Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (4)

Kamil Prachař (herec)

25.06.2020

V roce 1955 absolvoval činoherní herectví na brněnské JAMU. První angažmá měl v Novém Jičíně a poté krátce působil na scéně v Klatovech. Na požádání režiséra Nováka přijal angažmá v Chebu, kde byl v roce 1961 jejím zakládajícím členem. Po celou dobu, až do své smrti, zůstal chebskému divadlu věrný. Vytvořil na jeho prknech více… (více)

Ernst Bach (scenárista)

01.06.2018

Herec, režisér a divadelní ředitel, autor divadelních her se narodil v Chebu. Po smrti svého otce Emila Bacha, majitele továrny na likéry z Prahy, se spolu s matkou a dvěma sestrami odstěhoval do Vídně. Zde navštěvoval známé vídeňské gymnázium Theresianum. V  roce 1899 získal ve vídeňském Raimundstheateru své první angažmá. V… (více)

Elisabeth Endriss (herečka / režisérka / scenáristka)

01.06.2018

Herečka Elisabeth Endriss (dnes Wicki-Endriss) se narodila v Chebu, avšak navštěvovala školu Otto-Flackenberga v Mnichově. Pracovala především v divadle, nicméně natočila i několik televizních a celovečerních filmů. V roce 1977 se poznala s hercem, fotografem a režisérem Bernhardem Wickim a mimo jiné vystupovala i v jeho… (více)

Stanislava Pazmányová (herečka)

06.08.2011

Je absolventkou Akademie umění v Banské Bystrici. Divadlu se věnuje od svých šesti let. Má ukončené dvoustupňové studium na Základní umělecké škole (1991/2002) literárně – dramatický obor, který po ukončení studia vedla. Působila v různých dětských (DDS Zauško, DS Alterna) a divadelních souborech (DS Pictus, DS Daxner).… (více)

Reklama