Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (4 760)

plakát

Taková malá bestie (1981) 

Zpočátku v podstatě Fantozzi jen s jiným jménem hlavního hrdiny. Až někdy ve třetině to trochu změní směr na klasickou dvojnickou komedii. Scény v hospodě a s matkou bestie jsou neskutečné. Stejně jako ty s opět výbornou a skvělou Annou Mazzamauro (opět neopomněla rozechvět své rty).

plakát

Desire (2013) 

Jako úplně chci, aby mi Shannyn ukradla auto. A nemusel by to být ani jaguar.

plakát

Výplata (2003) 

kdysi mě ten film bavil. Nechápu proč. Zápletka plochá, pomocné kličky, aby vše fungovalo podle plánu do očí bijící a Uma je tady fakt strašná.

plakát

Láska z pasáže (1985) 

Osmdesátky! Prostě osmdesátky. Když je miluješ, i v takhle výlohové podobě, není prostě co řešit.

plakát

Impostor: Živá zbraň (2001) 

Některé povídky by asi možná neměli převádět do celovečerních filmů. I od známých a uznávaných jmen. Druhé Total Recall se prostě nepovede vždy. Pointa dost slabá na to, aby ustála celovečerák. Docela beru, když se příběh a jeho postavy chovají nelogicky (rozuměj jinak, než bych se v dané chvíli za/choval já nebo většina lidí co znám), ale když postavy svým chováním a činy popírají vlastní univerzum a nastavené parametry a pravidla příběhu, ba dokonce popřou něco, co je ve filmu výslovně řečeno (zde SPOILER: pravidla fungování a spuštění oné mimozemské bomby KONEC SPOILERU), tak to už je hodně dost špatné. Ten konec je jedna velká komedie, samospasitelná a samožerná, celý film posílá do prdele.

plakát

Žiletky (1993) 

"Nejkrásnější na světě je, když se dva až tři lidi mají rádi." Na začátku, jak skřípe lžičkou o hrnek, to bych ho normálně zabil a film by skončil po první minutě. Když jsem film viděl před dvaceti lety, vůbec mě nezaujal, pamatoval jsem si z něj jen Hrubešovou a scénu s komínem (ta je prostě parádní). Asi jsem potřeboval vyzrát. Vizuálně, (a hlavně) kamerou a hudbou úžasný film. Pergnerová překvapivě skvělý výkon. Žiletky jsou má druhá nejoblíbenější skladba od Psích vojáků. "Jedeme ve vlaku a v podstatě furt..." 4.5*

plakát

Studená ryba (2010) 

Opravdu nádherné Japonky, prsa, soulože, litry krve, hromady lidského masa a mezitím vším psychologické drama. Prostě Sion Sono, trochu slabší než ostatní kousky a zbytečně dlouhý, ale porád dobrý.

plakát

Líbejte se, s kým je libo (2002) 

Žárlivec a věčně skuhrající čubka, hrající si na něco, co není, jsou fakt na pěst. Co na pěst, na kulku přímo dočela. Komediální drama. Zábavné, dramatické, z psychologického hlediska i zajímavé. Hotová studie přetvářky. Potěšitelné je, že vcelku záplava postav je umně ukočírována. Obsazení je zajímavé.

plakát

...a bude hůř (2007) 

"Byli jste fakt výborný." "Ne, jen jsme nebyli chvilku posraný." Protože mám knihu hodně rád již od raného mládí (myslím si, že jsem jí četl v těch opravdu nejlepších letech), dlouho jsem tuhle filmovou verzi míjel. Ale nakonec to jde. Problém filmu je, že je jen pouhým (nahodilým, přesto smysl dávajcím) výřezem knihy. Když ji znáte, zůstává pocit nenasycení. Chybí toho prostě hodně moc (např. Olinovo rodinné zázemí a rodinné peripetie, které v knize přeci jenom dost generují jeho stav a přístup). Neznáte-li ji, může film na ni nalákat. Protože přes to všechno dokázal alespoň trochu vystihnout atmosféru. Oceňuji syrovost a vizuální stylovost. Vcelku mile překvapivé je obsazení. Ale proto, že znám a miluju předlohu, nemůžu jít do plného. 3.5*

plakát

Handjob Cabin (2015) 

Honění již nikdy nebude stejné. Poměrně zábavné a vzrušující.