Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (42)

plakát

Bastardi 3 (2012) 

Když uděláte pokračování sračky, nemůže to v podstatě dopadnout jinak, než další sračkou, Bastardi jsou exemplárním příkladem. Jak jinak chcete nazvat film plný "herců", kteří neumí hrát (dobře, někteří ani nemusí), který má nejspíše za účel prodloužit něco, co prodlužováno být nemělo a vidělat tak jen další peníze? Dávám jednu * za prostředí, na které mám přeci jen ještě docela živé vzpomínky, ale dále to už ani nepotřebuje komentáře.

plakát

Zombieland (2009) 

Celkem solidní snímek s velkou dávkou zábavných scén a hlášek. Nutno upozornit na herecké výkony hlavní "čtyřky". Nicméně tomu v podstatě úplně chybí nějáká hlubší dějová linka, s jistou nadsázkou se dá říct, že divák netuší, oč ve filmu jde. Pokud se chcete večer uvolnit a pobavit se, poté je film právě pro vás, nic víc, nic míň.

plakát

Breakout (2007) 

Vítejte v curychském výchovném zařízení pro mladistvé. Zde je jídelna, zde sprchy a zde je dvůr, támhle nalevo u stromu je sicilská teen mafie a támhle před vámi novodobý hitlerjugend. V žádném "pasťáku" jsem sice nebyl, ale podle mě si to tvůrci filmu představují krapet "zajímavě". Dobře, o tom ale film není, když tedy pominu všechny téměř neuvěřitelné záležitosti typu jeden dozorce na několik desítek kluků a v noci opuštěná budova, tak mi z toho zůstane relativně originální námět a celkem slušná podívaná.

plakát

I'm coming home (2011) (studentský film) 

Někdo by možná mohl namítnout, že na podobné téma už určitě bylo natočeno x dokumentů, nicméně se mi moc líbí rozhovory přímo s konzumenty z jedné hospody, kteří působí dost sympaticky, ale člověk si uvědomí, že nezáleží ani tak moc na věku, nějáké rodinné, či finanční situaci, ale jde o zahnání nudy a úniku ze stereotypu, jak zmiňují aktéři. A v neposlední řadě se mi velice líbí záběry a efekty, které doplňuje výběr hudby.

plakát

Ztracený svět: Jurský park (1997) 

Není příliš pokračování, ať už dějově navazujících, či nikoliv, které by se vyrovnali původnímu filmu. Druhý Jurský park sice není vyjímkou, nicméně jeho kvality jsou velice vysoké. Efekty zůstaly na set sakramencky vysoké úrovni, což je asi v podstatě hlavní tahák všech dílů. Příběh je sice podle mě trošku béčkový, nicméně díky efektům není třeba nějáké pořádné "omáčky".

plakát

Hlava nehlava (2006) 

Jakožto člověk, který již nehledá film, který by mu co nejlépe sedl (protože na to nemá čas, chuť a má také dost výmluv) jsem rád, když v televizi najdu film, který mě alespoň trošku zaujme a vypadá alespoň krapet originálně, čímž byl zrovna tento snímek případem. Příběhově se sice podle mě jedná o dost zajímavou záležitost, párkrát jsem se i zasmál, nicméně tomu ale něco chybělo a to byl nějáký spád, něco, co by tomu dodalo takříkajíc "šťávu". Proto tedy hodnotím jako čistý průměr.

plakát

Blood and Bone (2009) 

Michael Jai White je mi jako herec velice sympatický od chvíle, kdy jsem ho poprvé viděl v Undisputed II. A jelikož mám filmy s tématikou bojových umění rád, tak jsem vyhledal tento. Příběh filmu je podlě mě spíše takový "jedodušší", ba i přesto dokáže zaujmout. M.J. White je zde opět v roli nepříliš mluvného, drsného, ale férového chlápka. Bojové scénky jsou efektně propracované, nicméně místy až neuvěřitelné (např. cca 15 na 1). Takže suma sumárum solidní nadprůměr :)

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) odpad!

To, že hlavní hrdina filmu je zřejmě nesmrtelný opominu, to, že si musí každou chvilku dát pěkný elektrošok opominu taky. Stejně tak bych opominul, že v každé větě zazní v nějáké podobě slovo "FUCK", ale například to, že křehká dívenka hodí chlapa na auto něják nepochopím. A scénka na dostizích, kde Chev m*dá svou přítelkyni a všichni slintají a tleskají už na mě byla fakt moc, zde už mi byly "kvality" filmu naprosto jasné. Takže opravdu 0 bodů a Jason Statham, kterého mám jinak velice v oblibě to opravdu nezachránil.

plakát

Boxer (2009) 

S tímto snímkem jsem se setkal úplnou náhodou blouděním na YouTube, kde jsem narazil na boxerské motivační video, kde bylo pár tréninkových scének z tohoto filmu, tak jsem si ho "obstaral", jelikož se mi scénky z tréninku dost líbili, stejně jako projev trenéra. Avšak celý film se mi již od začátku zdál jako "béčkové" klišé- mladý kluk je propuštěn z vězení, nemůže sehnat práci, nakonec se ho ujme trenér z místního gymu. Přijde mi to zkrátka jako když vezmete všechny (ne)originální nápady ze všech lepších filmů s podobnou tématikou a znovu je zpracujete, avšak v mnohem menší kvalitě. A dorazíte to koncem, jež se podezřele podobá scéně ze třetího Rockyho. Takže * za pěkné výroky trenéra a * za velice solidní herecké výkony a malinký kousek nápadu. Za zápasy bych nemohl dát ani půl *, jelikož to s boxem mělo pramálo společného.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

První řekněme 5, maximálně 10 dílů bylo velice dobrých, nenechal jsem si ujít snad ani jeden. Seriál se mi velice líbil, herci byli sympatičtí, padaly vtipné hlášky, zkrátka to téměř nemělo chybu. Nicméně další díly už mi přišly o ničem, sám nevím, čím to je, mám zkrátka pocit, že úroveň upadla. To je ale (bohužel) u českých seriálů klasické, tvůrci už neví, kam dál, ale točí se vesele dál...