Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie

Obsahy (3)

Jak zapojit domácí kino

Jak zapojit domácí kino (2007)

Tradiční hrdina Disneyových animovaných filmů Goofy se rozhodne pořídit si domácí kino, aby mohl sledovat své oblíbené sportovní přenosy. Jenže jaký systém si vybrat, když je jich na trhu tolik? Goofy chce samozřejmě to nejlepší, co technika nabízí, což se neobejde bez problémů a mnoha humorných scén. Ještě štěstí, že je možné i tu nejsofistikovanější audio-video soustavu nakonec zmáčknutím tlačítka vypnout.

Dver

Dver (1986)

Po natočení několika filmů pro děti se Nina Shorina obrátila k dospělému publiku volnou trilogií symbolicky reflektující dramatické změny ruské společnosti v období Perestrojky. V roce 1986 natočené DVEŘE jsou prvním dílem této trilogie. Před oprýskaným domem se zaseknutými dveřmi defilují rázovité postavičky, některé se marně snaží dostat dovnitř, jiné ven. Dveře nakonec otevře malý chlapec, ale nic se nezmění, ostatní postavy otevřené dveře ignorují a dál se snaží dostat do domu i z domu jinou cestou. Film animovaný tradiční loutkovou technikou doprovází úryvky klasické hudby.

Ginga tecudó no joru

Ginga tecudó no joru (1985)

Dva přátelé v podobě antropomorfních koček vyráží na metafyzickou cestu za poznáním. Tajemný vlak je veze po noční obloze, na zastávkách se stávají svědky podivných událostí a potkávají velmi zvláštní spolucestující... Pomalý, meditativní animovaný snímek od režiséra Gisaburo Sugiiho je adaptací knihy japonského básníka a sociálního aktivisty Kenji Miazawy. Na první pohled vypadá jako film určený pro děti, ale zdání klame - ocení ho spíše přemýšlivé dospělé publikum.

Reklama