Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 335)

plakát

Kafe a cigára (2003) 

Jak už to tak u povídkových filmů bývá, Coffee and Cigarettes doplácí na kolísavou kvalitu jednotlivých příběhů. Zatímco například Cousins? snese nejpřísnější kritéria, některé epizody vyloženě nudily. Bohužel ale musím říct, že těch slabších bylo ve výběru o poznání víc.

plakát

Kafka (1991) 

Abych řekl pravdu, čekal jsem něco jiného. Kombinace Kafkova života s jeho příběhy měla rozhodně velký potenciál, ale zpracování se příliš nevyvedlo. Především mi chyběla ponurá, až zoufalá kafkovská atmosféra, která by se do prostředí černobílé Prahy tak zatraceně hodila. Soderbergh si tímto tedy u mě kladné body nezískal. Škoda.

plakát

Kajínek (2010) 

Na české poměry velmi povedené akční drama. Lavroněnko mile překvapil a jsem rád, že tvůrci sáhli po méně známém zahraničním herci než aby zase vybírali z našich luhů a hájů. Alici Bendové její role sedla, jak nikdy předtím. Co mě ale neskutečně irituje je fakt, že film dělá z pana Kájínka českého hrdinu a oběť justičního omylu. Když jsem vycházel z kina, jediné, co jsem slyšel byly ohlasy typu: ,,Pitomej stát, vždyť je nevinnej"... A to, prosím pěkně, ne.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Nějak takto bych si zpracování už poněkud otřepaného tématu (žádné city, jen sex) představoval. Mila i Justin se do podobných rolí výborně hodí a Woody Harrelson jako bukvice vynikající. Možná jsem čekal více humoru, ale zpětně musím uznat, že mi na pozadí velmi příjemného příběhu nikterak nechyběl.

plakát

Kameňák (2003) 

Ale no tak! Vždyť to není tak špatné. Životní moudra od toho člověk čeká nemůže, ale jako komedie to funguje. Párkrát jsem se pořádně zasmál a to od komedie očekávám. No co, asi mám jiný humor než většina zdejších uživatelů :)

plakát

Kameňák 2 (2004) 

Jak první díl ještě celkem bráním, tak tenhle stojí za hovno. Téměř vše dobré se vytratilo a zbyly jenom... Vlastně nezbylo skoro nic.

plakát

Kameňák 3 (2005) odpad!

První díl ušel, druhém ještě trocha z té jedničky zůstala, tak jsem doufal, že i ta trojka bude aspoň nějakým náznakem dobrá. Ale oni ponechají všechno špatné a přidají cikány, hrající fotbal. To, ať už se na mě pan Troška nezlobí, ale tohle je odpad.

plakát

Kámoš k pohledání (2009) 

Spousta známých tváří z amerických komediálních seriálů v pohodové oddychovce, u které můžete v klidu vypnout a pobavit se. Paul Rudd je popravdě místy trochu otravný, některé pasáže by mohly být o stupínek zábavnější, ale celkově se jedná o lehce nadprůměrnou komedii, ke které se klidně někdy rád vrátím.

plakát

Kandidát (2013) 

Československý pokus o moderní, stylový, cool film z politického prostředí. A musím říct, že se docela povedl. Opět tomu lze vytknout mezery ve scénáři, pár naprosto nesmyslných momentů a do očí bijící product placement (na to všechno jsem si u našich novějších filmů už tak nějak zvykl), ale pár povedených scén i myšlenek Kandidát rozhodně nabízí. Pochvalu zaslouží Majeskýho Lambert, který je vskutku uvěřitelnou, charismatickou postavou, přesně jakou takový film potřebuje. Naopak trochu zbytečná mi přišla linka s odposlechy (jakoby měli naši tvůrci potřebu to po pár povedených projektech cpát do každého snímku). Celkově jsem se docela pobavil, na víc než 3* to ale přesto není.

plakát

Kanikuly strogogo režima (2009) 

Po rozpačitém začátku a dosti podivném útěku dvou vězňů následuje poměrně zábavná pasáž v pionýrském táboře, kde se hlavní protagonisté snaží ukrývat před policií. Díky sledu humorných situací a dialogů (skvělá práce s vězeňským argotem) jsem se do filmu docela rychle ponořil a díky tomu mi tato komedie opravdu příjemně utekla. Rozhodně to není nic světoborného a z ruských komedií bych doporučil spíše jiné kousky, ale jako jednorázová oddechovka to poslouží velmi dobře.