Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (4 760)

plakát

Zlo si umí počkat (2023) 

Velmi nepříjemný film, který vás umlátí atmosférou, atmosférou bezvýchodnosti a bezútěšnosti. Explicitnost dávkuje tak akorát, ale skvělá hra s příběhem, hodně dobrými a přirozenými herci, výbornou hudbou a tím, že film diváka hodí přímo doprostřed v podstatě již probíhajícího příběhu a poskytnu jen přesně tolik informací, aby se mu z nich sevřela prdel a naježily i ve vaně oholené chlupy. Na jihoamerické horrory možná běžný standard, ale pořád skvělý a působivý standard. Někdy jsou pravidla prostě důležitá. Někdy má člověk však chuť se vysrat na všechno, včetně pravidel.

plakát

To nejlepší z Bennyho Hilla (1974) 

Jo, Bennyho humor nejednou působí sexisticky, machisticky a homofobně, ale i mimo tyto vtípky se dají nalézt fakt perly a i mezi těmito se některé z nich dají brát tak, že si dělají srandu spíše z chování mužů než ze zesměšňování žen. Bennyho mám rád už od dětství, ta jeho schopnost vytvořit úchvatný charakter, který si vás okamžitě získá, jeho převleky a obličejová mimika...

plakát

Princové jsou na draka (1980) (TV film) 

Srdcovka už od dětství. Není v tom nostalgie, líbí se mi to pořád stejně. Jen mi doteď nedocházely dvě věci - že má ta pohádka tak chmurně melancholický prolog a že vlastně ani netrvá ani hodinu, byť je tak nadupaná, že pocitově přijde mnohem delší. Líbí se mi, že písničky zpívali samotní herci, přijde mi to přirozenější. Andrlová zpívala fakt dobře. A nedivím se, že se do ní Čenský bouchl.

plakát

Bony a klid (1987) 

Film jsem viděl už několikrát (v jeho době jsem byl vyháněn od televize), hodnocení a komentář ale k poslednímu zhlédnutí a včera mi to prostě fakt sedlo. Obě ve filmu opakované skladby se mi líbí, takže mi nijak nevadí a postupem času je ten film prostě úsměvný. Baví mě to. A hlavně to vědomí, že "Cementáři nezklamou!" je uklidňující a potěšující.

plakát

Treevenge (2008) 

Terorizované vánoční stromky vracejí úder. Skvělá vánoční jízda plná bizarního černého humoru, brutálního gore, originálních nápadů až budete odvracet hlavu. A pokud nejste přecitlivělé bábovky, tohle nesmí chybět ve vašem vánočním programu. Každé další slovo navíc jen zkazí dojem.

plakát

Máma (2013) (seriál) 

Seriál jsem chytl náhodně někde v půli sedmé série ale pak jsem ho dal od začátku. Neskutečně mi to sedlo. Výborné postavy. Byly doby, kdy mi Jaime Pressly byla neskutečně nesympatická a dokázala mi zkazit film, ale ty doby už jsou dávno pryč a tady Jaime neskutečně válí. Herecky vládne celému seriálu, charakterově mě nejvíce bavili Adam a Wendy, ta by zasloužila více prostoru.

plakát

Pekelná díra (2022) 

No to mi ho umej svěcenou vodou. Příběh neustálých (žánrových) změn (jako fakt nebudete tušit, jak to skončí a k čemu to povede), temný jako černoprdelníkův hábit, z mála tříská maximum, přičemž si skvěle pomáhá dobovým usazením a pohráváním si s žánrovými klišé. A ten monumentální závěr... Hodně povedené výkony Olafa Lubaszenka a Sebastiana Stankiewicze. Jako moc jsem od toho nečekal, ale v Polsku horror prostě umí. Už jsem jen čekal, kdy tam naběhnou/zazní Behemoth. Alespoň do závěrečných titulků je mohli dát... K (českému a eng) názvu - název díla má většinou nějaký smysl. Originální název, tedy Poslední večeře, ve vztahu k příběhu má smysl takřka určující a velmi silný, přejmenování na Pekelnou díru mi přijde dost tristní a mimo a sáhnout po tom mohl jen idiot upřednostňující PR před samotným dílem. Za/nakopal bych ho do pekelné díry.

plakát

Opičárny (1931) 

Harpo je prostě neskutečný.

plakát

Kanibalové (1980) 

No páni. Dával jsem si to teď po dlouhých letech znovu a úplně jsem u toho trnul hrůzou a znepokojivou tísnivostí. Možná jsem musel trochu dospět, zbavit se té někdy typické mladické flegmatičnosti a „namyšlenosti“ díky níž vás přece nic nemůže rozházet. Možná mi pohled a vzpomínku na tenhle film rozředili další kanibalské kousky, které nedosahují kvalit a vyznění tohoto mistrovského kusu. Za naprosto dokonalé považuji působivé souznění naprosto skvělé hudby s tím, co se děje v obraze, vytváří to neskutečnou atmosféru. Tohle je fakt neskutečně působivý, syrový a nepříjemný horror.