Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (78)

plakát

Warrior (2011) 

upoutávající, dechberoucí...

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Po mnoha dílech se konečně opět mohu vrátit k vyššímu hodnocení slavné ságy HP. I přes necelé dvě hodiny (bez nekonečných závěrečných titulků) jsem nezůstal v klidu i přes to, že jsem děj znal, což si naposledy vybavuji u suverénně nejlepší trojky. Složitý děj je zde osekán, ano, někdy trochu víc, nežli bych si přál, především už klasicky všechna úmrtí jsou bez emocí, což už mne vůbec nepřekvapilo. Stále zastávám ale názor, že by bylo neuvěřitelně cool, kdyby sedmý díl natočil Guillermo del Toro! To by teprve bylo finále mého dětství, jak se sluší a patří! Avšak tuhle část jsem si užil a skoro se slzami v očích pozoroval jak odjel poslední vlak do Bradavic, do školy, do které jsem ve fantaziích při čtení knih utíkal po většinu část svých dospívajících let a tak se to dá popsat jako takovou tečku, která mi je ukončila úplně.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Tak toto je opravdu odvaz, dlouho jsem se tak nezasmál. Nejlepší hororový snímek, který jsem kdy viděl. Komedie u které jsem se smál skoro nejvíc... co více dodávat, snad jen - nechte se unášet na vlnách kečupu, slizu a sekačky na trávu!

plakát

Sex Drive (2008) 

Hodně jsem se nasmál, ale i tak je ta 4* především za FOB:-D. Musí se ocenit, že se to udrželo vcelku ještě snesitelné a především zábavné rovině(ovšem záleží na povaze a HLAVNĚ momentální náladě).

plakát

Já, legenda (2007) 

Asi dosadili do auta místo zloducha špatného policistu... Vcelku zajímavé zpracování již klasického tématu, které bylo takové téměř one man show s Willem Smithem, který je tak sympatický, že nemůže snad nic pokazit i kdyby se mu role nepovedla. I přes pomalé tempo film nenudí, i když je občas pro zpestření vyplněn lehce hororovými prvky... Přemýšlím jestli dát 3 nebo 4*, ale asi se přikloním ke 4*, ale nejsou čisté. //S alternativním koncem čisté 4*//

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

„Nepřítel má ubohou pouhou trojnásobnou převahu, pro řeka příjemná vyhlídka.“ Ale vraťme se na začátek, mé první myšlenky se týkaly občasné podobnosti kamery s Gladiátorem vyhnanou tedy ještě více k počítačovým efektům, které vytvářeli každou křivku krásných, polonahých a taktéž neuvěřitelně přitažlivých žen ještě více dech-beroucí než normálně až takovým způsobem, že naprostá většina amatérských fotografů by pro takovéto úpravy, nasvícení apod, nemluvě o těch ŽENÁCH, „zabíjeli“. Říkal jsem si, že to je film i díky záběrům, při kterých se přestává hrnout do mozku krev, jelikož roste potřeba ji míti na jiných místech..., že záběry boje mohou těšit pouze jednu část publika, ano správně, mužskou část. Ovšem po chvíli, kdy mi opět bylo dovoleno přemýšlet, mne napadla myšlenka, že testosteron z dohladka oholených svalnatých těl řeckých vojáků sálá takovou silou a činí tím i tento „mužský“ film velmi upřenou, zaujatou a zcela jistě i vlhkou podívanou pro ženské osazenstvo... Podobností s již zmíněným Gladiátorem, který to mohl sebrat jinde, ovšem kvůli jeho proslulosti stačí snad zmínit pouze jej, vidím po více. Kupříkladu se jim jistě neuvěřitelně zalíbily záběry Crowleya v obilí, neboť se tam objevovalo snad v každou možnou chvíli. Taktéž hudba nevšedně připomínala zimmerovu hudbu k již několikrát zmíněnému dílu. Ovšem ani jedno snímku neubírá na své relativní nevšednosti mezi podobnými popcornovými válečnými filmy a inspirace mi nepřipadají nijak přehnané a „odsouzeníhodné“. Tudíž 4*, bavil mne velmi a utekl, aniž bych se stihl nadechnout:-).

plakát

Interview s upírem (1994) 

Nejvíce mne zde zaujala atmosféra filmu, která dopomáhala k vtáhnutí do děje, herecké obsazení, které by si přál snad každý režisér a přesto mne to úplně tak nezaujalo. Chyběla k tomu nějaká závěrečná tečka, něco víc...

plakát

Tančím, abych žil (2006) 

to málo, co jsem čekal jsem dostal, moralit tam nebylo tolik, aby to nudilo i když bych je nejraději odstranil úplně. Velmi oceňuji to, že nakonec tu soutěž oficiálně nevyhráli!!! a jinak zábava na večer, kdy chcete jen vypnout je to skvělé (pokud ovšem máte rádi tanec:-))