Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 196)

plakát

Dokonalý svět (1993) 

Mám rád filmy, kde můžu fandit jedincům na obou stranách barikády... A obzvlášť když jsou tak povedeně zahraní - Costner a Eastwood skvělí jako vždy...

plakát

Kouzelná romance (2007) 

Ze začátku jsem váhal, jestli mě spíš těší parodování Disneyho Disneyem, nebo štve otravná princezna a princ. Ale nakonec dobrý, příjemná a zábavná oddechovka :-)

plakát

K. O. (2001) 

Těch 56% myslím celkem odpovídá.

plakát

Barbar Conan (1982) 

V žánru fantasy vždycky preferuju promyšlené universum a kvalitní vizuál (čti žádné či naopak skvělé efekty, plus obstojné herce). Takový LotR mi sedí, například. Conan je naprostý opak - vizuál lehce (a úmyslně) béčkový, v hlavní roli dřevo s jedním výrazem na celý film, ale hlavně že se budou sekat hlavy, bude stříkat krev, odhalené bradavky se počítají na desítky a i na nějaký ten sex dojde. Tenhle styl prostě nemusím, sorry, Conane.

plakát

O Honzovi a Barušce (1977) (TV film) 

Taková hodně levná pohádka s hodně levným Vondráčkem.

plakát

Nesmrtelná teta (1993) 

Jedna z mála českých (čti "porevolučních") pohádek, která se dá snést. Hlavně kvůli trochu netradičnímu tématu, krásně odporným postavám, a taky odvaze ukázat i na nějakou tu mravokárnou pointu a ne jen omílat, jak láska dvou mladých neznámých herců zvítězí nad vším (viz ostatní pohádky).

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Ach jo, radši už se na ty pohádky vykašlete. Co z toho, že se zaklínáte Hansem Andersenem, když hlavní zápletku přepíšete, a ve výsledku z toho je stejný mustr, jako u všech pohádek předtím: Mladý pár, složený z neznámých herců, který proto taky nedostane skoro prostor, jenž jim berou přehrávající starší "hvězdy" v čele s dost nepovedenou Bohdalkou, vykrádající vlastní (Bohdalky i Zelenky) Nesmrtelnou tetu... Jedna hvězda za Preisse, který se konečně vymanil z akademického "hraju v národním Šejkspíra" prkenného stylu a druhou za Dejdara, který... no řekněme třeba za ty jeho pejzy.

plakát

Upír z Feratu (1981) 

Nepříliš vydařený pokus o československý horor. Škoda, mám totiž neodbytný pocit, že za to může tehdejší cenzura, skrz kterou ledacos neprošlo... Ty cenzory vážně nechápu - vyškrtat nějaké to strašení, a nechat tam full-frontal budoucí první dámy...

plakát

LOL (2012) 

V těžké konkurenci filmů Santa 2 a Slunce seno 2 jsem jedno nudné předvánoční odpoledne zvolil tenhle kousek. Mno. Řekněme že moje očekávání ještě překonal - že bude Miley hrát úplnou slepici, to jsem tušil, ale že i Demi Moore... Jinak klišé nad klišé - rozvedená rodina, rebelující teenageři, první sex, dokonce i ten souboj kapel tu je, i když tentokrát v plytkém popíkovém hávu... A nakonec samozřejmě plastikovej happy-end. 30%

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Naprostá klasika sci-fi. George Lucas ve svém nejlepším díle ukázal všem následovníkům, jak se na to musí: Skvělé universum, promyšlené desítky tisíc let zpátky (kupa prostoru pro následující filmy, knihy, komiksy, hry...), nejlepší záporák všech dob, a kupa ňoumů, co mu dříve či později vypráší pláštěnku. Už jen ten nápad, nazvat první díl epizodou 4, aby bylo o 20 let později co přidat, parádní :-) Papundeklové kulisy kupodivu ani po 30+ letech vůbec nevadí, soundtrack J.T.Williamse je prostě perfektní... Není co vytknout :-)