Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (388)

plakát

Chlast (2020) 

9/10.  Sledovat Chlast... je jako chlast pít. Započne to onou krásnou zvědavostí, příjemnou náladou a atmosférou, načež se dostaví děsivý bolehlav, chybování a sražení na kolena, které vyvrcholí smyslným vystřízlivěním. Chlast je zkrátka jako život. A já život tuze rád!

plakát

Thunder Force (2021) 

3/10. Tohle bolelo. Superhrdinové jsou samozřejmě v kurzu a naprosto rozumím touze po úspěšné komedii z tohoto ranku, kde dojde na parodování a využití ono super-konceptu... ALE tady to tvůrci zapomněli jaksi dodat. Nikdo nečekal zázraky. Ale že se tu super schopnosti nevyužívají na denním pořádku, to jsem šokován. Doslova si nevzpomenu na jediný gag, který by byl spojený s tímhle prvek, který měli tvůrci dřenit do alelůja. Vrchol kreativního humoru tvůrci prodali ve scéně, kdy hrdinky nemohou skrz svou postavu vystoupit z fešného auta. Wow. Fakt, že se během 90-minutové komedie zasmějete maximálně neselhávajícímu Batemanovi, který tu místo rukou nosí papundeklové klepeta... uh. I když nesmím opomenout separátní storku se záporáky - ta byla vlastně slušně napsaná a zahraná. Ale takových dílčích nápadů je tu prostě málo. Melissa se snaží působit hrozně fresh a zainteresovaně, ale ve stínu znuděné Octavie Spencer ji to je k prdu. A k prdu je celý tenhle projekt. Ruce pryč.

plakát

Jupiter's Legacy (2021) (seriál) 

6/10. Inu Netflix se stále snaží o další napodobitele Umbrella Academy a zatím marně. Přitom Jupiter's Legacy má předlohu od Marka Millara (Kick-ass, Wanted, Kingsman), což je autorská podpěra, kterou by jim kdejaká jiná komiksová show záviděla. Bohužel však došlo opět k určité Netflixárně a předloha se ohlodala na základní "jakžtakž" funkční kostru (Josh Duhamel se fakt snaží!) a druhou půlku si pro jistotu vymysleli úplně. A škodí to tomu. Jak zbytečná natahovanost, neschopnost prodat vedlejší postavy (všichni se chovají na pěst), tak opulentní akce... která prostě opulentní není a připomíná kolikrát dvacet let staré seriály. To je vlastně perfektní příměr. Jupiter's Legacy působí tak trochu jako komiksový otloukánek z dvacet let staré historie. A to není nejlepší vizitka. Přesto by mě zajímalo, jak by to tvůrci po povedeném finále vedli dál, tak třeba na druhou sérii dojde.

plakát

Love, Death & Robots - 2. svazek (2021) (série) 

7/10. Očekával jsem menší nářez už jen díky zkrácenému počtu epizod... a nespletl jsem se. Přesto jsem daleko od tvrzení, že by se jednalo o průšvih. I tady se najde hned čtveřice (3,4,5,6) velice silných, nápaditých, vizuálně podmanivých příběhů, které ať už s omletou či novátorskou pointou vyvolají úsměv na tváři. Koncept antologie zkrátka nabízí rozmanité možnosti a tahle polovina epizod to dokazuje na plné čáře. Od atmosférické futuristické detektivky, přes fotorealistické kombo SW s Dunou, napříč hororovou vysokou trávou až k vánoční bombě s parádním konceptem. Ba ne... tady se nápady nevyčerpaly. Jen jich prostě v rámci kratší stopáže není tolik.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

7/10. Je to tam. Zlepšení po všech stránkách. Postavy (hlavně Cyborg a Flash) mají potřebné základy a prokreslenost, na kterých lze stavět i v macaté 4-hodinové stopáži, která překvapivě není tak přepálená, jak by se mohlo zdát. Pořád tu máme digi-maglajz (i když v prostřední a finálové potyčce imo přehlednější) a pořád jde o tentýž příběh, který ale díky bohu dává smysl - je tu kýžená výstavba, kontext a prostě to daleko lépe zaklapne ke konci do sebe. Rozhodně se tu najde hromada problémů (stále tu jsou některé WTF scény, zbyteční zpomalovačky, dlouhá úvodní expozice, prachobyčejná základní linie či zmíněné triky) ALE co je důležité - nerozpadá se to pod nátlakem několika vizí. Je to Snyder ve své nejryzejší podobě. A fakt, že se pokusil o něco odlišného a pro mě z velké části i funkčního... je pro mě velké plus. To srdíčko tam prostě má.

plakát

Raya a drak (2021) 

8/10. Precizní animovaný blockbuster, který v hektickém tempu zvládá vykreslovat fantaskní svět plný audiovizuálních nápadů, solidně vystavěný ansámbl hrdinů a notnou porci slušné zábavy. Tahle "sázka na jistotu" se Disneymu prostě povedla a výsledný produkt dokáže zacílit na naprosto každého diváka. Neuvěřitelný, že se z pohádek pro děti (v moderní době) stávají produkčně a tématicky takhle opulentní velkofilmy.

plakát

Lupin (2021) (seriál) 

6/10 Fascinace tohohle seriálu jde tak nějak mimo mě. Omar Sy je velkej sympaťák, najde se pár pěkných scénáristických nápadů a produkční hodnoty jsou překvapivě více než slušné... ale co z toho, když Lupin ničím nevybočuje a jde o obyčejnou fajn žánrovku?

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

5/10. Tam, kde první díl sympaticky kombinoval válečnou romanci s pompézním komiksem, se druhý díl rozhodl ve funky atmošce rozehrát šarádu, která se rozpadá už v samotných základech (nedává to příliš smysl). Všemu podráží nohy lenivě sepsaný scénář, do očí bijící nesmysly a tragicky natočené akce, která patří zdaleka k tomu nejhoršímu, co nám komiksové blockbustery nabídli. Taková gumovost, nereálnost a digihnus by snad neprošel i v titulním roce 84 - děs běs. Nad vodou to opět drží ústřední dynamika dvou protagonistů (tentokrát spíše neselhávající Pine) a pár slušných nápadů spojené s danou dobou a komiksovým setupem. Jedničku fakt miluju. Dvojka je bohužel slušné zklamání.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

9/10. Fascinující kam to až televizní produkce postupně dotáhla. I kdyby se člověk nezajímal o dané téma, tak musí být pohlcen krásnou kamerou a střihem, hereckým umem všech zúčastněných a především silným obsahem, který z materiálu štaví naprosté maximum. Anya Taylor-Joy je můj novej crush. Kdyby mi někdo před rokem řekl, že nejlepší seriál roku 2019 bude dramatický příběh jedné geniální šachové hráčky od Netflixu... asi bych se mu vysmál. Kurde, ono se tak ale stalo.

plakát

SpongeBob ve filmu: Houba na útěku (2020) 

6,5/10 Šílenost na entou. Ale umí pobavit. Vizuální styl daleko lepší jak prasárna ve druhém celovečeráku a celkově to má mnohem nápaditější porci gagů a fíčur. Škoda přepáleného konce. Ale vlastně spoko.