Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 338)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Nebudu předstírat, že jsem všem těm odkazům rozuměl (to snad bez přechozí cílené přípravy ani nejde), musím proto uznat, že místy to pro mě bylo trochu zdlouhavé čekání na závěrečnou půlhodinu. I tak mě to ale ve výsledku docela bavilo. Atmosféra Hollywoodu z konce 60. let byla nesmírně příjemná a ústřední dvojice naprosto vynikající. Když k tomu přičteme výborný soundtrack a všudypřítomný Tarantinův rukopis, mohlo by se zdát, že z toho bude perfektní zážitek, výsledné pocity jsou ale bohužel spíše rozpačité. Nemohu se ale zbavit dojmu, že Once Upon a Time in Hollywood není filmem pro diváka, ale filmem pro Quentina Tarantina.

plakát

Anelka: Nepochopený střelec (2020) 

Nejsem fanouškem Anelky, nikdy jsem nebyl, sportovní dokumenty mě ale většinou baví a chtěl jsem dát proto šanci i tomuto. Bohužel se mi nelíbilo, jak byl pojat. Anelka se sám staví do role nepochopeného poloboha, kterému po celou kariéru pořád někdo ubližoval. V některých chvílích tomu tak opravdu asi bylo, ale trocha pokory a sebereflexe, kor s odstupem času, by opravdu neuškodila. Jedna věc je, že měl místy smůlu na lidi a občas si postavil hlavu zcela právem, ale kdyby se sem tam zachoval profesionálněji a dodržoval, co se po něm chce, mohl být také někde úplně jinde. Nejzajímavější z tohoto počinu byl jednoznačně pohled do zákulisí celé aféry z mistrovství světa 2010, kterou mám ještě v živé paměti. Celkově ale bohužel podprůměrný dokument s mizivou vypovídající hodnotou.

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Hezká pocta československému letectví zobrazující lidský příběh, který mě bohužel příliš nebavil. K postavě mladého, naivního a zamilovaného Karla Vojtíška jsem si za celou dobu cestu nenašel a místy mi přišel až trochu otravný. K výkonu Hádka (a ostatně ani jiných herců) však výhrad nemám. V české kinematografii se jedná o poměrně výrazný kousek, v porovnání s jinými světovými válečnými filmy, ale v mých očích z průměru příliš nevybočuje. Lepší 3*.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

,,You're not a Nazi, Jojo. You're a ten-year-old kid who likes dressing up in a funny uniform and wants to be part of a club." Natočit komedii z prostředí nacistického Německa rozhodně není nic jednoduchého. Waititiho pokus působí nevšedním dojmem a po mnoha stránkách překvapí. Bohužel však ne po té komediální. Čekal jsem, že to bude o poznání vtipnější, bizarnější, zcela za hranicí korektnosti. Místo toho zejména druhá polovina je spíše dramatem, které sice dobře poukazuje na absurdnost celé (nejen antisemitské) ideologie, ale humoru bohužel moc nepřináší. Stojí za zhlédnutí, ale byl jsem mírně zklamán.

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

,,So are you good guys or bad guys?" Je až do oči bijící, jak se Netflix zase snaží při obsazování jednotlivých rolí uspokojit všechny menšiny. Kdyby tak raději někdo vložil tuto energii a čas do scénáře... Chybí jakékoliv vysvětlení - za celé dvě hodiny se divák nedozví odpovědi na otázky, které logicky vyvstanou hned v úvodu filmu. Což je škoda, protože bez podrobnějšího popisu historie hlavních postav je velmi těžké si k nim vybudovat jakýkoliv vztah či alespoň zjistit, na čí straně stojí. Jinak mě to vcelku bavilo, byť akce mohlo být o něco více. Slabší 3*.

plakát

Stepfordské paničky (2004) 

,,Add it up. All the women around here are perfect sex-kitten bimbos. All the men are drooling nerds. Doesn't that seem strange?" Přiznám se, že jsem vůbec nevěděl do čeho jdu a o čem to celé je a nutno říct, že u sledování úvodních titulků jsem snad nikdy nebyl takhle zmatený. A tento pocit občas přetrvával i dál. Opravdu by mě zajímalo jakým způsobem vyznívá předloha (byť bohužel ne dost na to, abych ji v záplavě pro mě zajímavějších knih skutečně přečetl), toto filmové zpracování totiž místy působí jako vcelku zajímavá kritika společnosti, po většinu času však jako naprosto směšná kravina. Bohužel tomu chybí napětí a tíživější atmosféra, které by z tohoto snímku mohly udělat solidní thriller.

plakát

Projekt Power (2020) 

Upřímně moc nechápu, proč by kdokoliv s kapkou rozumu (a některé z postav se přinejmenším tváří, že jej mají) kvůli pouhým 5 minutám možného zisku náhodné superschopnosti riskoval život, ale když dám tyto úvahy stranou, je Project Power docela zábavným chaosem. Foxx s Gordon-Levittem jakž takž zvládají film utáhnout, bohužel k nim zcela chybí výraznější záporák. Potěší pár akčních scén a prvek překvapení při užití pilulky každou novou postavou. Na nic víc než průměr to nestačí, ale nutno říct, že Netflix již přišel i s daleko horšími kousky.

plakát

Co s láskou (2014) 

Pěkný romantický příběh se zápletkami jako z telenovely. Od počátku jsem trochu bojoval s tím, že do rolí mladé a starší verze Dawsona byli obsazeni typově odlišní herci, ale v průběhu sledování jsem se s tím tak nějak smířil. Líbilo se mi postupné odkrývaní detailů z minulosti, které citlivě pomáhaly pochopit aktuální vztah mezi postavami. Závěr byl popravdě spíše zklamáním.

plakát

Bratříčku, kde jsi? (2000) 

,,Damn! We're in a tight spot!" Překvapivě poklidný útěk trojice trestanců, který místy až zoufale postrádá šťávu. Pár scén pobaví, vesměs ale platí, že celý film táhne Clooney a jeho kulišácký výraz. Další snímek z dílny bratří Coenů, který mě příliš neoslovil.

plakát

Trojí hranice (2019) 

,,You've been shot 5 times for your country and you can't even afford to send your kids to college. Partička drsných ex elitních vojáků se vydává do Jižní Ameriky, kde při vidině pořádného balíku peněz dělají jednu chybu za druhou, což mě docela překvapilo. A nejen to. Čekal jsem o poznání více akce a méně tlachání, byť ve výsledku mě asi nejvíc bavil úvod před celou akcí. Z hereckého obsazení mi nejvíce seděl Charlie Hunnam, za to Affleck byl naprosto nijaký. Průměrné 3*.