Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 335)

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

,,Do you know what my husband said about the news? He called it the first rough draft of history." Dle popisu mě The Post zaujalo už docela dávno, ale nějak jsem se k projekci nemohl odhodlat. I přes všechna ta hvězdná jména jsem se obával, že to bude příliš nudné, příliš americké. Opak je pravdou. Příběh je vyprávěn velice poutavě, místy i napínavě a hltal jsem takřka každou scénu. Pořád si myslím, že je to film zejména pro americké publikum (či fanoušky jejich dějin a politiky), kdy místy zaznívají jména, která českým divákům nemusí být známa, ale celkový dojem to příliš nenarušuje. Skvělé po technické stránce, výborné obsazení, silné 4*.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Docela se divím, že tento film tolik nezlidověl a je velmi opomíjen. Přitom je lepší než polovina českých ,,oldschool" komedií. Hlášek je tady plno a na české poměry obsahuje vskutku obrovské množství nápadů. Zdeněk Svěrák v roli kouzelného dědečka fantastický, Forman působí, jakoby svou roli ani nehrál, ale žil a Edita Brichtová je doplňuje svou přirozenou krásou. Efekty jsou malinko zbytečné, ale nijak nevadí. Akumulátor je zkrátka českým dílem, kterého si vážím a televize je zlo :-) ,,A já? Já mám rád kozy!"

plakát

Aladin (2019) 

,,If you don't have anything, you have to act like you own everything." V posledních letech se s hranými remaky starších kreslených pohádek roztrhl pytel a jak tomu normálně příliš nefandím, tentokrát musím uznat, že se předělávka povedla. Nový Aladdin je svěží, zábavný a dobře obsazený (trochu jsem měl obavu, jak se se svou rolí popere Will Smith, ale i když to není Robin Williams, docela mi jeho pojetí sedlo). Celkově hezký a příjemný film.

plakát

Aladin (1992) 

Disneyovská klasika se vším všudy, která mě bavila v dětství a baví mě i dnes. Díky kouzelnému příběhu, exotickému prostředí a dobrým hudebním číslům je Aladdin v rámci žánru tak trochu unikát a popravdě si neumím představit lepší zpracování Pohádek tisíce a jedné noci. Hlavní tahák filmu je ale samozřejmě džin v podání Roberta Williamse - zábavnější a nápaditější postavu jsem v žádné jiné disneyovce neviděl. Lepší 4*.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Jak mám Sachu Barona Cohena docela rád, Ali G se k mým oblíbencům neřadí. Tato politická satira se sice místy trefuje do černého, v mnoha částech však nudí či překračuje hranici trapnosti. Některé scény ale opravdu pobavily.

plakát

Amadeus (1984) 

Jeden génius natočil film o druhém a vyšlo to parádně. Ani nevím co tomu vytknout, jedině, že to prostě nebylo pro mě. I tak ale zajímavý zážitek.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Zřejmě nejsem zdaleka jediný, kdo se vůči této předělávce ještě poměrně čerstvé Raimiho trilogie stavil skepticky. A musím přiznat, že mě ani samotná projekce vůbec nepřesvědčila. Nový Spider-Man je sice modernější, už umí hledat na internetu, má lepší kostým a pavučiny mu nevystřelují přímo ze zápěstí, ale jinak je to ve své podstatě stejné. Koncept kousnutí - odpovědnost - hezká holka - bláznivý vědec se nemění a i proto může diváka jen těžko něco překvapit. Dílčí faktory se ale najdou. Pro mě je to třeba Garfield, kterému jsem příliš nevěřil, ale oproti Maguiremu je podstatně zábavnější, i když taky trochu otravnější (má tak ale aspoň blíže ke komiksové postavě). Emma Stone byla oproti tomu sázkou na jistotu, zbytek (včetně záporáka) je ale nemastný neslaný. V porovnání s Raimiho prvním dílem je tento určitě vizuálně dokonalejší, ale osobně si radši znova pustím 12 let starou verzi.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Vizuálně je druhý Amazing Spider-Man nejpůsobivějším filmem, co jsem za poslední dobu viděl. Záběry létajícího superhrdiny, elektrický výboje, Oscorp - to vše se opravdu nesmírně povedlo. Co mě ale překvapilo je, že film jako takový není špatný i mimo vizuální stránku. Garfield je opět zábavný, Emma půvabná a příběh nečekaně zajímavý. Akorát moc nerozumím tomu, proč ze dvou finálních soubojů nedokázali tvůrci vytřískat víc. Jinak ale spokojenost a jednoznačné překonání prvního dílu.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Svým způsobem výjimečný film, který mě ale naprosto minul. Bohužel jsem onu výjimečnost vnímal pouze v umění hezky natočit zcela nezajímavý příběh. Výtvarná stránka je opravdu úchvatná - některé záběry takřka braly dech a hudba byla famózní, ale co se týče ostatních aspektů, už to tak slavné nebylo. Po slibném začátku, kdy jsem se začínal těšit na zajímavý zážitek, jsem se začal trochu ztrácet, ale hlavně dost nudit. S postupem času navíc poněkud začíná vadit, že v celém snímku není jediná ,,normální" postava. Nicméně rozumím, proč je film hodnocením vysoko - pro mě ale zůstává krásně natočenou nudou o ničem.

plakát

Americká krása (1999) 

Problémy v rodině, jejíž každý člen je nějakým způsobem pošahaný. Díky únavě ze složitosti vztahů všichni z nich pochopí, že změna je život, ale každý si jí představuje po svém... Kromě Kevina Speceyho v životní roli, musím vyzdvihnout Menu Suvari, která svým vzhledem i talentem dodala filmu ještě trochu té americké krásy.