Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie

Recenze (71)

plakát

Agora (2009) 

Na tenhle film jsem se hodně těšil, ale dočkal jsem se spíše zklamání. Na první pohled je všechno v pořádku - zajímavé téma v atraktivním historickém období, pěkné kulisy, slušné herecké výkony, hudební doprovod s mystickým nádechem...Ale za tím už nic víc nebylo, nedokázalo mě to nějak chytnout a vyvolat nějaké silnější emoce. Nějak se nám z filmu vytratila novoplatónská a pythagorejská filosofie (která přece tvořila jádro Hypatina chápání světa) a zůstalo jenom povídání o astronomii, škoda. Ale docela to chápu, divákům je potřeba za ty prachy naservírovat něco jednoduchého a pochopitelného, aby do kina nešlo jen pár podivínů. Pohádku o tom, jak lidé přišli na to, že země není placatá a že se točí v elipse kolem slunce, známe všichni už ze základní školy, takže srozumitelnost je zaručena a režisér se může soustředit více na rozvíjení publikem žádané romantické složky příběhu. Ta je bohužel skoro o ničem, až na radu, jak odmítnout dotěrné nápadníky vlastní menstruační krví.

plakát

Asparagus (1979) 

Vizuálně nesmírně působivé, ale příšerný hudební doprovod ve mně vyvolával fyzickou nevolnost a zážitek z mile perverzního snímku poněkud pokazil...

plakát

Ať žijí rytíři! (2009) 

(Hodnocení seriálu) Po deseti minutách sledování mám pocit, že jsem v nějakém blouznivém delirickém snu. Takhle otřesné herecký výkony a takový pindy, co postavy v tomto dílku pronášejí, jsem snad ještě neviděl a neslyšel. K tomuto prostě nemám slov. Jedna hvězda za snahu natočit něco zajímavého. Vtipný je to, že jsem koutkem oka sledoval tak půlku minulého dílu a byl jsem celou dobu přesvědčen, že se film neodehrává ve středověku, ale v současnosti a že postavy tvoří dobrovolnický divadelní spolek nacvičující nějaké amatérské divadelní představení.

plakát

Avatar (2009) 

Normálně bych si teda nedovolil komentovat film, který jsem neviděl...ale tady musím udělat výjimku, protože vlastně stačilo kouknout se na trailery a přečíst si komentáře popisující "děj" Avatara. 92% a 11. místo v databázi ČSFD? To se všichni zbláznili? Haló, je tady ještě vůbec někdo, kdo tuší jak by měl vypadat kvalitní film? Nebo jsou tady jen samí nadšenci do kýčovitě barevnejch počítačovejch her? Po shlédnutí: nakonec mě to docela bavilo, je v tom vidět určitá radost z tvorby, jako když si odrostlé dítě hraje v pokojíčku plném barevných hraček, výsledkem je sice film plný klišé, ale přece jen svěží a plný energie. Trochu slabší čtyři.

plakát

Barbar (2009) 

Něco mezi jednou a pěti hvězdičkami. Pomalé tempo jsem si vychutnával, nořil se do hutné syrové atmosféry, lebedil si nad zamlženými přírodními sceneriemi. Herci byli zajímaví a Mikkelsenovi nejde upřít solidní charisma. Na druhé straně mě dosti prudily stupidní dialogy, kdyby se v tomhle filmu vůbec nemluvilo, mohlo to dopadnout ještě líp.

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

Co je na Čtvrtém druhu nejzajímavější? Menší SPOILER: Zkuste se nad tím zamyslet. Každou noc jdete spát, ráno se v klidu a v pohodě probudíte. A co kdyby jste zjistili, že ve skutečnosti máte každou noc děsivou návštěvu někoho, kdo si s vámi může dělat co chce a ještě je vám schopný implantovat falešné vzpomínky? Při spánku je člověk tak křehký a bezbranný! Tohle by podle mě rozložilo a psychicky zničilo každého. Značná část působivosti celého filmu spočívá na tom, jak postavy odhalují pravdu o tom, co se s nimi v noci odehrává, a hrůza takového zjištění je zobrazena poměrně dobře. Co se týká zbytku filmu, tak průměr.

plakát

District 9 (2009) 

Expozice velmi zajímavá, výborná dokumentární atmosféra, ale od poloviny začíná scénáři docházet dech a stává se z něj předvídatelná akční jízda. Už to tady bylo zmíněno několikrát - logické lapsy, hloupý příběh, konec plný klišé...Škoda, škoda, mohlo to být lepší.

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Pěkná crazy komedie,která přináší mnohem zajímavější svět magie než pozdější Harry Potter...

plakát

Dopisy mrtvého (1986) 

Pochmurná, temná vize světa po atomové válce, s několika lehkými záblesky naděje. Určitě nejlepší katastrofický film, který jsem kdy viděl.

plakát

Dravci a vrabci (1966) 

Ačkoli mám rád filmy se složitou a mnohoznačnou symbolikou (Svatá hora, Prosperovy knihy apod.), tohle na mě bylo až příliš ujeté. Dravci a vrabci mají své světlé momenty, např. nádherné úvodní titulky nebo návštěva inženýrova domu, ale hodně věcí mi nesedlo a význam mnohých scén mi uniká. Ve druhé polovině se dostavila nuda. Přestal jsem mít chuť porozumět tomu, co se děje na plátně a proč se to děje, což je u filmu tohoto typu jednoznačně mínus.