Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (4 758)

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

"Vůle, to je děvka." Všechny ty klasické a obdivované herecké výkony Al Pacina mi dosud vesele unikají. Jasně, v pár filmech jsem ho viděl, ale to tak jen přicmrndával. Takže až díky tomuhle můžu říci, že je skvělý herec. A tady skvělý je. Ten film má fakt parádní obsazení i ve vedlejších rolích (ta černoška mě skoro uhranula, Lomaxova matka je neskutečně děsivá). Te závěr je sice trochu samožerský, ale cesta k němu výtečná.

plakát

Leon (1994) 

Je-li (alespoň v mých očích) Pátý element nejlepším filmem Luca Bessona, je Leon nejlepší rolí Jeana Rena. Co k tomu říci více? Netřeba.

plakát

Pravidla násilí (2007) 

Dannyho Dyera mám rád již od Human Traffic a jsem rád, že jsem ho viděl v nějaké vážnější roli. Gillian Anderson je prostě fíha mňam a v rámci možností (scénářúrežie) předvádí co jde a snaží se. Hodně mě zaujal konstrukt zápletky a pointy, jen je obrovská škoda, že samotný závěr je hodně rychlý a takový nijaký.

plakát

Ještě blbější (1997) 

Tady trochu zklame snaha českých distributorů přiživit se na Danielsově slavné komedii. Přitom to tenhle film nemá vůbec zapotřebí. V komentářích hojně zmiňovaného mého bratrance Winnieho jsem neviděl, tak míru obšlehu nemohu posoudit, ale Ještě blbější mě příjemně pobavil. Charlize Theron může mít fakt skvělou postavu (nijak nezpochybňuji, že ji má) ale v tomhle filmu jí stejně budete koukat jen na nádherný úsměv.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Ze začátku se to nezdá, ale nakonec se to rozjede ve strašnou prdel. Posledních 20 minut jsem se fakt už řezal smíchy. Waltz je skvělý. Postava Jodie Foster neskutečně nechutná. Kate Winslet má skvělou postavu a opilá je hrozně roztomilá.

plakát

Dolly - Vraždící duch (1991) 

Ech, ta panenka vypadá a působí fakt skvěle, v tomhle směru opravdu spokojenost. Osmdesátko-devadesátková horrorová MCBP Denise Crosby taky potěší. Ale to nestačí k tomu, aby ten film nebyl nudný a nezáživný.

plakát

Trilogy of Terror (1975) (TV film) 

Prvním dvěma příběhům už trochu škodí stáří, ne že by nebyly dobré, první se mi líbí hodně, u druhého je smůla, že pointu odhadnete zbytečně brzy, ale tyhle zápletky a pointy jsou dnes už poměrně běžné, nepřekvapivé a neoriginální. Věřím ale, že ve své době ještě měly svou sílu a já mám tyhle psychologické hrátky (obzvláště Julie) poměrně rád. Třetí povídka je pak krásně ujetá, ta soška vypadá skvěle a i pojatá je parádně. Představa, že mi něco takového pobíhá a vříská po bytě není moc příjemná. První povídka ****, druhá povídka 2.5*, třetí povídka ****.

plakát

Fakjů pane učiteli 3 (2017) 

Ten prvotní nápad a zápal je pryč, stejně jako skvělá Karoline Herfurth (a její náhrada je fakt slabší), ale zábavné je to tak nějak pořád stejně.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Taková mile úsměvná komedie na níž mě nejvíce zasáhly prostřihy na dvě skupiny lidí vyvolávající WHITE POWER/BLACK POWER. To mi přišlo jako nejvýmluvnější, nejsilnější a svým způsobem (a snad i nechtěně) nejangažovanější část filmů. 3.5*

plakát

Ultraviolet (2006) 

Jsou filmy, které jsou tak blbé, až jsou vlastně dobré. Tenhle je jenom blbý. Respektive trapný. Vizuální onanie, která však neu(spo)kojí. Wimmer asi není moc rozumný, když mu nedošlo, že druhé Equilibrium prostě nenatočí. Tu jednu hvězdičku za pupík Milly Jovovich.