Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (140)

plakát

Spi, holčičko, spi (2007) (TV film) 

Nuda, slabá atmosféra, žádná gradace, všechny postavy mi byly ukradené.

plakát

Lhář, lhář (1997) 

Rozhodně z vkusnějších "mimických" komedií s Carreym a zrovna tak z natočených Tomem Shadyacem. 70 %.

plakát

Pustina (2006) 

Docela dobře si dokážu představit, jak by tento scénář dopadl v amerických rukách! Pro mne za 70 %, díky britského "smrádku" se kloním směrem nahoru. Měl jsem tu čest vidět v poslední době podobné filmy neamerických tvůrců (2xVB, 1xAustrálie) a prostě je z nich pokaždé vymačkáno maximum - především parádní (v tomto kontextu zvláštní přívlastek :-D) atmosféra! Trochu mě zde překvapil poměrně bystrý pointový důvtip hrdinů, ale nakonec i to se vymyká standardům žánru (tzn. žádný megašok na závěr) a za mne je to plus.

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Prostě jsem se nudil :-( Bondovky s výborným Craigem vyvolávají mezi diváky značně rozporuplná hodnocení...pro mne je Quantum dva levely (a dvě hvězdičky) pod Casinem Royale, které mne totálně nadchlo. Nicméně Craigův agent je pro mne konečně tím správným Bondem, moderním, z masa a kostí a kondičkou, pro kterou mu dokážu krkolomné kousky věřit (tady jsem měl s panem Brosnanem trochu problém).

plakát

Bestiář (2007) 

Zabte mě, ale točí se u nás horší kousky! A ne moc lepších kousků, co se hudebního doprovodu týče!

plakát

Černá labuť (2010) 

Jo, já věděl, že za baletním pozlátkem viditelném večer z hlediště budou i nějaké psycho záležitosti! No ano, filmy na téma "když člověk jen pracuje a pořád pracuje, hrábne mu z toho" už tady byly, ale na mne tento jeden zabral - především díky vynikající Natalie coby většinou křehké, bílé labutě, a díky Aronofskemu, který dávkuje prvky přerodu pouhé disciplíny a drilu po totální fascinaci a šílenství způsobem, který mne udržoval ve střehu po celý film a díky neurčitých indicií ve mne vzbuzoval i divočejší teorie o vyústění příběhu...

plakát

Company (2003) 

Tento filmeček mne kvalitou nezaujal (nejsem fanda baletu, byť naprosto obdivuji umění těchto tanečníků!) a ani zábava se nekonala - spíše naopak, dost jsem se nudil.

plakát

Opičí král (1986) (seriál) 

Ten opičák byl mou dětskou noční můrou!

plakát

Sejmi je všechny (2007) 

Parádní (trochu moc dlouhý) videoklip, ale ne pro mě. Akce mě příliš nebrala a nic jiného film nenabízel. Každopádně dvě hvězdičky za překonání letitého Arnoldova rekordu v Komandu - Owenův Mr. Smith je nejnesmrtelnější akční hrdina!

plakát

Sám doma (1990) 

Tuto komedii mám opravdu rád a přestože gagy jsou z kategorie "na první podívání", já se - hlavně díky parádně vybrané dvojici padouchů a fajn vánoční atmošce - na film rád podívám zas a znovu. A když už scény znám zpaměti, užiju si minimálně luxusní hudební doprovod - podle mne nejlepší, jaký byl pro čistou komedii složen! Tento opomíjený Williams si vůbec nic nezadá s těmi protřelejšími (Čelisti, Indy atd.), stejně jako s majstrštyky dalších mistrů řemesla skládání filmové hudby...