Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (78)

plakát

Absurdistán (2006) 

Vůbec nic jsem od tohoto filmu nečekal a přesto mě mile překvapil, že má nečekaně vcelku inteligentní základní myšlenku, v kterou v tu chvíli začnete věřit a přemýšlet o ní. Herecké výkony, hudba, scénář, to vše už není nikterak dokonalé, ale přesto to pobaví. Ideální film na nějaké nedělní odpoledne, kdy si potřebuje člověk odpočinout.

plakát

Americký zločin (2007) 

Člověk se při dívání na "An American Crime" snaží sám sebe přesvědčit, že se tento příběh nemohl odehrát, že je smyšlený, jelikož žádný člověk by snad nemohl být schopen tak dlouhodobé krutosti... Neskutečně živý příběh se skvělými hereckými výkony, především opět Ellen Page, další věci nemohu posoudit, jelikož jsem byl plně zaměstnán krutým příběhem...

plakát

Angel-A (2005) 

3/4 filmu pro mne na pět hvězdiček, ovšem závěr mi snížil hodnocení. Ale film je to opravdu krásný, s pár dobře hrajícími herci a dechberoucí hudbou a ještě lepší kamerou. Tolik neskutečně krásných záběrů v jednom filmu jen tak nenajdete:-)

plakát

Avatar (2009) 

Avatar, Avatar, Avatar, tolik hluku bylo kolem něj, z velké části chápu proč... zaujme velké množství lidí, mne nevyjímaje. U Camerona vidím velikou inspiraci v snad mé nejoblíbenější sérii knih "NADACE/'The Fundation", kde se nachází velmi podobná planeta s názvem "GAIA", jejíž lidé vyznávají i stejnou "filozofii", pokud to tak mohu říci. Ale přejděme k hodnocení filmu. Ve filmu se moc nemluví, není to vůbec na škodu, protože Váš zrak je plně zaměstnán tou krásou, kterou Vám servíruje Cameron nejlépe, jak asi mohl. Mohu ho snad i s nadsázkou nazvat "novodobý němý film". Bohužel příběh už má trhliny. Ve filmu je mnoho míst, kde cítíte, že Vás ten film "drží", ale zároveň, že mu něco chybí, mi v určitých chvílích chybělo větší možnost vcítit se do hrdinů, více je poznat, stotožnit se s nimi... velmi se mi z jedné strany líbil závěr ("válka"), byla krásná po estetické stránce. Jenže mi zde chyběla jakákoli strategie z jedné či druhé strany. Ale nejvíc usměvný byl nehorázně sentimentální konec, že by se lidé dokázali vzdát takového bohatství jen díky tomu, že bylo poraženo jejich pár vojáků a že by to hlavní hrdina nevěděl. Hudba byla vhodná. Pokud jde o herecké výkony, tak mne žádný nijak nezaujal, možná jen negativně - Sigourney Weaver... Lepší 4*

plakát

Blbec k večeři (1998) 

Tak u tohoto filmu jsem se opravdu pobavil a to ne jen díky tomu, že mám rád francouzský humor. Opravdu skvělá komedie s krásným závěrem.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Tak toto je opravdu odvaz, dlouho jsem se tak nezasmál. Nejlepší hororový snímek, který jsem kdy viděl. Komedie u které jsem se smál skoro nejvíc... co více dodávat, snad jen - nechte se unášet na vlnách kečupu, slizu a sekačky na trávu!

plakát

Bratři (2009) 

emotivně velmi silný film s vcelku ohraným námětem avšak nevšedně silný, ale přitom nevyužívá žádných zas tak "silných" scén na navodění atmosféry... skvělí herci, skvělá proměna... (škoda jen, že je to tak americký:-D, zajímala by mě realizace stejného scénáře, možná i se stejným hereckým obsazením jen třeba ve francii...)

plakát

Černá labuť (2010) 

První, co mne napadá je - „pořádný psýško“. Postupem času, jak neusátle houstne atmosféra, se černá labuť stává „dokonalejší“. Film stojící převážně pouze na dvou osobách, tím myslím představitelku hlavní role a mistra režiséra, kteří podali opravdu úžasný výkon. P. S. Milostná scéna byla opravdu hodně sexy!

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Pro mne naprosto mistrovské dílo, které nenechá vydechnout a každou minutu dychtivě sledujete, co se odehrává na plátně, či kdekoli jinde. Al Pacino jako jeden z nejstylovějších ďáblů, jakého jsem kdy viděl. Dokonce jsem si v tu chvíli přál být jako on a ne jak nějaký bůh, to on v tu chvíli byl vše. Hodně dlouho jsem se tak do filmu neponořil, to nejen zásluhou, jak už jsem zmínil, svělých herců, ale také hudbou, která to vše dokresluje. Tento úžasný film jsem už viděl mnohokrát a pokaždé jsem se u něj skvěle bavil a užíval si tu naprosto dokonalou jízdu, ale poprvé jsem z něj byl unešen celý zbývající den, to bylo naprosto neskutečné, jak tento film ve mne zůstal a nutil mne přemýšlet.

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

při vypnutém mozku, vaření a uční angličtiny se to možná vyšplhá na 3*, ovšem čím míň věcí děláte, tím hloubej to klesá, já naštěstí pokaždé ještě dělal něco jiného:-D