Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (286)

plakát

Santiniho jazyk (2011) (TV film) 

Trochu zklamání. Navnadil mě skvělý výběr herců, kteří opravdu, alespoň zevnějškem konkurovali mým představám při čtení předlohy( perfektní M. Stropnický). Bohužel to bylo to, co mě pouze navnadilo. Odradilo mě především: Sestry Molnárovi-dokud se nehýbaly a nemluvily, tak dobrý, při těch honičkách neohrabané až běda/ Taclík mi nepřišel příliš vhodný na roli, záporák byl dobrý, ale ne v tomto příběhu/ a konečně Hudba - místy velmi pomáhala, ale díky tomu, že zněla skoro celou stopáž a to i ve vyloženě nevhodné scény to srazila dolu. Celkově uchopené dobře, ale oproti Urbanovi, to chvílemi hází do kýče a oproti předloze to ,,vyměklo". Mě to však nemrzí, pouze jsem pochopila, že některé skvělé věci můžou být skvělé pouze v psané podobě ;-)

plakát

SuperClásico (2011) 

Tak konečně zas nějaký film s A. W. B. , který se dá někde splašit. A není špatný, jak jsem podle popisu předpokládala. V podstatě jsem to vzala trochu víc s nadhledem a tím pádem mi hlavní ,,hrdina" sedl svou hereckou interpretací. Jednou za čas to pocítíte, všechno nejde, tak jak by mělo, nejste zrovna ve formě a nikdy jste nevynikali pevnou vůlí. Pak přijde rána a už se vezete. Není to kdovíjaký počin, přesto pokud se s tím někde setkáte, nalijte si dobré víno a udělejte si čas. Btw. scénář si dělá tak trochu vtípky z filmových klišé. Což nemusí vždy být pochopeno a pak to vypadá jako zbytečné vycpávky. Nebo alespoň tak jsem to pochopila já.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Podlehla sem zde kouzlu 3D, ale zas ne natolik, abych si nevšimla nedostatků. Opravdu jsem čekala, že Burtonova spolupráce bude patrnější, přidalo by to na šťavnatosti. Některý scény byly trošičku hloupé tím, že byly vytvořeny za účelem třetího rozměru, ale tak to je u mnoha filmů a dlouho to asi nezmizí. A třetí věc, co mi vadilo, bylo ztvárnění Bílé královny, Anne Hathaway nemám moc v lásce a její chození s nosem a ručkama nahoře mi poněkud vadilo. A tanec, který předvádí Johnny je tam jenom kvůli tomu, aby se děti zasmály. Takže sumasumárum slabší čtyři, za přínos do filmové estetiky a novodobé historie tvorby trojrozměrných filmů.

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

Neni to nic, čim by se dalo chlubit, to ne. Ale jak to tak vypadá, začíná se mi to líbit. Nevim proč a je mi z toho trochu trapně, ale je to tak. Asi to dělá pozadí seriálu a vizuální stránka, hezky se na to dívá, to je fakt. a svý dělá Čvančarová, kterou mám ráda, protože i přes svou plnoštíhlou postavu je trés chic!

plakát

Domina (2010) (TV film) 

,,Look" celého filmu byl takový prazvláštní, jakoby natočený na počátku devadesátých let.Dobrá obsazení, ale mohli z toho vytěžit víc.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Rozhodně jeden z nejlepší animovaných počinů poslední doby. Konečně to má hlavu a patu, scénář není úplný klišé a když se na to s dětmi podíváte, nebude se vám otáčet trávicí ústrojí. Ovšem takovou úspěšnost jsem nečekala!

plakát

Mamba show (2010) (pořad) 

Teda Halino, nikdy si mi nevadila a na Banánový rybičky jsem občas koukla a občas se i zasmála, ale tohle je hodně slabý. Studio děsný, hosti na nic a humor vázne, to celé v lacině vyhlížejícím pojetí.

plakát

Osudové peníze (2010) (TV film) 

Musím si osvěžit předlohu, protože na první pohled mi film nepřipomínal, že by měl mít něco společného s Čapkem. Hlavní protagonisti v některých situacích se opravdu snažili o grotesku. ,,Růžička" mi opravdu moc nepomohla, herečka mi dobové typem nesedla. Jediné, na co myslím od začátku filmu, je to, že nesmím zapomenout vyzdvihnout Honzu Budaře za jeho perfektní herecký projev, je čím dál lepší.

plakát

Počátek (2010) 

Strhující film. Doslova mě zarazil do sedadla. Nikdy sem DiCapria nemusela, ale je vidět, že tihle slaďouši s věkem dozrávají do harmonické chuti.. Zato Marion Cotillard mám velice ráda, škoda, že neměla tak úplně podstatnou roli. Čemu musím vyslovit pochvalu, je hudba, ta je opravdu povedená. Jeden z mála snímků tohoto roku, který doporučuji ostatním.

plakát

Vizita (2010) (pořad) 

Nevim, co je na tom špatnýho. Medicíně nerozumim, ale těžko budou lékaři do tv lhát, a je to ze tří čtvrtin právě o osvětě a varování před závažnými zdravotními nebezpečími. Je v tom sice znát tvůrčí přístup Novy, ale na informace to nemá vliv, tak si myslim, že je zbytečný to opět házet do jednoho pytle s ostatníma blbostma.