Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (286)

plakát

Hudba hrát nepřestala (2011) 

Tohle mě dostalo. Krásný příběh vyprávěný s minimálním tlakem na city, naopak - vše je velmi přirozené. Líbí se mi vtip a lehkost, s jakou je příběh vyprávěn. Herci bez debat skvělí. A hudba... tam není co dodat!

plakát

Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů (2013) 

Film je příliš zkratkovitý, na seriál už však nemám chuť se podívat. Co mi opravdu vadí jsou dialogy a vůbec celá mluva, příliš divadelní přednes a místy zase až moc moderní, nedalo se to poslouchat. Jinak mám radost z každého historického filmu, který u nás vznikne na úkor sociálních dramat a přiblblých komedií...

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

Mám ráda historické filmy a Jan Hus je dobrý film, sice místy dost nepřehledný a občas zbytečně rozvláčný, ale přesto dobrý. Kvalitně obsazený. Co mi ovšem absolutně zkazilo výsledný dojem z filmu byla hudba. Prostě špatně zvolená k danému pojetí.

plakát

Interstellar (2014) 

Hvězdu a půl shazuji za poslední třetinu. Jinak je film šikovná kombinace mého oblíbeného Sunshine a dalších filmů jako je Gravitace, Oblivion a Prometheus. Možná i trocha toho Kubricka se tam najde. Zimmer oprášil svůj soundtrack k Thin Red Line a tím u mě má pomyslnou jedničku z filmové hudby (a to už ho normálně skoro neposlouchám). Obsazení už je tak trochu u Nolana jistota... Nejvíc mě ale překvapil Matthew, protože jsem ho jako herce nikdy neměla moc ráda.

plakát

Vega (1987) (pořad) 

O chlup lepší jak Magion. Klasika nejen mého dětství!

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Zavzpomínala jsem na představení, které jsem navštívila před skoro deseti lety... Příjemný zážitek o prostých a přirozených věcech, na které lidé v dnešní uspěchané době zapomínají. Moc se mi líbilo promítání historických záběrů doplňující Duškovo vyprávění.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Druhé shlédnuté a pořád se nemůžu zbavit pocitu, že kouzlo prvního dílu se ztratilo v momentě, kdy do hry vstoupili Legolas a Tauriel, absolutně nechápu proč tam jsou. Hobit je v rámci fantasy snímků pořád naprostá jednička to bez debat. Skvěle obsazený, lokace a výprava take parádní a hudba dokonalá. Ale má smůlu že ho srovnávám s Pánem prstenů, který nasadil laťku sakra vysoko a rámci toho ho nemůžu hodnotit výš. Vizuál u Hobita zůstává o třídu někdy i o dvě níž a je to tím, že místo aby herce nacpali do skvělých masek a kostýmů jako v Pánu prstenů, tak v Hobitovi hraje prim příliš mnoho digitálních triků a to ještě ne moc dobrých. Azog a Bolg jsou tu prostě navíc a mají zbytečně moc klišé prostoru, prostě od chvíle co se výprava dostane k elfům, tak se příběh rozmělňuje a hodnocení padá o hvězdu níž.

plakát

Mrazík (1964) 

Bez našeho skvělého dabingu by byl zážitek z pohádky poloviční.

plakát

Romeo a Julie na konci listopadu (1971) (TV film) 

Jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední dobu viděla. Dojemný a pozitivní. Herecká etuda pro ústřední pár, který dokáže v jediném pohledu říct víc než tisíc slov. Celý film je navíc podbarvený překrásnou hudbou Karla Mareše.