Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (388)

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

10/10 Adept na film roku. Perfektní cast, vyšperkovaný scénář, fantastické tempo, silné témata a tolik potřebná dávka dravé režie. Nemám slov.

plakát

Enola Holmesová (2020) 

6/10. Rozjezd je přímo bravurní a až mě překvapovalo, jak skvostně to díky živoucí režii a nápaditému střihu fungovalo. Ústřední trojlístek k sežrání a původní zápletka v rámci dané žánrovky plně vyhovující. Jenže od druhé poloviny tvůrci hodí stopku, nepochopitelně se na všechno vybodnou a dojedou do šedivého, anti-klimatického finále, u kterého jsem si nebyl byť v nejmenším jist, komu bylo vlastně určeno. Kurde, co se během produkce pokazilo?

plakát

Hubieho Halloween (2020) 

4,5/10. Sandlerův další Netflixovský přešlap. Velká škoda... páč tématika, základní myšlenka a pár gagů funguje příjemně. Větší část stopáže se však Hubie plácá v nesmyslech a zaprděných fórech. Na druhou stranu, Sandler měl v poslední pětiletce i horší střely a tady je alespoň setsakra vtipná termoska na bambilion využití! A to není zrovna málo.

plakát

Ďábel (2020) 

8,5/10. Nepříjemný až na půdu. Herecký ansámbl je vskutku skvostný (Skarsgård vynikající!) a jednotlivé linky se napříč celou stopáží postupně proplétají do organické pavučiny, ze které vede jen jediná cesta. Pěkně násilná cesta. Já tyhle ponurý, extrémně táhlý a symbolikou prosáklý projekty prostě žeru. Obzvlášť... pokud se odehrávají v polozapomenutém vidlákově. Aneb VÍRA je tou nejmocnější zbraní, jakou člověk kdy poznal. Paráda. Další počiny od Campose budu nyní vyhlížet s velkým očekáváním!

plakát

Noví mutanti (2020) 

7/10. Ten film si prošel produkčním peklem a překvapivě to na něm nelze znát. A to extrémně cením. Příběh bohužel nepřináší nic objemného či nápaditého, ale jednotlivé scény, vyrovnávání se se strachem či samotné postavy dle mého fungují více než dobře. Je to úkrok pryč od typických superhrdinských témat a to mi vždy bude sympatičtější, než cokoliv jiného. Komornější pojetí prostě kvituji a i když nebyl naplněn potenciál něčeho progresivnějšího... užil jsem si to. Fakt jo.

plakát

Mulan (2020) 

5,5/10. Většina změn k horšímu... přesto nejde o průšvih. Vztah otce a dcery překvapivým tahounem, stejně tak solidní orientální nádech a nakouknutí do jiné kultury. Čína se tu projevila extrémně... akční scény působí spíš směšně, než epicky. A lze vypozorovat, že tvůrci moc nevěděli kudy kam. Myslím si, že rodinky budou spoko... a o to asi jde v konečném důsledku nejvíc. Jinak, Aladin s Knihou džunglí jsou o dva řády nápaditější.

plakát

Tenet (2020) 

8/10. Nolan je zase precizní a jediná scéna tady není navíc. Samotný nápad, jeho koncepce a provedení je bezchybné. Doslova to křičí "jsem originální, autorský projekt a chci vám to v každé scéně dokázat". Fikční svět plně uvěřitelný a postavy klasicky skvěle zahrané. Problém však tentokrát tkví v samotném Nolanovi. Ten film se snaží být osobní, ale Nolan to odmítá. Jeho typicky odtažitá, chladná režie shazuje filmu nohy a vy si na konci vlastně uvědomíte, že vám je jedno, co se stane. A co hůř - komu se to stane. Absence emocí je z mé perspektivy neodpustitelná. A taky mi výjimečně přišlo, že se Nolan rozhodl vykašlat na postupné budování, vysvětlování a rovnou vás hodí do vody. Chybí tam postupné krůčky, díky kterým si osvojíte základní pochopení časových lahůdek. Něco takového jsem u předchozích Nolanovek necítil. A štve mě to. Nic to ale nemění na skutečnosti, že je to vypiplaná jízda, ve kterého cítíte sílu velkého plátna. A navzdory komplexnosti je zázrak, že to zase drží všechno pohromadě až do perfektní závěrečné katarze. Za to stále velkej klobouček.

plakát

Umbrella Academy - Série 2 (2020) (série) 

7/10. Pořád to tam je. Jen ne tolik, jak bych si přál. Časové hrátky těší, postavy stále fungují na jedničku a nové, vážnější prvky tomu překvapivě sedí na výbornou. Vanya je na druhou stranu stále extrémně otravná, finále zbytečně velkolepý a nepřátelé o něco méně propracovanější, než naposled. Má to styl, super hudbu, nápadité záběrování a dvě solidně navržené akční sekvence. Vlastně spokojenost... jen by to příště chtělo změnit přístup a neopakovat příběhové schéma.

plakát

Scoob! (2020) 

5/10. Fajn animák. Ale ne úplně dobrej Scoobyho film. Tvůrci sice dělají fanouškům radost odkazy a narážkami na starší projekty (ať už vizuálně, scénami, tak třeba zvukovými efekty), ale zároveň se snaží nový příběh posunout kupředu. A je to ke škodě. Záhady s.r.o. tu jsou jen z počátku a fakt, že je parta z velké porce scénáře rozdělena... prostě bolí. Stejně jako skutečnost, že se nový film snaží svést na vlně superhrdinů a nadpřirozených jevů. Tahle modernizace původní detektivní látce příliš nesedí. Škoda, neboť jinak je to slušná práce.

plakát

Prokletá (2020) (seriál) 

3/10. Katastrofa. Katherine jako Nimue je nepřesvědčivá, naprosto zoufalá a její máchání meče za podpory digi plátna mě straší ze spaní i dny po dosledování. Netflix zaškatulkoval všechny příběhové i charakterové klišé a Prokletá se prakticky může "hrdě" postavit vedle Dopisu pro krále. Nuda, šeď a trapnost. Alespoň to má parádní lokace a kostýmy.