy nebude) si byl podobnej až v potitulkový scéně. Určitě jeden z lepších filmů podle hry / her. Do pokračování by ještě mohli nacpat Knucklese :-)

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Z tohohle filmu si odnesu dvě věci - 1) prolhanější trailer k němu jsem snad ještě neviděl, 2) velmi dobrej hereckej výkon Joja. A toť vše. Jo možná ještě scénku s gestapem, to byla jediná, kde jsem se od podlahy zasmál. Komedie to není ani smykem a přitom to mělo takovej potenciál si z nácků udělat srandu. Ne, Waititi radši natočil stodesátej film se stejnym "poselstvím". Chápu, ten plešatej nesmysl je asi lákavej. P.S.: Tohle srovnáváte s mistrovským dílem Život je krásný? To nemyslíte vážně, že ne...

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Jenom jednou věcí Dark Fate překonává jinak nedostižnou dvojku a to je většina akčních scén. To je prostě instantní slintačka. Navíc Rev-9 je badass, jakýho jsem už dlouho neviděl. Ale bohužel o moc víc si za pár tejdnů z tohohle filmu pamatovat nebudu. Arnie už tentokrát nevyvolal motýlky v břiše (i když mu to pořád jde a navíc je neodolatelně vtipnej), Mackenzie byla taková, že neurazila ani nenadchla a ten "herecký" příspěvek z Kolumbie radši ani nebudu komentovat. Další ubohá snaha o girl power? Ta generická rádobykruťanda byla okamžitě vymazána hned prvním záběrem s Lindou Hamilton. Takhle má totiž vypadat akční baba!

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Jestli je v plánu dalších 8 filmů, tak pánbu s námi. Příšerná hovadina, která neměla vylézt ani ze střižny, protože kdo schválil ty na sebe absolutně nenavazující scény na lodi (den, noc, den noc...) a vlastně i všechno ostatní? Čestná výjimka je prvních 20 minus s nádhernou žlutou Alfou v hlavní roli. Ovšem co následovalo potom, to se snad slušně okomentovat asi nedá. Budu se opakovat, ale Netflix by se měl na filmy vykašlat, protože tohle prostě neumí. A rozhodně tomu nepomůže ani Bay, kterej se už dávno s tímhle stylem točení zbláznil a není už to ani k smíchu.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Po ep.8 jsem doufal, že devítka dopadne o moc líp. Ale ono ne. Je to lepší, ale jen tak na zakrytí pachuti z osmičky, SW fluidum už tam dávno není, takže ještě, že už je filmům konec. Stal se z toho totálně zapomenutelnej film, stejně jako cokoliv za poslední 3-4 roky od Marvelu, což si tahle značka nezaslouží, ale protože Disney, tak... no nic. Prakticky všechny klady ve filmu souvisejí se Sithama, takže temná strana mě už má ve svý moci :-) A na zápory se zeptejte scénáristů - sice míň demence než před dvěma lety, ale pořád je jí tam dost.

plakát

New Kids Nitro (2011) 

Turbo je u mě asi největší guilty pleasure, ale nic z toho, co tam bylo super, se v Nitru neobjeví (kromě ještě větší koncentrace kut a homo). Budu si pamatovat jenom asi nejbrutálnější černohumornej vtip v historii filmu. A samozřejmě Godfathera Paula :-)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Takhle má vypadat film natočenej srdcem. A když je k dispozici fenomenální Bale (ale jako fakt) a standardně dobře hrající Damon, tak už se toho moc zkazit nedá. 2 a půl hodiny utečou jako voda, závodní scény jsou pastva pro oči (a uši), prostě kdo má aspoň trošku rád auta, tak s tímhle filmem nejde šlápnout vedle.

plakát

Roztříštění (2019) 

Já věděl, že na tu vábničku od tvůrců nemám skočit, takže jsem v podstatě odhad, kam to bude směřovat. Ale to neznamená, že bych si neužíval twisty a občas dokonce nezapochyboval, jestli si se mnou mysl nehraje. Přesně typ filmu, co mám rád a v tomhle subžánru patří rozhodně k těm lepším. A Worthington se konečně naučil hrát, tohle byla první role, kdy jsem mu tu postavu věřil.

plakát

Parazit (2019) 

Na tohle jsem se těšil a očekávání byla téměř naplněna. Na jednu stranu tu jsou scény jako oslava znovunalezení wifi nebo trénink rozhovoru, kdy jsem chechtal, jako už dlouho ne. Na tu druhou se ke konci začnou míchat žánry jak v mixeru a klasicky dochází ke změně nálady z haha do wtf. Ta komediální část tomu rozhodně slušela víc, ale to neznamená, že by závěr byl špatnej. Naopak, nebyl to takovej brutál, jak Korejci obvykle umí, ale to by se sem ani nehodilo.