Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Mysteriózní

Recenze (137)

plakát

Uloupené Kosovo (2008) (TV film) odpad!

Bombardování Jugoslávie letadly NATO považuji za válečný zločin a uznání Kosova jako nezávislé země za ostudné nicméně tohle je silně jednostranná propaganda z opačné strany.

plakát

THX 1138 (1971) 

Závěr je dost kitsch tudíž jednu ubírám, ale jinak velmi silné 4, jde o zdařilou dystopii, která je důstojným protějškem jiných podobných filmů Gilliamovým Brazil počínaje a polskou Sexmisí konče.

plakát

Mrazík (1964) 

Kultovní záležitost. Té kultovnosti ale jistě napomohl i dokonalý dabing. Nevím ale nakolik tahle ruská pohádka je schopna stejně oslovit i generaci pod třicet která už nezažila povinnou ruštinu na školách a nekritické oslavování všeho ruského/sovětského?

plakát

Sex ve městě (1998) (seriál) 

Tom Riddle to za mne vystihl- a a já nemám co bych dodal.

plakát

Hezké vesnice hezky hoří (1996) 

Absurdní černá komedie a zároven drama z bosenské války s protiválečným poselstvím. Vadila mi určitá chaotičnost v první půlce nicméně mrazivý konec výsledné hodnocení zvedá. Ve válce se projeví ty nejhorší a zároven ty nejlepší vlastnosti. Podobný film: Full metal jacket

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Po Caprově Stalo se jedné noci a Formanově Přeletu třetí a zcela zasloužený grandslam (Ceny akademie v pěti hlavních kategoriích)

plakát

Moderní doba (1936) 

Lidi co se živí rukama to neměli lehké tehdy nemají to lehké ani dnes. Odcizení dle Marxe v realitě.

plakát

Pretty Woman (1990) 

Docela hezká pohádka ale Popelka to aneb Wall Street potkal květinářku Lízu. Julia je milá ale vadil mi prkenný Gere který sráží hodnocení na průměr.

plakát

Scary Movie: Děsnej biják (2000) 

Strašná blbina a místy dost trapné ale za odkazy na Amistad a Obvyklé podezřelé zvedám hodnocení do slušného průměru.

Ovládací panel
4 body