Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Prostě film číslo jedna. Geniální Hanks, fantaskní a fantastický scénář, sličná Wright... Prostě nemám slov - Sometimes, I guess there just aren't enough rocks.

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Ze začátku podivná hříčka, divák má chuť hledat logické mezery a trpět opakovanými tvrzeními. Později úvaha nad smyslem víry a cílem lidské civilizace. A nakonec pořádná rána, která v mžiku všemu dodá nový rozměr. Film s naprosto největším poměrem cena/dopad, ať už proto, že natočení muselo stát pouhých pár dolarů, nebo kvůli originálnímu tématu s perfektním minimalistickým zpracováním a sílou, která vás srazí do kolen a donutí vás přemýšlet.

Avatar

Avatar (2009)

Při prvním shlédnutí jsem málem poslintal sedačku ve 3D kině, Pandora mě naprosto vcucla a nepustila. Při druhém (o týden později) už jsem vnímal totální vykradenost příběhu, ale čert to vem, stejně jsem se královsky bavil a atmosféru jsem vychutnával znovu a znovu. Třetí pohled (ve 2D doma na TV) mi dosvědčil, že nic z toho nebylo závislé na monumentálnosti 3D kina. Prostě kousek, u kterého slabý příběh prostě nemůže vadit, protože nemáte čas ani chuť o něm přemýšlet a musíte vychutnávat všechno ostatní, protože zbytek dokonale sedí dohromady a veškeré špičkové technologie nijak neznásilňuje, ale přirozeně je využívá. Cameron prostě ví, co na obyčejného diváka platí :)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

Můj takřka náhodně vybraný zástupce Hvězdných válek v mém TOP5. Zbožňuju tohle promakané universum, které sahá daleko za všech šest filmů. Kdybych si mohl vybrat jediné vysněné povolání, byl by to rytíř Jedi.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Parádní pohodová sci-fi, škoda že jsem nezažil (doslova) premiéru, tehdy bych z toho byl asi perplex. Ale i dnes hodnotím přes 80%, a je velká škoda, že se takovéhle kousky už netočí. Parádní obsazení, scénář i režie, hudba taky sedí, vlastně nemám vůbec co vytknout! 5*

Enderova hra

Enderova hra (2013)

Knihu jsem nečetl, ale i díky filmu se na to chystám. Enderova hra je na dnešní dobu až netradičně tradiční sci-fi - efektů jen tolik, kolik je nezbytně nutné. Hlavní roli tak má příběh, uvěřitelné univerzum a kupa postav. Hodně je cítit proškrtávání předlohy, na hodně věcí se evidentně nedostalo a další byly jen nakousnuty, ale kupodivu tím film ani moc netrpí, aspoň ne pro mě jakožto hardcore sci-fi fanouška :-) Pokud sci-fi nemusíte, klidně si jednu či dvě hvězdy odečtěte, pro SF maniaky je to ale must-see a možná nejlepší sci-fi roku.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Parádní zábava! Vikingové, fantasy, draci, akce, hlášky, draci, emoce, draci, hudba, zmínil jsem už draky?

Avengers

Avengers (2012)

Takhle povedenou akci jsem dlouho neviděl. Efektní, bombastické, epické, přesně jak mají komiksárny vypadat. Začátek, kde jsou postupně představeny všechny postavy, je trochu pomalejší, možná až moc plný narážek na všechny předchozí filmy, které znalce nudí a neznalce odrazují. Ale po půl hoďce se rozjede akce a od té doby nejde odtrhnout zrak ani na vteřinu - všichni hrdinové mají perfektně rozdělený prostor působnosti, v čele s perfektně hláškujícím Starkem. Parádní zábava. PS: 3D nebrat, je na tom hodně vidět, že jde jen o následnou (a nekvalitní) předělávku ze 2D. PPS: Doporučuju shlédnout celou první fázi během pár dní, vykoukne dost souvislostí mezi filmy, které na první (oddělené) shlédnutí vidět nejsou ;)

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Wow. Něco takhle pozitivního jsem dlouho neviděl. Příběhová linka krásně jednoduchá, takže si divák může užívat lehoučkou atmosféru, která je místy až absurdní a snová... K tomu parádní scenérie, skvěle vybraná hudba, a k mému velkému překvapení dost dobře hrající Stiller, hlavně ve vážnějších polohách. A pak zjistím, že to i režíroval? Wow.

Život Briana

Život Briana (1979)

Always look on the bright side of life... tudu, tudu-tudu-tudu...