Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 337)

plakát

Showtime (2002) 

Nezaujal mě ani samotný nápad, natož provedení. De Niro vypadá, jakoby ho hraní přímo obtěžovalo (a i když tak jeho postava vypadat měla, minulo se to účinkem), věčně se tlemící Murphy víc otravuje než baví a celé to působí daleko víc směšně než zábavně. Pár úsměvných momentů tam rozhodně je, ale celkově to není nic víc, než podprůměrná komedie, na kterou rychle zapomenu.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Že by to byl úplný propadák se říct nedá, ale k nadšení mám hodně daleko. Přitom vizuálem a vlastně i příběhem mohl Jupiter Ascending aspirovat na titul přinejmenším hodně povedeného blockbusteru. Největším problémem jsou romantické pasáže, které mi do filmu vůbec neseděly, o to spíš, že mezi Channingem a Milou to nejiskří ani trochu. S tím souvisí i další výtka - nepříliš povedený casting. Na papíře to vypadalo celkem slušně, ale uvedená dvojice je slabá (a to mám Milu moc rád) a Redmayne možná umí oscarově zahrát Hawkinga, ale na tuhle roli se nehodil a svým přehráváním místy dost otravoval. Wachovští tentokrát nepřesvědčili, průměrné 3*.

plakát

Jurský svět (2015) 

Byť se nepovažuji za fandu původního Jurského parku, na tuhle novou verzi jsem se do kina poměrně těšil. A musím uznat, že jsem dostal přesně to, co jsem chtěl a očekával - prohlídku dinosauřího světa, slušnou akci, trochu humoru, spoustu odkazů na devadesátkovou klasiku a celkově velice solidní zábavu. Jediný problém tohoto filmu je ten, že jednoduše nemá čím překvapit. Jednou za čas se ale do tohoto prostředí vracím rád, tak to tolik nevadí. Pohodové 4*. P.S.: Bryce Dallas Howard je asi nejrychlejší běžkyní na podpatcích, co jsem kdy viděl.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Nesmírně povedená komedie plná skvělého britského humoru a výborné hudby. A to jsem vůbec nevěřil, že by Richard Curtis mohl po Love Actually znovu takhle zabodovat. On přitom ze své režisérské prvotiny dokázal přenést pohodovou atmosféru i nenucenou romantiku, přivedl si k tomu pár osvědčených herců a i ve zcela odlišném prostředí opět zvládl vytvořit zábavný film, na který se opravdu příjemně kouká. 130 minut se sice na komedii zdá být moc, ale za sebe mohu říct, že jsem se ani chvíli nenudil. Víc takových filmů! ,,Rock 'n' roll!"

plakát

Před soumrakem (2004) 

Uplynulo 9 let a i když Jesse i Celine tvrdí, že se za ta léta nezměnili, není to úplně pravda. Oproti prvnímu dílu se značně vyvinuly jejich pohledy na svět, rozhovory dostaly trochu jiný náboj (řeší se manželství, děti, minulost), až mi tak trochu chyběla ta bezstarostná noc z prvního dílu. Sunset ale samozřejmě v návaznosti na něj musel být o něco vážnější a musím uznat, že to do sebe zapadá dokonale. Dosti mě překvapilo, jak málo je využito prostředí Paříže, naopak nesmírně potěšila závěrečná dvacetiminutovka. Celinin valčík i samotný konec byly dokonalý.

plakát

Kandidát (2013) 

Československý pokus o moderní, stylový, cool film z politického prostředí. A musím říct, že se docela povedl. Opět tomu lze vytknout mezery ve scénáři, pár naprosto nesmyslných momentů a do očí bijící product placement (na to všechno jsem si u našich novějších filmů už tak nějak zvykl), ale pár povedených scén i myšlenek Kandidát rozhodně nabízí. Pochvalu zaslouží Majeskýho Lambert, který je vskutku uvěřitelnou, charismatickou postavou, přesně jakou takový film potřebuje. Naopak trochu zbytečná mi přišla linka s odposlechy (jakoby měli naši tvůrci potřebu to po pár povedených projektech cpát do každého snímku). Celkově jsem se docela pobavil, na víc než 3* to ale přesto není.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Takhle nějak jsem si to představoval. Velkofilm se vším všudy - epická hudba, dobré herecké obsazení, láska, válka, smrt a poměrně velké množství silných scén. A to všechno ve vyváženém poměru, bez přehnané dávky patosu a s fungujícím důrazem na emoce. Poslední Mohykán navíc tohle zvládá během necelých dvou hodin a v tom má oproti dalším filmům tohoto žánru obrovskou výhodu. Bohužel ale trochu selhává v celkové zajímavosti příběhu, který nemá moc čím překvapit a nepříliš zajímavými pasážemi, kdy se nebojuje. Můj dojem po zhlédnutí je ale rozhodně kladný - 4*.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Podtitul Zběsilá jízda je pro tento film opravdu příznačný a místy možná až moc. Na škodu to však není. V některých pasážích jsem sice pořádně netušil, co se děje a proč, ale bavilo mě to o to víc. Díky úžasnému a nápaditému vizuálu je těžké byť jen na chvíli odtrhnout oči od plátna a to je také největší předností tohoto filmu. Trochu na škodu naopak je, že jednotlivé (na první pohled zajímavé) vedlejší postavy nedostávají tolik prostoru. Navíc mi přišlo, že v některých klidnějších částech Max trochu ztrácí na působivosti a z toho důvodu bych možná ocenil, kdyby byla stopáž o 15-20 minut kratší. Jinak ale spokojenost a výborný kino zážitek.

plakát

Tajemná řeka (2003) 

Pomalu, ale jistě začínám přicházet Eastwoodovi jako režisérovi na chuť. Mystic River se totiž v mých očích opravdu vyvedlo. Už od začátku dokáže navnadit zajímavou atmosférou a dobře promyšlenou psychologií postav a tohle zvládá držet po celou stopáž. Největší předností filmu je ale to, že i když divák celou dobu tuší, k jakému konci všechno směřuje, samotný závěr dokáže překvapit (alespoň tak tomu bylo v mém případě). A především tím si mě tenhle film získal. Solidní 4*.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Já si s Burtonem prostě nerozumím. Už první díl jsem převážně jen kritizoval, ale tam celkový dojem jakž takž zachraňoval Nicholsonův Joker. Při Batmanovém návratu ale někdo takový chybí. Penguin je totiž spíše jenom bizarní postavičkou, která se sice tváří jako záporák, ale moc toho nepředvádí, Catwoman je jednoduše příšerná a Keaton je jako hlavní superhrdina opět nijaký. V 90. letech možná film sklízel úspěchy, ale mě tohle zpracování naprosto minulo. Škoda.