Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (4 751)

plakát

Nahá kořist (2007) 

Horror ani náhodou (s ním to má společné jen to, že představitelka hlavní role hraje většinou v horrorech), spíše céčkující televizní thriller, na nějž se hezky dívá díky pěknému prostředí a sympatické hlavní hrdince. Čistý průměr. 2,5*

plakát

Girl in the Lift (2007) 

Zdá se, že torture porn Fantom Kiler si v Polsku našel své následovníky. Jo, možná je to zbytečně dlouhé, ale vizuálně je to opravdu až radost pohledět. Hodně dobrá kamera, detailní záběry, lahůdka pro fetišisty a fetišistky ženských těl. Záporák nejen že je vizuálně dobře pojatý, ale je vcelku i nápaditý. Dokážu si představit, že tohle poběží někdy před půlnocí na plátně v sofistikovaném nočním klubu.

plakát

The Vault of Horror (1973) 

Náměty a zápletky většiny povídek z dnešního pohledu už takové provařené a ne úplně překvapivé a působivě funkční. Ve své době to ale mohlo fungovat jak má. Každopádně, poslední dvě povídky až lahůdkově působivé. Hodnocení povídek: 1 (3,5*), 2 (**), 3 (***), 4 (****), 5 (*****). Film celkově 3,5*).

plakát

Sanatorium na věčnosti (1973) 

Tak krásně horrorově atmosféricky a horrorově to začalo. Už jen ta titulková cesta vlakem. Úchvatné kulisy. Zpočátku to má velmi temnou a mrazivou atmosféru. Ta se však později rozmělní v různých prostředích se opakujících dialozích. 2.5*

plakát

Yi bo la bing du (1996) 

"Dvakrát pomalu a třikrát rychle." Ty vole, že se z toho vyklube erotická komedie jsem fakt nečekal. Jak v některých filmech dokáže být Wong realisticky syrový, tady poměrně dost přehrává.

plakát

Temné zločiny (2016) 

"Lidi nechtějí spravedlnost. Chtějí dobro a zlo." Film, který se snaží být černý, ale je spíše jen našedlý. Asi každý herec se chce jednou vymanit ze škatulky a zahrát si roli, kterou by od něj nikdo nečekal. Trochu škoda, že vždy skvělá Gainsbourg na menším prostoru předvede mnohem více než Carrey.

plakát

Dnes v noci v lese nikdo nespí (2020) 

Skupina omladiny přijde na offline detox tábor uprostřed lesů bez internetu a elektroniky a jedna družina se vydá na třídenní túru. Netuší však, že nakráčí přímo do buransko-mutantního slasheru, který sice neoriginálně pošilhává po svých amerických vzorech (přímý odkaz na můj nejoblíbenější mord z Pátku třináctého, náznak hudebního motivu z Halloweenu). Tohle není nijak originální, na originalitu se ale v tomhle žánru nikdy moc nehrálo, tohle je o atmosféře, napětí a hře na efekt. A to díky sympatickému prostředí, překvapivě ne nesympatickým postavám, povedeným maskám a dobré hudbě, vcelku i funguje. Ale jo, mohlo by to být kratší, bylo by to působivější.

plakát

Kobylkáři (1937) 

Trochu zdlouhavé, ale po delší době mě bavil i Groucho. 3.5*

plakát

Nepřítomnost (2011) 

Ten film občas vždycky krásně nahustí atmosféru, ale pak jí nechá úplně rozplynout.