Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (286)

plakát

Voda pro slony (2011) 

Water for Elephants je průměrný film, zabalený do líbivého obalu. Načančaný, barevný, s krásnou artistkou, sadistickým principálem a mladým naivním hochem... téměř jako Moulin Rouge. I příběh je v podstatě podobný, ale bohužel příliš klišoidně podaný, předvídatelný. Chris Waltz má asi patent na maniákální despoty a tyrany. Jestli bude takhle pokračovat, dál, tak se mi s velkou pravděpodobností začne zjevovat v nočních můrách. Reese mě neuchvátila, to je asi tím, že jako herečka mi příjde taková nijaká. Patizón napůl... lepší než Stmívání, horší než Haunted Airman nebo Remember Me. Hudba nevýrazná, James Newton Howard umí i lepší kousky.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Fantastický prequel a zároveň správný letní blockbuster! Film beru vyloženě jako předehru k Planetě opic, takže jsem dějovou linii očekávala hezky popořádku v podobě, v jaké jí Wyatt natočil. Oceňuji jemné propojení se starou adaptací - třeba ve výběru jmen (Cornelia, Caesar, BrightEye, Dodge, Landon, Maurice,..) / když si Caesar hraje se sochou Svobody / jindy v pozadí v TV běží zprávy o raketoplánu, který zmizel / lidoopi jsou v klecích stříkáni hadicí, používají se na ně podobné obojky, koukají z klecí na Hestona / scéna, kdy Caesar jede na koni, ...no prostě jako fanda filmu z osmašedesátého jsem mlaskala blahem! Opravdovou třešničkou na dortu jsou čím dál tím zřetelnější výrazy lidoopů. Každý pohled je pohledem konkrétním a díky tomu jim se vzrůstající stopáží fandíte víc a víc (orangutan Maurice je můj osobní favorit). Prostě pastva hlavně pro oči. Dojatá jsem byla cca od půlky filmu, kdy jsme nevěděla jestli je to víc z triků (Weta a Lesnie rulez!) nebo z toho, jak moc chlupáčům fandím a chápu je.. no a konec mě doslova rozložil i díky Doylově hudbě (konečně chlapec začal naplno využívat perkusí). James Franco mě mile překvapil. I když na ty blockbustery moc nejsem, tak je to jedno z mých guilty pleasure...

plakát

Jana Eyrová (1972) (seriál) 

Skvělá adaptace, na Martu Vančurovou i Jana Kačera se velice příjemně dívá. Hvězdička navíc za nádhernou a rozmanitou hudbu Vadima Petrova! Kéž by byla i dnes taková hudba v českých filmech....

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Velmi živá adaptace zaujme hlavně odlišným vyprávěním a dokonalou Miou, která je právě tak dokonalou Janou - mladou, plnou života, přesto duševně vyspělou. Nesmím opomenout skvělou Judi v roli paní Fairfaxové - na tuhle paní se tak dobře kouká, její malé role na sebe vždy strhávají pozornost. Fassbender je pro roli asi až příliš pohledný, ale svým herectvím dává Edwardovi zajímavou hloubku. Z Jany a Edwarda nejde spustit oči - i jemným náznakem dávají najevo ten nejmenší cit a vy přesně víte, nebo alespoň tušíte (pokud jste četli), co za boj se v jejich nitru odehrává. Poetické záběry na Miu a Michaela, zarámované Marianelliho hudbou, mi připomněly Wrightovo Pride and Prejudice. Na světe je další výtečná adaptace, která doplní sbírku každého fanouška těchto klasických romantických příběhů... Jedinou nevýhodou je stopáž filmu, která prostě bohaté předloze nesvědčí. Do dvou hodin se těžko vleze tolik co do 4 a vícedílných sérií. Myslím ale, že si Fukunaga poradil velmi dobře a nemá se za co stydět.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Je to už nějaký pátek, co jsem naposledy na plátně viděla takovou chemii mezi hlavními představiteli. Škoda, že většina romanťáren nejde stejnou cestou, jako tihle dva sympaťáci - Anne a Jake. Když si odmyslím skvělé ústřední duo, zbyde nám klasický příběh, který se jde trošinku ostřejší a klikatější cestičkou k očekávanému konci. Občas mi při sledování probléskával král korejských slaďáků Moment to Remember... ale co! I tak stojí tenhle povedený filmík za shlédnutí. Třeba zrovna vás příjemně překvapí!

plakát

Sněhový dort (2006) 

Vynikající, ale skutečně vynikající Alan Rickman v komorním příběhu, který mě bohužel zrovna "nedostal". Každopádně stojí za shlédnutí pokud máte náladu na něco malého, dobře obsazeného a lehce předvídatelného.

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Nejlepší adaptace ze všech sedmi dílů, kterou jsem si naservírovala v IMAXu. V případě Harryho se poprvé a naposledy podařilo převést předlohu na plátno s i s dokonalou atmosférou.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Na můj vkus se ve filmu moc tlačí na pilu - tvůrci asi chtěli chytit nějaký ten rekord, co se týče slov fuck & co... Místy je to opravdu kouzelná parodie na pohádky a fantasy filmy s řadou skvělých a vtipných momentů. Jako celek už ale nepůsobí tak kompaktně a to je velká škoda. Poslední půlhodina filmu, cca od labyrintu mě bavila víc, než zbytek. Co se týče herců - prostě pohoda. Během sledování jsme dostala chuť se podívat na Princeznu Nevěstu. Lepší 3*.

plakát

Centurion (2010) 

Napínavý a hodně syrový běh o život. Film přesně pro chvíli, kdy máte chuť na někoho sympatického v hlavní roli a zároveň na nenáročnou podívanou od které nic nečekáte. Hudba příjemná. Kurylenko konečně dostala roli, která jí sedí - nemluví, jenom valí bulvy a řve. Fassbender opět skvělý. A ještě jeden klad film má, není tam žádný sex, který se dneska ve filmech bere jako samozřejmost. Holt je vidět, že to dělali Britové... rozpočet nižší, ale o to působivější je film.