Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (107)

plakát

Yesterday (2019) 

Od filmu nečekejme žádné duchovno. Je to především odpočinkový film, kdy můžete spolehlivě vypnout a oddechovat. O písních Beatles netřeba se rozepisovat. O to větší překvapení je poměrně velký prostor pro Eda Sheerana, kterého se myslím zhostil vcelku dobře. Film měl dost hlášek, které mě rozesmály, ale jedna mne dostala. Když jel hlavní představitel do domu na pobřeží a byl záběr na obrazy, marně jsem si lámal hlavu, kdo maluje. Jestli Paul nebo Ringo. A hle, dveře domu otevřel John Lennon... Shrnuto a podtrženo, film jako naprostou oddechovku vřele doporučuji. P.S. Dnešní představení filmu na 54. KVIFF i přes poměrně ranní hodinu ( od 9.00 ) sledoval i prezident festivalu Jiří Bartoška.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Tak tady je pět hvězd zcela na místě. Ikdyž jsem do uvedení tohoto seriálu měl o černobylské katastrofě poměrně hodně načteno, tak jsem se zde dozvěděl řadu pro mě nových věcí. Natočeno je to prostě famózně. A co se týče namaskování umírajících hasičů, ještě teď mi z toho jde mráz po zádech.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Když jsem si film pustil, tak začátek tak říkajíc nic moc. Ale jak se děj začal odvíjet dále a oba hlavní hrdinové se rozjíždět jsem se už jen popadal smíchy za břicho. Byl jsem příjemně překvapen předvedeným humorem a film shlédl od smíchu se slzami v očích. Krásna oddychovka.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Pokud u jedničky jsem psal, že film vznikl proto, aby člověk vypnul a nelze od něj čekat nějaké duchovno, tak totéž platí i u dvojky. Jen první část byla tak trochu o ničem a jen díky Lily James se to povedlo zachránit. Trocha humoru se podařilo dostat do filmu až příjezdem dvou otců. Ale to byla jen předehra té hrůzy, co čekala ke konci filmu. Když přistál vrtulník a na scéně se objevila Cher, zprvu jsem myslel, že se na diváky žene Dolly Buster. S chodící reklamou na plastické operace to autoři filmu trochu přepískly a doufám, doufám, že nebude trojka, jak se Cher stala matkou. Takže kdyby ve filmu nebyla Cher, bylo by to zase na pět hvězd, takhle jsou to poctivé tři.

plakát

Wind River (2017) 

Nebudu se dlouze rozepisovat, jak režisér pracoval se světlem nebo přemýšlel o nesmrtelnosti chrousta. Už jen zasazení děje filmu do pustiny, kde je jen sníh a ticho, mne zarazilo do sedačky. No a naprosto skvělý Jeremy Renner, co k tomu dodat. Po dlouhé době dávám zasloužených a poctivých pět hvězd.

plakát

Křižáček (2017) 

Jak řekl fotbalový trenér Pospíchal, fotbal nemá logiku, tak po dnešním vyhlášení hlavní ceny 52. MFF K. Vary musím doplnit i film nemá logiku. Mohl jsem být přítomen druhé projekci tohoto snímku ( druhý den po premiéře na MFF ). Těšíc se na český film, na pana herce Karla Rodena v hlavní roli, jsem zaujal místo v přední linii. Film byla uvést poměrně početná delegace autorů filmu, včetně pana režiséra. No a pak to přišlo. Půlhodinový prolog bez jediného slova, kdy malý hrdina si obléká zbroj, patnáctiminutové spouštění padacího mostu a jeho další patnáctiminutové zdvihání. Pak titulky a už to jelo. Roden jedoucí na koni lesem, otevřenou krajinou, na pláži, městem. Za celý film pronesl zhruba patnáct vět ( na rozdíl od jeho filmové manželky, která nepronesla ani jedno slovo ), byl dvakrát sražen na zem, aby pro diváky po devadesátiminutovém trápení našel svého ztraceného syna. Po celou dobu projekce bylo možno pozorovat udivené tváře diváků a i potlesk po skončení promítání byl více než vlažný. Na diskusi s tvůrci mi už jaksi nezbyla síla. Co říci závěrem ? Snad jen to, že jsem viděl vítězný film 52. MFF Karlovy Vary. Přeji divákům v kinech ostrý obraz a dobrý zvuk a hlavně pevné nervy.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Tak jak všechny předešlé, tak i tento díl mne bavil. Tím jsem od tohoto snímku dostal vše, co jsem očekával. A Matt jako vždy perfektní.

plakát

Muži na křídlech (1978) (seriál) 

Já taky. Černobílá televize... Pak jsme si s klukama dělali rukama letecké brýle a lítali venku jak Etienne.

plakát

Spectre (2015) 

Jak jsem se těšil na další bondovku, jsem trošičku rozčarován. Je pravda, že bondovky od Casina Royal po Spectre více méně na sebe navazují, což dříve nebylo. Určitě Spectre není takový propadák, jaký byl podle mne Quantum of Solace. Jen mi tam chybělo jakési napětí a švih, který měl Skyfall. Ale na druhou stranu příjemně se na to dalo koukat.

plakát

Krásno (2014) 

Po shlédnutí filmu Díra u Hanušovic, jsem doufal, že nic horšího už mne potkat nemůže. A hle, dnes jsem shlédl druhý díl výše uvedeného filmu. Koukám, že v okolí Jeseníků to žije. Jen se děsím a doufám, že nebudu muset shlédnout snímek Vraždy v Rudě nad Moravou.