Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (4 760)

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Taková mile úsměvná komedie na níž mě nejvíce zasáhly prostřihy na dvě skupiny lidí vyvolávající WHITE POWER/BLACK POWER. To mi přišlo jako nejvýmluvnější, nejsilnější a svým způsobem (a snad i nechtěně) nejangažovanější část filmů. 3.5*

plakát

Ultraviolet (2006) 

Jsou filmy, které jsou tak blbé, až jsou vlastně dobré. Tenhle je jenom blbý. Respektive trapný. Vizuální onanie, která však neu(spo)kojí. Wimmer asi není moc rozumný, když mu nedošlo, že druhé Equilibrium prostě nenatočí. Tu jednu hvězdičku za pupík Milly Jovovich.

plakát

Svůdná krása (1996) 

Taky bych si zajel přijít o panictví na krásný italský venkov. Jenže tohle už jsem nějak prošvihl. Ještě mám v živé paměti, když šel tenhle film do kin, všude na něj běžely upoutávky a já, tehdy čerstvě plnoletý, si říkal, že to bude nějaká strašná intelektuálština zabalená v hávu lehkého erotična. A ona to vlastně i intelektuálština v erotizujícím hávu je, ale jsem rád, že jsem si na film ještě dalších 22 let počkal, protože teď ho dokážu mnohem lépe ocenit. V podstatě romantické drama o formálně dospělé dívce, která však až ono léto teprve vyzraje ve skutečně dospělou ženu. Nádherný letní příběh odehrávající se v úžasném prostředí, vyprávěný krásným jazykem nejen slov ale i obrazů a výtečně obsazený. V kukuči Liv Tyler se prostě utopíte, nástup postavy Rachel Weisz do příběhu je až nadpozemský, Sinéad Cusack je skvělá celý film, Marais pobaví a Irons tam sedí jako prdel na hrnec (v podstatě si dal jen takové lehké zahřívací cvičení pro o rok pozdější Lolitu). Ten film je jako obraz s cudně odhalenou dívkou ležící na letní louce.

plakát

Bod zlomu (1991) 

Příjemné plážové akční krimi, na němž mě hrozně baví ještě silný závan osmdesátek ale už vystrkující růžky nové dekády. Reeves a Busey jsou skvělí, Swayze používající karate mě vždycky rozesměje a Lori Petty je úchvatná.

plakát

Aquaman (2018) 

U všech mořských ďasů, co tohle bylo za sračku?

plakát

Karate Kill (2016) 

Když máš splín, Asami ho změní v stín. I když teda jen vedlejší rolí a účastí snad ve třetině stopáže. Nekřičí zde, nikoho nezmlátí, ale souloží a střílí. A to mi stačí. Jinak je to takový klasický raně devadesátkový karate akčňák o hrdinovi, jemuž unesli sestru v současném/moderním hávu. Rvačky jsou příjemně střízlivé, některé snímané zajímavou kamerou a bez zběsilého střihu (velká pochvala). přestřelky trochu kazí digitální krev a výstřely, ale dá se to přežít. Mitsutake občas přehání (hlavní hrdina trhá uši a proráží ruce hrtanem), ale to k tomu tak nějak patří a on sám při německé premiéře svého předchozího filmu Gun Woman prohlásil, že si je toho vědom, ale sakra, natáčí přeci akční filmy, tak proč by si to nemohl dovolit. A já s ním souhlasím. Hlavní hrdina je vcelku sympaťák, Asami je skvělá (jako vždy) a záporáci jsou až zábavnou sbírkou magorů.

plakát

Generace X (2005) 

Tohle asi bude ve mně nějakou dobu hlodat a pak se vrátím a hodnocení zvednu. Mám takovou soukromou skupinu filmů, z nichž se mi dělá fyzicky i pocitově nevolno, prostě mi zvedají kufr. Začalo to Americkou krásou, u něhož jsem se fakt málem pozvracel. A tohle tam šoupnu taky. Není to o kvalitě filmu, nebo ano, je to o kvalitě. Ty postavy jsou ve svém hnusu tak působivé, že prostě vyvolávají nevolnost. Pravda, zde to není tak expresivní a úderné, jako třeba právě u Americké krásy, ale je to tam. O filmu jsem nevěděl vůbec nic, šel jsem do něj jen kvůli Camille Belle (a okrajově upřímně - ona a Carrie-Anne Moss z vás servou hadry jen pouhou svou přítomností), ale herecké obsazení je prostě výborné.

plakát

Úder otevřenou dlaní (1983) 

Faktem asi je, že svého času tenhle film trochu zastiňovali průbojnější Zrada a pomsta a zábavnější (čti komičtější) Mstitel s píšalou. Ale takhle po čase, s odstupem času, se z Úderu otevřenou dlaní jeví velmi zajímavý a silný film. Docela bych snesl nějaký remake s Donnie Yenem v hlavní roli.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Kterak echtózní čubka k poznání a nápravě dojde. Diaz hraje to co vždycky, od ní prostě (už) nic jiného čekat nelze. Jenže její kouzlo fungovalo jen v Masce. Pak už to byla/je jedna velká karikatura. Musím ale říct, že mě konečně bavil Segel, v což jsem tak nějak už nedoufal.

plakát

Podezřelé chování (1998) 

Takoví Stepfordští studenti. Ale alespoň se mohlo představit několik tehdy mladých herců. Jen by mě zajímalo, co se od tohohle filmu stalo s herectvím Nicka Stahla. Tady byl hodně fajn, ve třetím Terminátorovi jako leklá ryba. Takový tendenční sci-fi horror se svým způsobem až komickou horrorovou vložkou z blázince. Ta, jako by byla vystřižena z jiného filmu a do tohoto vložerna. Se zápletkou nemá moc společného, spíše to vypadá, jako by si tvůrci řekli, že by tam mohli dát něco strašidelného. A tak vymysleli tu nejklišovitější scénu. Pravda, má jednu doborou lekačku a krásně chmurnou atmosféru, ale nakonec se jí spíše jen zasmějete. Výborný Sadler.