Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (20)

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Všichni jste souhlasili s cestou okolo Afrického rohu. Co jste čekali? - Greengras umí vygradovat i scény, které by pod taktovkou někoho jiného spadly na úroveň běžného dílu Ulice. Závěrečné ošetření kapitána mám stále před očima (ušima). Bravurní práce!

plakát

Ulovit miliardáře (2009) odpad!

...Viděli jste to?!... Co to, ty voe, bylo? Takovou žumpu jsme dlouho neuzřel! Já si dokážu představit, že to měla bejt nějaká parodie/satira na náš Kocourkov, ale jako tohle je totální dno domácí produkce... nikdy více!

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Proč je to vždycky na mě? - Protože jsi psychopat. - Sociopat, ne psychopat. To mi vysvětlili v blázinci. - V čem je rozdíl? - To nevím. Z ostrovů ke mně dolétla v krátkém čase již druhá fajnová věcička. Po překvapení s titulem Attack the Block, jsem po The Guard naopak šáhl s velkým očekáváním. Jinak to ani nešlo, po shlédnutí přehledu obsazení. A byl jsem navýsost odměněn. Trio Gleeson, Cheadle, Strong dává snímku pořádný koule. O zbytek se postará nespočet nezapomenutelných hlášek, neustálé narážky na "countryismus" a otírání se o pokrytectví v otázce rasismu. Pro mě je to zcela jasné - KRÁLOVSKÁ ZÁBAVA = KRÁLOVSKÉ HODNOCENÍ. PS: Pojďme, prosím, pořádně pofackovat toho ola, co tomu dával český název!

plakát

Last Night (2010) 

A dala jsem ti někdy důvod, aby ses cítil tak, jak se dnes cítím já? - WTF??? Pomsta nějaké zhrzené zoufalky? Kua takhle mne naposled vytočila pokřivená Kráska v nesnázích. Za podobný scénář by se mělo věšet do průvanu a je jedno, za jakou část těla. Ukňouraná Keira nejdřív zpraží nebohého Sama za dialogy s krásnou Evou, doma udělá gaučovou hysterku aby pak na první našlápnutí chytla při setkání z krajně nesympatickým Canetem, což je její tajná láska, na kterou myslí při probdělých nocích...TFUJ TAJXL! Ale pozor! Ona kňoura je ta správná a na poslední chvíli se nepoddá a je velkou hrdinkou, jelikož Sam nakonec Evu sestřelí. Stačí jen dodat - DÍKY BOHU ZA TO!!! Skoro to vypadá, že milá paní Massy Tadjedin čerpá z osobních prožitků. Pokud ano, tak jedna rada - neventilujte podobné pohnutky skrze mé oblíbence, vyražte do lesa a užívejte. Poté se třeba i vraťte do režisérské (scénaristické proboha ne!) stoličky, vezměte podobně silné herecké obsazení a natočte něco méně ufňukaného, protože jedno Vám upřít nemohu, máte bezesporu kus talentu (režisérského). Odpad za scénář, jedna hvězda za fňuknu Správnou, tři za sestřelenou Evu a střelce Sama - sumasumárum dvě s odřenýma (nevím jestli je to matematicky správně :) PS: Jsem monogamní a nevěru v posledních šesti letech neprovozji a za všechny mé předešlé se stydím, ale tady nemohu jinak...

plakát

Už jsme tam? (2005) 

Potřebujeme víc kapesníků - to bylo poslední, co jsem z týhle s****y slyšel - hned po tom, co ten nesnesitelně protivnej frocek vrhnul na přední sklo zdemolovaný káry šílenýho Ice. Vysvětli mí někdo, proč se tohle točí? Kristova noho ....

plakát

Kick-Ass (2010) 

Not until somebody finds this cocksucker and blows his fuckin' lungs out through his chest. - Matthew Vaughn natočil snímek, který mu žeru, stejně jako žeru Bayovi jeho legendární Armageddon. Ale posledním kdo by se na Kick Ass měl dívat, je týnejdžr - nu pohleďte na modelovou situaci: Fotřík stojí proti své sotva náctileté dceři a nepustí ji na Bowling dřív, než jí našije do hrudníku tři včelky. Ovšem jako správnej rodič do ní pálí jen malou ráží! A nutno podotknout, že odhodlané děvčátko má nějakou tu vestu. Ta rodinka je vůbec povedená - člověk až žasne při pohledu na šťastnou Hit Girl & Big Daddyho (mimochodem Cage je skvělej), jak se rozplývají při nákupu hyper Jetpacu za třista táců zelených :o) Samotný Kick Ass je takovej malej přizdisráček, kterýmu jednoho dne bzíkne a vydá se čelit mafiánským bandám. Ve snímku je spousty odkazů na jiné filmy (nebo se mi to zdálo?), což tedy není zrovna můj šálek kávy, ale tady je to o mnoho snesitelnější, než u vyloženě trapného podání v Cop Out. Další pozitiva jsou Mark Strong, který se tedy pekelně rozehrává a v neposlední řadě i skvostná hudba - tři hvězdy s přehledem a v klídečku :)

plakát

Doodlebug (1997) 

Ach, krátkometrů mnoho nehodnotím, ale tady nemohu jinak. Je radost se dívat na prvotinu jednoho z dnešních králů režisérské stoličky. Počítám, že Chris by vydupal kloudnou pointu i z Nedělní chvilky poezie!

plakát

Jak bude (2010) (pořad) 

Já si obřas připadám jako z jiné dimenze - LIDI PROČ PROBOHA HODNOTÍTE NĚJAKEJ POŘAD O POČASÍ? A KDO TO VŮBEC NAHAZUJE?

plakát

21 gramů (2003) 

Kolik životů žijeme? Kolikrát zemřeme? - Emotivní dvouhodinová jízda, které mluví o mnohém: o ztrátách, vině, víře, zatracení, nepochopení, nalezení, nápravě, pádu... Ovšem nad tím vším ční něco, co si mnohokrát ani neuvědomujeme - téměř neuvěřitelné životní PARADOXY. Život neumí malovat jednobarevně. To co se zdá být černé je mnohdy bílé a to co se jeví jako bílé, je v mnoha případech prohnile temné. Alejandro González Iñárritu nám odvyprávěl příběh tří rodin, jejichž osudy se svážou do klubka bolesti. Film je nám předkládán v několika časových osách a nutno říci, že i forma vyprávění je důvodem, proč ode mne dostává 21 gramů čistých pět hvězd. Bezchybní jsou herci (obzvláště Penn dozrál v herce, jehož výkon mne vždy strhne) a scénář, vše dokresleno nenápadnou hudbou, která mi bude ještě dlouho znít v uších!

plakát

Klik - život na dálkové ovládání (2006) 

...jen abys pořád nezklamával ty nesprávné lidi... - no tak musím říci, že druhá polovina filmu mne dostala. Nejdřív se to jeví jako špatná komedie, ale ve finále to vyzní jako zajímavě vypovídající snímek, u kterého bysme si my uspěchaní měli pár věcí srovnat v těch našich koulích co máme na krku. Nicméně z tohoto zajímavého námětu šlo zřejmě vycucat ještě víc. Tradiční dovojici Frank Coraci - Adam Sandler (vivat Vodonoš!) doplňuje naprosto odzbrojující kráska Kate, hustej anděl smrti Walken a kristepána i Mitch Buchannon!!! No z něho jsem byl vyndanej úplně nejvíc (modlil jsem se, aby v Maroku nevytáhl rudý plovák, ale naštěstí místo klusání po plážích sjížděl nějakej hustej matroš!).

Ovládací panel
6 bodů